2013.04.21. 12:58 – Sajó Dávid

József Attila vagy Charlie Sheen? - klipmegosztás

klipmeg5.jpgKissé átalakul a heti klipmegosztás, ami innentől kezdve kizárólag magyar videókból áll majd. Így viszont bemutathatjuk például a Kiscsillag nagyon hangulatos kisfilmjét, a Budapest Nufolk Revolution gyönyörű klipjét és a Szarhonya nagyszerű animációs videóját. Jut mára metál is a Horda és a Lake of Mind képviseletében illetve megmutatjuk mit hozott össze Fluor és Szintiboy, valamint a Retro School Band.


kiscsillag fluor horda klipmegosztás szarhonya lake of mind budapest nufolk revolution2013.04.21. 11:13 – [MTI]

Ingyenes koncerten mutatják be a Rájátszás könyv+CD-t

Koncerten mutatják be a szerzők, vagyis a kortárs zenészek és kortárs költők a Rájátszás című kötetet vasárnap a budapesti Könyvfesztiválon. A CD-melléklettel megjelent könyv a pop és a versek párosításával szól a közönséghez. Az egy hónappal a teltházas lemezbemutató koncert után kiadott Rájátszás egy fotókkal gazdagon illusztrált interjú- és dalszövegkötet, amelyet a különleges produkció hanganyaga egészít ki. A Bookline által gondozott kötetet vasárnap 15 órakor a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris park szabadtéri színpadán ingyenes koncerten mutatja be a költők képviseletében Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Háy János és Szálinger Balázs, a popzene oldaláról pedig Beck Zoltán (30Y), Kollár-Klemencz László (Kistehén) és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven).


hír rájátszás2013.04.21. 10:05 – Lángoló Gitárok

Alien Days - Új MGMT-dal a Record Store Dayre

Elvileg még valamikor idén nyáron megjelenik az MGMT harmadik nagylemeze, de erről ennél többet nem tudunk mondani. Még azt sem, hogy az alább is hallható, a szokásosnál is erősebb Pink Floyd-hatásokat mutató Alien Days című dal rajta lesz-e majd a készülő albumon. Az új szerzemény amúgy a szombati Record Store Dayre jelent meg, méghozzá kazettán, amihez még egy ízelítővideót is készített a pszichedelikus popzenekar. Ezt is megmutatjuk lentebb a dal mellett.
2013.04.20. 15:56 – Sajó Dávid

Nagyárpi nagyárpi nagyárpi - dalmegosztás

yank2.jpgA mostani dalmegosztás rovatban pótoljuk az eddig elmaradásunkat, és megmutatjuk a Bobafett új albumát, de megnézzük a derTANZ bemutatkozó nagylemezét illetve Kovary friss EP-jét is. Lesz még új dal iamyank közelgő kislemezéről, hét szerzemény négy és fél percben a Rákositól és két figyelemreméltó szám a Tumo nevű zenekartól.


rákosi bobafett kovary iamyank dertanz dalmegosztás tumo2013.04.19. 16:26 – Lángoló Gitárok

My Bloody Valentine-koncert lesz nyáron a Club 202-ben

my-bloody-valentine-4faed1a5170f7.jpgTöbb mint két évtizedet kellett várni a dublini shoegaze-úttörő My Bloody Valentine harmadik albumára, most pedig a magyarországi közönség is örülhet, ugyanis Kevin Shields és társai nálunk is fellépnek majd. A Concerto szervezésében június 9-én a Club 202-ben játszik a zenekar, ennyit lehet tudni egyelőre a koncert Facebook-eseményénél, további információkat később várhatóak. Addig is a hajtás után berakjuk kedvcsinálónak a My Bloody Valentine idei nagylemezét.


rock koncert hír my bloody valentine shoegaze club 2022013.04.19. 15:23 – Lángoló Gitárok

Minden a kövekről szól az Alice In Chains új klipjében

aic_stone.jpgMájus végén jelenik meg a The Devil Put Dinosaurs Here című új Alice In Chains-lemez, ami már a második lesz Layne Staley alapító frontember nélkül, aki 2002-ben hunyt el herointúladagolásban. A lemezhez már egy klipet kiadtak, most pedig itt a második, amit a Stone című dalhoz készített a seattle-i grunge-korszak egyik prominens zenekara. A videóban a zenélő zenekaron kívül természetesen a kő a főszereplő. Lentebb látható.


rock hír alice in chains2013.04.19. 14:24 – Lángoló Gitárok

Megint itt a Record Store Day - Ingyenes bulik a Musiclandben és a Wave-ben

RSDvector_2013.jpgA hétvégén kezdődik a nemzetközi Record Store Day, ami voltaképpen a hanglemezboltok ünnepének számít és ilyenkor számos különleges kiadvány kerül a polcokra illetve kisebb koncerteket is rendeznek. Itthon a Musicland és a Wave lemezboltok is különleges programmal várják a gyűjtőket és alkalmi vásárlókat. Szombaton a Wave-ben már 11-től kezdődik a műsor, lesz Corrodal, Szabó Benedek, Petruska András, Pluto és Bermuda, a Musiclandben pedig délután egytől zenél a Péterfy Bori & Love Band, majd Marge, Rutkai Bori és a Specko Jedno, a fellépések előtt-után pedig a HOLALO, Lamantin, Psycho Galore és a Designer Drums tagjai DJ-znek. Vasárnap folytatódik a műsor, a Wave-ben lesz Sad Kolibries, Pegazusok Nem Léteznek és Poster Boy, a Musiclandben pedig fellép a Somersault Boy, Egyedi Péter és a Hangmás Minimál is. A Record Store Dayt 2007-ben hozták létre a lemezboltok támogatására, azóta minden április harmadik szombatján tartják, itthon ez lesz a negyedik alkalom. A külön erre a napra szánt kiadványok közül itt lehet válogatni.


hír wave record store day musicland2013.04.19. 13:58 – Lángoló Gitárok

A tavasz legdurvább deathcore-bulija lesz hétfőn

Emmure_01-1_zps5f58b65c.jpgÁprilis 22-én, hétfőn jut el a Dürer Kertbe a tavasz legdurvábbnak ígért deathcore-turnéja, a The Mosh Lives Tour, ahol a főzenekar Emmure mellett a Chelsea Grin, az Attila, az Obey The Brave és a Buried In Verona állnak majd a nagyterem színpadára. A körút sok szempontból is különleges: ez az első alkalom, hogy a harmadszor Budapesten koncertező Emmure teljes programmal jön hozzánk, az új lemezre készülő Chelsea Grin most lép fel először itthon, az Attila szintén új dalokon dolgozik, az Obey The Brave annak az Alex Eriannak az új zenekara, aki a Despised Icon frontembere volt, a Buried In Verona pedig egy ausztrál reménység, akik tavaly robbantak be a köztudatba. A legegyszerűbb zenével bemutatni mindezt, úgyhogy klikk lejjebb a videókért.


hír deathcore emmure2013.04.19. 12:04 – Lángoló Gitárok

Zenével gyógyít Brian Eno

eno.jpgAz ambient-legenda Brian Eno egészen különleges kezdeményezésbe fogott, aminek keretében zenés-vizuális ingerléssel segíti a kórházi betegek testi és lelki felépülését. Az angol Montefiore Kórházban megvalósított projekt két részből áll. Az egyik kihelyezett terápiás eszköz a kórház recepciója mellett található, Eno generatív zenei fejlesztéseit felhasználva folyamatosan váltakozó hangképződményekkel operál, és a 77 Million Paintings For Montefiore nevet kapta. A másik (ez lenne a Quiet Room For Montefiore) a kórház alagsorában fogadja a relaxációra vágyó füleket, ez már fix kompozíciót követ. A munkákat bevallottan Florence Nightingale ápolástörténeti reformjai inspirálták, céljuk pedig megmutatni, hogy a művészet segítségével tartós és kézzelfogható eredmény érhető el a betegek mentális és fizikális gyógyulásában. A projekt után több más kórház is élénken érdeklődik.


hír brian eno elektronikus