2013.06.29. 17:33 – Lángoló Gitárok

Két dal is megjelent a Franz Ferdinand új albumáról

ff.jpgSzép csöndesen elkészítette negyedik nagylemezét a Franz Ferdinand, most pedig a lemezelőzetes után itt van két új dal a Right Thoughts, Right Words, Right Actionről. A Love Illumination és a Right Action is egy tipikus, nem túl bonyolult Franz Ferdinand-szám, amikre remekül lehet majd rázni idén a Szigeten. Az album megjelenéséig augusztus 26-ig kell várni, addig is megmutatjuk a két friss dalt a hajtás után.


indie rock franz ferdinand hír2013.06.29. 12:27 – Lángoló Gitárok

Jó csaj lett a Life Of Agony énekeséből?

Láttuk mi már Keith Caputón a 2009-es szigetes interjúnk alatt is, hogy nincs valami rendben vele, szóval annyira nem lepődtünk meg, mikor bejelentette, hogy nőként éli tovább az életét. Azóta hallottunk olyat is, hogy leszbikus lett, tehát igazából a nőkhöz vonzódik, de a fenti videó ezt úgy látszik megcáfolja. Mina Caputo itt egy férfival hentereg az ágyban, igazi nőciként, de persze ettől még lehet leszbi is. Nem tudjuk mi már ezt, csak a Life Of Agonyt sajnáljuk.


hír life of agony mina caputo2013.06.28. 18:44 – Lángoló Gitárok

Új Nine Inch Nails-klip David Lynch rendezésében

Volt arról egy hír mostanában az Indexen, hogy David Lynch talán már soha többet nem rendez filmet, nem adnak ugyanis neki munkát az amerikai producerek. Nem biztos, hogy Lynch emiatt annyira bánkódik, elvan ő a második nagylemezének munkálataival, na meg olyan dolgokkal, mint például a Nine Inch Nails új dalának klipesítése. A Came Back Haunted elején amúgy figyelmeztetés van, hogy epilepsziára hajlamos emberek óvatosan nézzék meg. A dal természetesen a nálunk már többször emlegetett új Nine Inch Nails-lemezről származik, amin Trent Reznor állítólag jóval elektronikusabb irányba fordul majd, mint az eddigi munkái. Alább a videó!


rock hír electro industrial nine inch nails2013.06.28. 15:30 – Hirdetés

Ingyenes Tánckoncert a Gödör Klubban

Szabad improvizáción alapuló estét ígér június 28-án a Gödör Klub. Az est hangulatát meghatározza Dj ER, ami aztán Zikkurattá alakulva egészül a mozdulatművészekkel tánckoncertté, ebbe kapcsolódik be a SoNaR zenekar és koronázza meg az estét. Az első óra a felvezetés, a második óra énekkel, új vonalas elektronikus zenével alátámasztott tánccal kiegészült előadás, a harmadik órában pedig szabadabb játék és a Sonar csap a gyeplők közé. Az estét Palotai és Ludmilla zárja.


pop rock hír sonar palotai2013.06.28. 13:27 – Lángoló Gitárok

Bagboy - Új Pixies-dal kilenc év után először

pixies.jpgAlighogy kiszállt Kim Deal a Pixiesből, máris itt egy új szám a zenekartól kilenc év után először. A Bagboyhoz még videó is készült, ebben egy szemüveges kisfiú bevásárlását követhetjük végig, aki aztán szétfüstöli a házát, kalapáccsal veri a tányérokat, majd megmártózik egy kád zabpehelyben. Az új Pixies-dal ráadásul ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról, ahol mindössze egy emailcímet kell megadni érte. A hajtás után megmutatjuk a nem éppen szokványos hangzású új számot a Pixiestől, amit még Kim Deallel készítettek a kilépése előtt.


rock pixies hír2013.06.28. 12:50 – Lángoló Gitárok

Carla Bruni újra zenél

bruni.jpgAzzal, hogy Nicolas Sarkozy lelépett a francia trónról, Carla Bruni first lady tisztséghez tartozó teendői is megszűntek létezni. Az olasz származású dalszerző és egykori modell a szabadidejét mostanában megint zenélgetéssel tölti, amiben korábban elég nagy sikereket ért el. A laza beosztás eredményeként rögtön ki is dobott egy új lemezt (ki hinné, hogy már a negyediket) Little French Songs címmel. Bruni elmondása szerint "várnia kellett, amíg férje nem lesz többé elnök", de a két évvel ezelőtti szülés sem lendítette tovább zenei karrierjét. A lemez készítési fázisai nagyon elkülönültek egymástól, az írás, a rögzítés és a kiadás között nagy idő telt el, nem egyszerre jött létre, ahogy a "legtöbb énekes csinálja". Az albumon van egy szerelmi vallomás is, amit a férjének (ki másnak) szerzett, a Mon Raymond-t a hajtás után meg is mutatjuk.


pop hír carla bruni2013.06.28. 11:49 – Lángoló Gitárok

A Forbes szerint Lady Gaga a legbefolyásosabb zenész

gaga.jpgA Forbes magazin napokban megjelent aktuális számvetése szerint Lady Gaga napjaink legbefolyásosabb előadója. Gaga az elmúlt egy évben 80 millió dollárt szorgoskodott össze, ez pedig több is lett volna 30 millióval, ha nincs az a bizonyos februári csípőműtét, és sikerül befejezni a Born This Way Ball turnét. Az anyagi siker a Forbes-nak önmagában nem elég az üdvösséghez, keményen monitorozzák a rajongóbázis nagyságát is, ez az amerikai énekesnőnél 38 millió Twitter-követőt és 58 milliós Facebook-tábort jelent. A botrányhős előadó egyébként a hírességek összesített 100-as listáján is beférkőzött valahogy a második helyre, előtte természetesen csak Oprah Winfrey ikonikus alakja áll, akinek ez már az ötödik elsősége. A zenészek dobogójára felfért még Beyoncé és Madonna is, előbbi például minden műsor után kétmillió dollár körüli összeget zsebel be, míg a pop nagyasszonyának főleg az MDNA-turné jelentett egy kis plusz zsebpénzt - összesen mintegy 305 milliót. A lista top 10-ében amúgy mindössze három helyen találunk férfiakat, az ötödik Bon Jovit kicsit hátrébb Justin Bieber és a Coldplay követi.


pop hír lady gaga forbes2013.06.27. 13:30 – Lángoló Gitárok

Új lemezzel jön a Satyricon Budapestre

December 4-én Budapesten lép fel a norvég Satyricon, akik az idén, öt év szünet után megjelenő új nagylemezüket turnéztatják majd az ősz végén, tél elején, így A38-on is. A lemez címe is Satyricon lesz, ami a frontember-zenekarvezető Satyr szerint egyértelmű volt a számukra ez a cím, lévén ez az album foglalja majd legjobban össze a zenekar szellemiségét. Ráadásul, szembemenve a mostani trendekkel azt ígérik, hogy nem lesz olyan sok koncertjük, mint a múltban, így sokkal különlegesebb lesz a rajongók és önmaguk számára is egy-egy fellépés.


metál hír black satyricon2013.06.27. 12:49 – Lángoló Gitárok

Itt a Get Lucky Daft Punk-remixe

getlucky.jpgMár korábban is tudtuk, hogy a Daft Punk önmagának remixeli majd a komplett Random Access Memories-t (igen, mert megtehetik), és a végeredményt egy feldolgozásalbumon jelentetik majd meg még valamikor idén, és remélhetőleg nem valami ilyesmire fog hajazni. Most erről a lemezről futott be az idei év egyik legnagyobb slágerének, a Get Lucky-nak a Daft Punk-átirata, és hát rendesen elnyújtották, mivel a teljes játékidő 10 és fél percnél állapodott meg. A hosszon kívül amúgy olyan markáns különbségek nincsenek, csupán a kirakós egyes darabja kerültek más helyre, de hangszerelésre, hangulatra is nagyjából ugyanazt nyújtja mindkettő, persze azon kívül, hogy az új változat dupla dózisban teszi ezt. A dal az albumverzió és a radio edit mellett július közepén dupla vinylen is befut majd, melyet már elő is lehet rendelni, a monumentális remix pedig a Deezernél meghallgatható.


pop hír daft punk get lucky