2013.06.23. 10:40 – Sajó Dávid

Az Omega, mint baráti koncertélmény - Fesztiválozik a Punnany Massif

Idén elég sokat hallani a pécsi Punnany Massifról. Az új lemez mellett a koncertezésbe is annyira belehúztak, hogy a most következő EFOTT-on például kétszer lépnek fel. A hazai pályának számító Fishing On Orfű-s bulijuk előtt készítettünk egy villáminterjút a fesztiválozásról a hiphopcsapat két vezérével Felcser Mátéval, azaz Rendben Mannel és Farkas Rolanddal, azaz Wolfie-val.


interjú hiphop punnany massif2013.06.21. 15:06 – Juhász Edina

A Metallicával segítettük egymást – Kreator-interjú Mille Petrozzával

Ha a német thrash metál szóba kerül valahol, akkor biztos, hogy a Kreatort is emlegetni kezdi valaki. Az esseni zenekar a műfaj egyik alapvető csapata, akiktől sokan még a death metal színteret is származtatják. A Kreator legközelebb a pécsi Rockmaratonon lép fel Magyarországon, így aktuális is volt a svéd death metal énekesek stílusára nagyban ható Mille Petrozza frontemberrel beszélgetni egyet.


interjú metál thrash kreator2013.06.21. 12:05 – Lángoló Gitárok

Megint gusztustalant videót készített a Dillinger Escape Plan

A Dillinger Escape Plan már készített egy vérben tocsogó videót a nemrég megjelent One Of Us Is The Killer című nagylemezéhez, úgyhogy a címadó szám mostani megfilmesítése már jóval kisebb sokkot okozhat a gyengébb gyomrú rajongóknak, mint a When I Lost My Bet. Az ultratechnikás hardcore-zenekar egyébként megint fellép Budapesten, méghozzá az A38-on október 6-án, úgyhogy Greg Puciato énekes ismét megbonthatja a hajó gyomrának a tetejét, ahogy tette azt az első magyar koncertjük alatt jó pár évvel ezelőtt. A színpadon magára közismerten nem vigyázó zenekar gitáros-vezére egyébként nemrég törte el a kezét, ami miatt egy rakás koncertet lemondtak, kivéve a Metallica Orion Muisc and More fesztiválját. Itt Ben Weinman a színpad szélén, egy székben ücsörögve, iszogatva, külön mikrofont kapva pocskondiázta csapatának épen maradt tagjainak színpadi teljesítményét. A fenti képen ez látszik, alább pedig az új videót lehet megnézni.


metál hardcore hír dillinger escape plan2013.06.21. 09:56 – Lángoló Gitárok

It's You - Itt a Duck Sauce új száma

ducksauce.jpgMostanság egyre többen a BBC-s Zane Lowe-t tisztelik meg azzal, hogy odaviszik az új cuccokat bemutatni, így a műsor repertoárja elég széles skálán ingadozik. Na most a Duck Sauce esetében a megtiszteltetés kifejezés talán kicsit erős, maradjunk annyiban, hogy A-Trak és Armand van Helden duója is ott ejtette meg legújabb dalának premierjét, amit egy szemfüles hallgató gyorsan rögzített is. A szám lényegét egy soundcloudos kommentelő remekül foglalta össze, a rock'n'roll redneck house-nál találóbb besorolást mi sem tudtunk rá találni. Sablonsample, gumikacsa-füttyögésekkel tarkított maszeknégynegyed, szinte kiugranak a hangszórókból az ecsetfejű, rózsaszín rövidgatyás cowboyok. Az It's You a hajtás után meghallgatató, de senki ne várjon egy Barbra Streisand-kalibert, úgy látszik, a Duck Sauce még kicsit tovább erősíti az egyslágeresek táborát. Az se baj, ha nem most ismerkedünk vele össze, a nyári búcsúsok körhinta-sátrainál úgyis gyakori vendégszereplő lesz, szóval bőven van még idő.


hír electro duck sauce2013.06.21. 09:30 – Hirdetés

II. Víz-Hang Fesztivál ma és holnap Budaörsön

Június 21-én és 22-én második alkalommal kerül megrendezésre a Víz-Hang Fesztivál Budaörs, Kamaraerdőben a Hosszúréti-patak melletti füves parkban, amely ezúttal is ingyenes lesz. A hazai alternatív rockszíntér két olyan képviselője zárja a fesztivál első napjának műsorát, akiket nem csak bölcsészek és öreg punkok hallgatnak, vagy akár az altert magasról köpő true metálosok is vélnek fantáziát felfedezni bennük. A holnapi nap főbandája a Pokogép. További infók a hajtás után.
2013.06.21. 09:01 – Lángoló Gitárok

Amikor a hóhért akasztják - streamelhető a Planet Mu-vezér új lemeze

muziq.jpgAz a helyzet, hogy az egyik legnagyobb elektronikus kiadó, a Planet Mu főnöke, Mike Paradinas (alias Mu-Ziq, vagy µ-Ziq, ahogy jobban tetszik) öt év kihagyás után új albummal jelentkezik, 2007-ben pedig még korántsem volt körülötte ekkora zenebirodalom, a mostani korongot tehát sokkal másabb pozícióból készítette el. A labelnek a dubstep-mozgalom, és a részben abból kinövő future garage-láz hozta meg az igazi áttörést bő 5 évvel ezelőtt, a műhelybe bekerült, és ott világszerte elismert húzóneveké fejlődött producerekkel oldalakat lehetne megtölteni. Most Paradinason a sor, hogy megmutassa ifjoncainak, hogy is kell ezt csinálni, a wimbledoni születésű góré Chewed Corners című albuma hivatalosan három nap múlva kerül a boltok polcaira, de neten már teljes terjedelmében elérhető. A többnyire a '90-es évek hőskorát idéző korong elsőre úgy hangzik, mintha egy többhetes kóma után IDM-producerként reinkarnálódott, csontig betépett Aphex Twin gyártotta volna, szóval vannak pillanatai. A Chewed Corners a hajtás után figyel, már csak az utolsó szám miatt is érdemes bepróbálni.


hír electro planet mu2013.06.21. 08:07 – Lángoló Gitárok

Magyar páros nyerte Ólafur Arnalds videoklipversenyét

arnalds.jpgAz izlandi neoklasszikus zeneszerző, Ólafur Arnalds március elején hirdette ki videópályázatát az év elején bemutatott This Place Was A Shelter című felvételéhez. A kikötés mindössze annyi volt, hogy az anyagnak a túlvilági hit dilemmáját kell körbejárnia, az alkotók amúgy teljesen szabad kezet kaptak. A határidőt április 16-ra tűzték ki, a 198 indulónak eddig volt lehetősége elküldeni a számhoz készült mozit. Arnalds egészen tegnapig húzta az eredmény kihirdetését, állítása szerint minden egyes videót kétszer végignézett, mire megszületett a fejében a döntés. Jól tette, hogy ezt eddig érlelte magában, mert választása végül egy magyar párosra, Bedzsula Ádámra és Kocsis Erikre esett, akik a hivatalos videoklip dicsősége mellett a 4000 dolláros fődíjat is bezsebelhették. A gazdag szimbolikával bíró, izlandian fagyos képi világú győztes pályaműben egy öregember szemszögéből láthatjuk az elmúlást és újjászületést, valamint szeretteink elengedésének nehézségét. A show-t a vízalatti jelenetek megvalósítása lopja el, minden, ami a féltávi alámerülés után következik, vérprofi munka. Ólafur Arnalds eredményhirdetése a hajtás után, a This Place Was A Shelter nyertes klipje pedig ezen az oldalon érhető el.


hír ólafur arnalds2013.06.20. 22:42 – Sajó Dávid

Miért nem lett világsztár az Omega?

Magyar zenekarok közül talán az Omega volt a legközelebb az áhított világhírhez, ami végül sohasem jött össze nekik. Pedig többször is ott álltak a siker kapujában, de végül csak nem tudtak belépni rajta. Hiába turnézták körbe a világot és lettek népszerűek Németországtól a Szovjetunión át egészen Japánig, még a Scorpions 1995-ös Gyöngyhajú lány feldolgozása sem volt elég a várt sikerhez. Most éppen a 21. század egyik legmeghatározóbb előadója, Kanye West vette elő az Omega legismertebb slágerét és hívta fel vele a világ figyelmét újra az Omegára. Alább röviden összefoglaljuk, hogy miért nem lett igazi világsztár a zenekar.


rock omega gyöngyhajú lány2013.06.20. 21:31 – Sajó Dávid

Bakker, tényleg Kossuth-díjas lett! - Zenészek a Kispál és a Borzról

A Fishing on Orfű fesztivál egyik legkülönlegesebb eseménye a bemelegítőként megtartott Kispál és a Borz-nap volt, ahol különböző magyar zenekarok és alkalmi formációk játszották Lovasiék dalait. A program apropójából körbekérdeztük a backstage-ban felgyülemlett, igen szépszámú zenészsereget a Kispál és a Borzzal kapcsolatos emlékeikről, az együttes hatásáról vagy a kedvenc történetükről. Kiderült hol szálltak meg annak idején Amszterdamban, hogy Ganxsta Zolee előre megjósolta Lovasi Kossuth-díját, Fluor Tominak pedig élete legsötétebb időszaka kötődik az együtteshez. A rendezvény apropóján egyébként különleges, limitált szériás, falvédőmintás Kispál-pólók is készültek.


fesztivál hír kispál és a borz fishing on orfű2013.06.20. 14:00 – Lángoló Gitárok

Szívműtét után jön az új Motörhead

Nagyon úgy néz ki, hogy a Motörhead főnöke, Lemmy Kilmister sem halhatatlan. Erről beszélt legalábbis még év elején a színpadon szintén kicsit trottyosan toporgó Rob Halford egy interjúban, ahol elmondta, hogy az elpusztíthatatlannak tűnő rocklegendának valami baj van a szívével. Ezt erősítette meg most a Classic Rock, akik már konkrétan defibrillátorról beszélnek, amit a 67 éves Lemmy mellkasába ültettek, hogy elkerüljék a hirtelen szívmegállást. Ez persze egyáltalán nem akadályozza a Motörheadet abban, hogy szeptemberben új nagylemezt adjon ki Aftershock címmel. A zenekar legutóbbi nagylemeze, a The Wörld Is Yours 2010-ben jelent meg.


rock hír motörhead lemmy2013.06.20. 13:15 – Lángoló Gitárok

Ki akar VIP vendég lenni az Exiten? - Játék, második rész

A régió egyik hagyományosan erős fesztiválja, a szerbiai Exit 2013-ban olyan előadókat hívott meg Újvidékre, mint a Thom Yorke Radiohead-vezér és Flea Red Hot Chili Peppers-basszusgitáros fémjelezte Atoms For Peace, a Bloc Party és az időközben Snoop Lionná avanzsált Snoop Dogg. Július 10 és 14 között az elektronikus zenei mezőnyt Fatboy Slim, Diplo, DJ Fresh és Eric Prydz fémjelzi, de fellép még a Prodigy is a teljes bulihangulat érdekében, akik ráadásul saját fesztivál hoznak Újvidékre. A Duna felett magasodó, gyönyörű középkori Péterváradi-erődben zajló rendezvény tizenöt színpadon több mint 500 formációt vonultat fel az Exit, egyéb kulturális programokkal kiegészülve, de környék is remek kirándulási lehetőségeket biztosít. Az idén öt naposra nyújtott fesztiválra a Lángoló Gitárokon keresztül két olvasó VIP belépőt nyerhet egy háromkörös játékban, amit alább magyarázunk el.


játék fesztivál hír exit2013.06.20. 12:00 – Lángoló Gitárok

Konzervnyitó #2: A Fish! szerint minden jó lesz

Ahogy ezt már mondtuk, idén szeptemberében jelenik meg a Fish! zenekar harmadik magyar nyelvű nagylemeze, Konzervzene címmel. A 11 dal speciális formában jön ki, a zenekartól már jól megszokott letöltős verziók mellett. A Lángoló Gitárokon június folyamán három előzetes dalt is bemutatunk különböző stílusú klipek formájában. Az egyik már megvolt Ki van kivel címmel itt, a második pedig most jön alább. A Minden jó lesz nem nulla forintos klippel debütál, hanem egy szöveges videóval, de aki hiányolja az úgynevezett rendes klipet, az jövő héten megkapja azt is a hangulatilag az eddigieknél jóval szerteágazóbbnak ígért nagylemezről. Az előzetes kampányhoz a Popshop pólóakciót indít, a zenekar pedig a nyári fesztiválokon teszteli az új dalokat, legközelebb június 21-én a Budapest Park színpadán, másnap a Fishing On Orfű utolsó napján. Alább az új klip.


premier pop rock hír exkluzív fish