2013.10.14. 08:00 – Gnosis

Hal a torkán - Fish!-lemezkritika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Fish! – Konzervzene
(Szerzői kiadás)

Az öndefiníciós számmal (Konzervzene) nyitó lemezen másodperceken belül az arcunkba kapjuk, hogy bár szar az élet, meg a közeg, attól még élünk és virulunk. Nevetünk a saját balfaszságunkon és fuck off! a tipikus sztereónak. A legjobb hogy aviciis felütéssel és trendi dubstep droppot is csempésztek bele a számba, szóval ha van album, amit így kell kezdeni, az a Fish! új nagylemeze.

A színvonal egyre jobb lesz, ahogy pörögnek a dalok. Kevésbé metalos, inkább punkos felfogásban sorjáznak a vidám és humorral bőven átszőtt nóták. Az előző, SAV című album, ahogy a neve is mutatta egy szétmart gúnnyal és dühvel átitatott zenekar képét mutatta, amit talán egyszer kell megírnia egy ilyen típusú zenekarnak, többször már nem érdemes ezt a vonalat folytatni (Panzer Division Marduk, szevasz!). Szerencsére a Konzervzene visszakanyarodik a Csinálj egy lemezt! bulizós, lazább felfogásához.

Ahogy megszokhattuk már, az amúgy popos rockzenét játszó srácok hip-hop közreműködővel emelik ki a mondanivalót néhány helyen. Külön érdekesség a Több a többnél című tétel Denizzel, ahol még ilyen sztóneres riffelgetés is bekerült a végére. Ejha, van itt kavalkád! A teljesség igénye nélkül: negyvenöt másodperces punkolás a legjobb fajtából, amiről csak álmodozhat 2013-ban a Tankcsapda (Kelj fel), Sehogy sincs #2 (Van ilyen), debil őrület és betonbiztos koncertszám (Hülyegyerek).

Fontos megemlíteni, hogy a lemez hangzása teljesen rendben van, szól minden szépen, arányosan (nem konzerv). A riffek a helyükön vannak, nincsenek nagy fikcsik ugyan, de minden ott és akkor kacsint ki rád, amikor arra épp szükség van.

Ha valakiben kérdés merülne fel, hogy mit keres ez a Fish! még mindig itt, tegye fel magának is ugyanezt a kérdést a saját kis kedvenceiről. Ha van ma Magyarországon létjogosultsága egy igazi zenekarnak, ahol minden koncert egy stand-up comedy a sorok között néha komoly mondanivalóval is, vérprofi zenével megtámogatva, akkor az a Fish!. Esetleg Fásy Ádám rúghat még mellettük labdába, a Mesterhámassal.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,8/5)

lemezkritika pop rock fish ezt hallgasd



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása