2013.10.10. 15:44 – Hirdetés

Dallamos metal születésnap – Nyerj jegyet a Freedom Call koncertjére!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

FreedomCall_2012_band_900.jpg

Holnap Budapestre ér a dallamos power metalt játszó német Freedom Call születésnapi turnéja. Az évforduló apropóján idén egy különlegességekkel kiegészített válogatáslemezt is kiadott a csapat, így a Club 202-ben slágerparádéra számíthatunk, a hazai Demonlord és az Invader felvezetését követően. A koncertre most egy páros belépőt nyerhettek, ha jól válaszoltok a játékban feltett kérdésre. Részletek a hajtás után!

A Freedom Call története még 1998-ban kezdődött. A Chris Bay énekes-gitáros köré szerveződött zenekar már a debütáló, Stairway To Fairyland című albumból is több mint 35.000 darabot adott el. Ezt a Crystal Empire című második lemezzel rögtön túl is szárnyalták, köszönhetően az időközben lebonyolított számos koncertnek, többek között Saxon és az Edguy oldalán, vagy éppen a Wacken Open Air fesztiválon. A második lemez után több mint két hónapig járték a kontinenst, s az elmúlt másfél évtizedben játszottak már közös turnén a Hammerfallal és a Blind Guardiannel is - 2010 óta pedig saját turnékat is bonyolítanak. A csapat eddig összesen hét stúdiólemezt készített, és két koncertfelvételt is kiadott. Rendkívül dallamos, lendületes dalaikat sokszor hívják „happy metalnak”, és a zenekar nem is tagadja, hogy rászolgált a „Világ legvidámabb metalbandája” címre.

Az idén kiadott Ages Of Light című duplalemezes gyűjtemény a zenekar 15 éves fennállását hivatott megünnepelni. A 18 dalt tartalmazó első lemez csak a legnagyobb slágereket tartalmazza, a Masqueraded című bónusz lemezen pedig különleges feldolgozásokat találunk: a csapat hat jól ismert dala ska, reggae, rocky, tábortűznél pengetős és szving hangszerelésben köszön vissza. „A feldolgozásokkal az volt a célunk, hogy inspiráljuk a zenészeket és zenekedvelőket szerte a világon: készítsék el valamelyik dalunk személyes, általuk kitalált verzióját, és küldjék el nekünk – mondta el a különleges kiadványról Chris Bay. 

A lemez nemcsak az elmúlt hét album legjobb dalait gyűjti össze, hanem a régi tagokat is összehozta. Ennek köszönhetően Chris Bay énekes és Lars Rettkowitz gitáros mellett három dobos: az alapító Dan Zimmermann, továbbá Klaus Sperling és Ramy Ali is hallható. Szerepel az egykori gitáros, Cede Dupont is, basszusgitáron pedig Samy Saemann mellett felbukkan a korábbi bőgős, Ilker Ersin is, aki a legújabb hírek szerint állandó tagként tér vissza idén ősszel. „Remek mulatság volt a régi és új barátokkal közösen ügyködni a stúdióban, mert a már megszokott Freedom Call dalok új köntöst kaptak ezáltal” – emlékezett vissza Chris Bay.

A Freedom Call az idei évet eddig főleg az ünnepléssel töltötte, ami turnézást jelentett, ugyanakkor már elkezdődött a soron következő lemez készítése is: a friss hírek szerint az album a Beyond címet kapja majd.
A budapesti koncerten a szintén bő másfél évtizede működő Demonlord, hazánk egyik legjobb power metal zenekara is játszik majd, csakúgy mint a 2005 óta egyre aktívabb undergound metal banda, az Invader.

Most pedig jöjjön a kérdés, amire a választ várjuk!

Ma címe a zenekar legutóbbi, tavaly kiadott stúdiólemezének?

                 a., Walls of Jericho

                 b., Land of the Crimson Dawn

                 c., Tol Cormpt Norz Norz Norz

A játék folyamán a szokásos módon először is lájkolni a Lángoló Gitárok, valamint a Concerto Facebook-oldalait, majd pedig a jatek@langologitarok.hu címre egy Lángoló Freedom Call-játék tárgyú levélben elküldeni a helyes választ a játékban feltett kérdésre. Mint mindig, ezúttal is fontos, hogy a megfejtések az imént megadott tárgyú levélben érkezzenek, aki nem így küldi a megfejtést, biztosan nem fog nyerni. A válaszokat péntek reggel kilencig várjuk, a nyertest emailben értesítjük a holnapi nap délelőttjén.

A Concerto Music bemutatja: Ages of Light Tour 2013
2013. október 11., péntek 19 óra
Budapest, Club 202
Freedom Call, Demonlord, Invader koncertek
Belépő: 2000 Ft, a koncert napján 3000 Ft.
Jegyek kaphatók a Tickeportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Club 202-ben és www.concerto.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu/
http://www.freedom-call.net/
http://www.demonlord.hu/
http://www.invader.hu/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/172671392880278/


ajánló játék concerto freedom call



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása