2013.12.11. 16:00 – dankógábor

A Sántakutya és a Hintaló - Az Esti Kornél énekesének másik zenekara

santakutya.jpgA Sántakutya zenekar hétvégi hobbiként alakult 2010-ben Veszprémben. A nevét a jól ismert közmondásról kapta, mert az egyenességet minden tag fontosnak tartja a zenében. Csikós Balázs dobos a történelemtanára volt Bodor Áron (ma már) Esti Kornél-énekesnek középiskolában, az érettségi banketten született meg az együtt zenélés gondolata. Szoboszlay Zsolt basszusgitáros még 2010-ben csatlakozott, Dobosi Gergő pedig 2011-ben tömte be végleg a gitáros-hiányt. Eleinte 80-as évekbelire hajazó rockot játszottak, még ez tükröződik az első, saját maguk által összetákolt nagylemezen, a 2012-es Nem akarokon. Legújabb számaikban az alapokat megtartva kacsintgatnak új irányokba, lágyabbakba és nyersebbekbe egyaránt. A dalok szöveg-centrikusak, kutyai őszinteséggel írnak meg bármit, ami a szívüket nyomja. Ezeket lehet alább meghallgatni.

A Hintaló üzenete nem túl bonyolult. Olyan lányokról szól, akik valamilyen csalódás vagy lelki törés miatt csak a hintalóként meglovagolható fiúk társaságát keresik egy "igazi ló" helyett. A dal a klasszikus sántakutyás vonalat képviselő tökös rakenrol.

A Parton a zenekar történetében szokatlanul vidám és pozitív. A magukba forduló, cinikussá váló, unalmat megszokó középkorú - vagy lelkileg középkorú - emberek hada ihlette. Megpróbálja velük felidéztetni a sérelmeik alá eldugott lelkes gyereket.

Az Úton vizuális elemekkel próbál görbe tükröt tartani azoknak az összetört szerelmeseknek, akik a továbblépés helyett a reménytelen próbálkozásban keresnek megnyugvást.


pop rock hír sántakutyaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kx5fr 2013.12.14. 22:19:40

Miért érzem azt, hogy az Esti Kornélos fiúk jóban vannak a Lángoló Gitáros srácokkal? A Sántakutya pedig unalmas háttérzene.

Bodor Áron 2013.12.15. 20:43:40

Abban igazad van, hogy jóban vagyunk, viszont direkt nem a kapcsolatunkon keresztül kerestem meg őket, hogy ne legyen ez. Mint bármelyik hangyafasznyi zenekar, e-mailt küldtem a publikus címre, elküldtem a dalokat, hogy hallgassák meg, és ha megüti a szintet, akkor örülnénk, ha kikerülne.
Biztos, hogy előny, de az Esti Kornél-tagságommal maximum az elbíráláshoz szeretnék hozzájárulni azzal, hogy egy bizonyos minőséget megütő zenekarhoz már hozzátettem valami értékelhetőt.