2013.06.16. 03:22 – DankóG

Még Kóbort is ellopta Kanye West

Pénteken óvatosan jeleztük a Lángoló Gitárok Facebookján, hogy Kanye West féltve őrzött, június 18-ára várt Yeezus című nagylemeze kiszivárgott a netre. Ez annyira nem nagy szám, minden albummal megtörténik az ilyesmi a mai világban, most viszont a teljes magyar népesség lélegzetvisszafojtva várta azt a pillanatot, amikor végre stúdió minőségben is hallhatja a New Slaves című, falakon debütált első kislemezt, amin, a netre felpakolt pocsék videók alapján West jó alaposan ellopja a Gyöngyhajú lány című ikonikus Omega-sláger orgonaszólamát. Igen, lopja, mert sem a jó régen megalakult magyar csapat tagjai, sem a kiadó szerint nem kért erre engedélyt a világhírű rapper (és újdonsült apa), aki az előző lemezétől eltérően most nem nyilatkozta azt, hogy ez lesz a világ legjobb albuma, de azért nagyképűsködött bőven, elég csak a lemez címét elolvasni, vagy hogy istennek hívja magát az egyik dalban. Szóval itt van, tessék, alább megmutatjuk a hivatalos bizonyítékot, ami alapján az Omega jól beperelheti az amerikai zenészt, és ezzel újra a világhírnév felé törhet. A New Slavesben ugyanis nem csak Benkő László orgonaszólama hallható, hanem Kóbor János éneke is. Tisztán, jól érthetően, magyarul, és ettől mi annyira meghatódtunk, hogy után Justin Vernon Bon Iver-vezér szabályosan visszarobbant a valóságba.


rock hír omega rap kanye west2013.06.15. 13:50 – Lángoló Gitárok

Sorry - The Biebers-klippremier

frametastic.jpgElkészítette új videóját a The Biebers elektronikus tánczenei formáció, amely most a Lángoló Gitárokon nézhető meg először. Puskás Peti öccse, a mindössze 18 éves Puskás Dani eddig John The Valiant néven készített számokat, majd belekezdett a The Biebers vezetésébe. "A Biebers számunkra kísérletezést jelent. Szeretnénk mindenféle stílusba belekóstolni és azokat a magunkévá tenni. A Sorry több verziót is megélt, de végül ez a változat lett a számunkra legkedvesebb. A végső hangzást Anorganiknak köszönhetjük, hiszen ő készítette a dal masteringjét. A klipet a BigOCreativeStudio készítette, aminek mi is tagjai vagyunk. Öröm egy ilyen lelkes és fiatal csapattal együtt dolgozni. A forgatási alakulat két emberből állt, a csapat egyik fele Illés Kinga volt, a másik fele pedig jómagam. A klip főszereplője Töki lett, a Corvintető ikonikus pultosa, aki az éjszakai élet legnagyobb ismerője, és nem mellesleg legnagyobb formája. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani neki, hogy elvállalta és hogy ilyen jól teljesített, megérte. Összesen négy forgatási napra volt szükségünk, és temérdek időre a vágáshoz. A legemlékezetesebb részek számomra a klubfelvételek voltak, mert eleinte úgy gondoltam, hogy ha egy fejlámpával bemerészkedek a tömegbe, csak bezúzott koponyával térhetek vissza, de nem így történt. Az emberek teljes extázisba estek a fény láttán, ezért is készülhettek ilyen izgalmas képek az este folyamán. Már most törjük a fejünket, hogy melyik dal legyen a következő, úgyhogy izgalmas időszaknak nézünk elébe." - mondta a Sorry klipjéről Puskás Dani. A Biebers erősen nyári slágergyanús szerzeményét és annak a friss videóját megmutatjuk a hajtás után.


premier hír exkluzív klip the biebers2013.06.14. 15:45 – Lángoló Gitárok

Kim Deal kiszállt a Pixiesből

A Pixies Facebookján megjelent közlemény szerint Kim Deal basszusgitáros-vokalista 27 év után elhagyja a zenekart. Az együttes szerint Deal döntött úgy, hogy kiszáll a Black Francis vezette legendás zenekarból, amit elfogadnak, de nagyon sajnálnak. Természetesen büszkék az együtt töltött évekre, és Deal helye mindig megmarad a zenekarban. Abban a zenekarban, ami mellesleg 2011 novemberében csinált utoljára bármit is, de hivatalosan nem oszlottak fel, ahogy az a közleményből is sejthető. Egyébként a sikeres Kickstarter projekt keretében most készülő Pixies: A Visual History című könyvbe is valószínűleg bekerül majd ez a fejezet. Deal a közelmúltban leginkább a szólóprodukciójával foglalkozott, illetve másik, mit másik, főzenekarával, a Breedersszel is szakadatlanul turnézik, ugyanis a csapat leghíresebb lemeze, a Last Splash idén húszéves.


rock pixies hír2013.06.14. 14:56 – S.K.A.

Filmzene a nukleáris holokauszthoz - Boards of Canada-lemezkritika

Tomorrow's_Harvest_CD_cover.pngBoards of Canada - Tomorrow's Harvest
(Warp)

Hét éve vártunk erre a megjelenésre - 2006-ban jött ki az utolsó kiadvány, a Trans Canada Highway EP. A talán leghűségesebb rajongótáborral rendelkező Sandison-fivérekről sok pletyka futott körbe a neten az eltelt esztendők során, aminek kiváló táptalajt nyújtott, hogy a nyilvánosságot megszállottan kerülő testvérek sem alátámasztani, sem megcáfolni nem voltak hajlandóak a terjengő ostobaságokat. Ezek között sajnos pár eléggé hihető is volt, például hogy az azóta már kisgyermekes családapákat már nem annyira mozgatja a zenélés, és talán örökre új lemez nélkül maradunk, de ez szerencsére alaptalannak bizonyult. Ha a Daft Punk-lemez körüli marketingkampány iskolapélda volt, akkor az új Boards of Canada albumé duplán az. A Record Store Dayen a világban szétszórt, a jeltelen tokban érkező, alig pármásodperces hanganyagot tartalmazó lemezeken, a rádió és tévéműsorokban, YouTube-videókban illetve az együttes már-már szektaszerű rajongói bázisának egyik legnagyobb forgalmú fórumán, a Twoism.org-on elrejtett számsorozatok végül sokak örömére a lemez megjelenését bejelentő oldalra irányítottak át.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,6/5)

lemezkritika elektronikus boards of canada IDM2013.06.14. 13:23 – Lángoló Gitárok

Fragment Two - Új These New Puritans-videó

tnp.jpgPár napja jelent meg a brit These New Puritans harmadik, Fields of Reed című nagylemeze, amiről itt egy új videoklip is. A Fragment Two a VICE és az Intel Creators Project kezdeményezésének hála készült el és Daniel Askill rendezte, aki a These New Puritans mellett dolgozott már a Placebóval, a Digitalismmel és a Phoenixszel. A klipben gyönyörű mozgó tájképeken láthatjuk az együttest és más zenészeket is. A hajtás után megmutatjuk az új These New Puritans-videót.


hír klip these new puritans art rock2013.06.14. 13:01 – Hirdetés

Nyerj egy EFOTT-bérletet!

efott2_3.jpgNemsokára kezdődik Zánkán az EFOTT, ahol duplázik a Punnany Massif, élete első fesztiválfellépésére készül ByeAlex, de a Faithless is koncertezik a megújuló eseményen. Ráadásul a fesztivál egy tehetségkutatót is indított Play Stage néven, aminek a győztese a nagyszínpadon is megmutathatja magát Péterfy Bori koncertje előtt. Most egy szerencsés olvasó hetijegyet nyerhet az EFOTT-ra, ha helyesen válaszol az alábbi kérdésre: Minek a rövidítése az EFOTT? A megfejtéseket a jatek@langologitarok.hu címre lehet küldeni Lángoló-EFOTT-Játék tárggyal.


játék fesztivál hír efott2013.06.14. 11:07 – Lángoló Gitárok

Remixverseny és új videoklip az Irie Maffiától

irie2.jpgAz áprilisban megjelent Nagyon jó lesz albumról készített új klipet az Irie Maffia, ráadásul a Fever in Her Eyesnak még egy remixversenyt is szerveznek. A friss videóban a főbb szerepeket a zenekar gitárosa és barátnője játsszák, a koncertfelvétel pedig a Budapest Parkban készült. A dalhoz  most egy remixversenyt is hirdet az együttes, amelynek a győztes átirata felkerül a júliusban megjelenő digitális EP-re, a beérkezett műveket pedig JumoDaddy és ELO, az Irie Maffia producerei értékelik majd. A kiírásra július 5-ig lehet jelentkezni, és a legizgalmasabb tíz remix közül a közönség is választ majd nyertest, aki ajándékcsomaggal gazdagodik. A versenyről bővebben itt lehet tájékozódni, a klipet pedig megmutatjuk a hajtás után.


pop hír klip remixverseny irie maffia2013.06.14. 09:28 – [MTI]

Átadták az idei VIVA Comet-díjakat

A világhírű brit rapper, Wiley, a Magyar Könnyűzenéért Díjjal kitüntetett Tankcsapda és mások fellépésével kísérve tartották a VIVA Comet idei gáláját a Budapest Sportarénában. A zenecsatorna díjazottjai között volt Young G, Radics Gigi és a Children of Distance. A legjobb férfi előadó Young G, a legjobb női előadó Radics Gigi lett, a legjobb együttesnek járó Comet-gömböt a Children of Distance kapta a csütörtök esti rendezvényen. A legjobb új előadó a Bermuda lett, a legjobb videoklipnek járó elismerést a Mary PopKids és a Punnany Massif kapta a Mosoly című videóért. A közösségi média díját a Majka-Curtis-BLR trió kapta. Az est során vette át a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat a Tankcsapda, amely fel is lépett a gálán, akárcsak a brit rapper, Wiley, Majka, Curtis és BLR, Hien, a Children of Distance, Fluor, valamint Radics Gigi. A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket ezúttal tizenharmadszor nyújtották át. Az átlátszó üveggömböt hét kategóriában osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat. (Fotó: MTI/Soós Lajos)


comet viva hír viva comet2013.06.14. 09:02 – Lángoló Gitárok

Június 14-én újra megnyit az A38 Hajó, de az Anima Sound System elmarad

A dunai árvíz miatt több mint egy héten át zárva tartó A38 Hajó június 14-én, pénteken újra megnyit. A legutóbb kiadott vízügyi előrejelzés szerint hajnalban szárazra kerül a budai alsó rakpart, és fertőtlenítés, valamint a várható rövid kárelhárítás után a délutáni órákban megnyílik az A38 Hajó. Az esti programokra – egy kivételével – sor kerül, és másnaptól, június 15-től a megszokott rend szerint üzemel az A38 Hajó. (A kép az árvíz tetőzésekor készült.)


hír a382013.06.13. 17:00 – Lángoló Gitárok

Bad Skin - Új Hunx & His Punx-dal a júliusban megjelenő nagylemezről

hunx.jpgMár ideje volt bejelenteni, hogy idén is lesz új Hunx & His Punx-album, hiszen a Los Angeles-i garázspunk zenekar 2010 óta minden évben készített nagylemezt, mondjuk az egyik Seth Bogart frontember szólóalbuma volt. A július végén megjelenő Street Punkról itt is van az első szám, ami elég erős stílusváltásnak tűnik a korábbi, rágógumi popot a '60-as évek garázsrockjával keverő dalaikhoz képest. A Bad Skint legjobban a Soundcloud-feltöltés alatti leírás jellemzi, miszerint a korai '80-as évek hardcore-ja a '90-es évek riot grrl hangzásával. Mindenesetre az erősen ajánlott és ingyenesen letölthető Bad Skin mellett egy korábbi klipet is megmutatunk tőlük az előbb említett erős stílusbeli váltás szemléltetéséhez.


punk hír hunx and his punx garázspunk2013.06.13. 16:00 – Hirdetés

Ki akar VIP vendég lenni az Exiten? - Játék, első rész

A régió egyik hagyományosan erős fesztiválja, a szerbiai Exit 2013-ban olyan előadókat hívott meg Újvidékre, mint a Thom Yorke Radiohead-vezér és Flea Red Hot Chili Peppers-basszusgitáros fémjelezte Atoms For Peace, a Bloc Party, Cee Lo Green és az időközben Snoop Lionná avanzsált Snoop Dogg. Július 10 és 14 között az elektronikus zenei mezőnyt Fatboy Slim, Diplo, DJ Fresh és Eric Prydz fémjelzi, de fellép még a Prodigy is a teljes bulihangulat érdekében, akik ráadásul saját fesztivál hoznak Újvidékre. A Duna felett magasodó, gyönyörű középkori Péterváradi-erődben zajló rendezvény tizenöt színpadon több mint 500 formációt vonultat fel az Exit, egyéb kulturális programokkal kiegészülve, de környék is remek kirándulási lehetőségeket biztosít. Az idén öt naposra nyújtott fesztiválra a Lángoló Gitárokon keresztül két olvasó VIP belépőt nyerhet egy háromkörös játékban, amit alább magyarázunk el.


játék exit2013.06.13. 15:00 – Lángoló Gitárok

Itt a teljes Black Sabbath-fellépés a Helyszínelőkből

sabbath2.jpgMost, hogy végre kijött a kellemes csalódást okozó 13 című Black Sabbath-album, Ozzyék teljes egészében feltöltötték a Helyszínelők évadfináléjában látott fellépésüket. Ebben az End of the Beginninget játsszák egy abszolút NEM statisztákból álló közönségnek, de legalább jól néznek ki a színpadon. A werkfilm szerint Geezer Butler nagyon élvezte a forgatást, mivel szereti bűnügyi témát és a Helyszínelők egy realisztikus  tévésorozat . Csak úgy, mint ez a koncertfelvétel a hajtás után.


rock hír helyszínelők black sabbath