2013.07.21. 11:16 – Sajó Dávid

A zombik szeretik a metált? - klipmegosztás

ajna.jpgSúlyos magyar klipes lemaradásunk pótlásának második részében kizárólag a gitárzenére fókuszálunk a könnyed poptól egészen a metálig. Szilárd például parókában figyeli a kártyázó lányokat, az Akela klipjében egy olyan lányt látunk, akivel rendesen kicseszett a sors, a Thornwill egy villámcsapta zombiölőről regél, de a legjobb videó az aJna együttes nevéhez fűződik.


rock metál klip akela szilárd norbert kristof klipmegosztás ajna till we drop thornwill apey & the pea2013.07.20. 09:52 – Lángoló Gitárok

Új trailer és plakát a Metallica filmjéhez

Egyelőre még mindig nem tudjuk, hogy a magyar mozik bemutatják-e Antal Nimród (a képen jobbról a harmadik) Metallica Through the Never 3D című filmjét, de reméljük igen. Ahogy már írtuk itt a Lángolón, a film nem csak a Metallica zenekarról szól, hanem annak egyik fiatal roadjáról, aki egy fontos küldetés alatt nagy kalamajkába keveredik. A mozi főszereplője a zenekar mellett Dane DeHaan (a képen balról a harmadik) lesz, aki a következő Pókemberben Harry Osbornt alakítja majd. A filmhez most kijött egy új trailer is, ezt a hajtás után lehet megnézni, tényleg látványos lehet majd IMAX 3D-ben. Alább látható a moziplakát is egy koncertfelvétellel egyetemben, ahol a Metallica DeHaan álnéven lépett fel a saját Orion Music and More nevű fesztiválján nemrég.


film metál hír metallica2013.07.19. 15:46 – Dankó János, Dankó Gábor

A Tankcsapda nem szólhat szarul – Tankcsapda-interjú

Aki olvassa a Lángoló Gitárokat vagy az Indexet, nézi a Facebookunkat, plusz még a Tankcsapda oldalaival is tisztában van, annak nyilvánvaló, hogy nem felhőtlen a blog és a debreceni zenekar viszonya. Az utóbbi időben a helyzet már odáig fajult, hogy jobbnak láttuk, ha leülünk velük beszélgetni a problémákról, arról, hogy eladták-e magukat, hogy mi hozza tűzbe őket, miért nem tartanak szünetet, miért nem hozhatunk le egy Cseresznye-interjút és hogy mi a baj a médiával és az újságírókkal. A Viva Comet előtt készült kétórás interjú kivonata alább olvasható, aki pedig élőben akarná megnézni, hogy 24 év után milyen színpadon a Tankcsapda, az pénteken menjen el a debreceni Campus Fesztiválra. (Fotók: Üveges Zsolt.)


interjú rock tankcsapda2013.07.19. 14:47 – Lángoló Gitárok

Barcelonian - Új dal a Vista Chinótól

Augusztus végén jelenik meg Peace címmel az első Vista Chino-album, ami a néhai stone rock istenség, a Kyuss két tagjából, John Garcia énekesből és Brant Bjork dobosból, valamint egy egykori Kyuss tribute zenekar gitárosából, Bruno Feveryből áll. A zenekartól egy dalt már bemutattunk itt, most pedig alább meghallgatható egy másik, ami sokkal jobb, mint az első. A Vista Chino hamarosan Európában turnézik, ahová a Corrosion Of Conformity basszusgitárosa, Mike Dean kíséri el őket. Ahogy nézzük amúgy, a zenekarnak nincs állandó embere erre a posztra, a hivatalos Facebook-oldal is csak a fenti három tagot jelöli, szóval a balhés Nick Oliveri ki tudja hol van most.


rock hír stoner kyuss vista chino2013.07.19. 13:59 – Lángoló Gitárok

Új lemezzel jön Tim Hecker

hecker.jpgA produktivitás és a magas minőség ritkán jár annyira kéz a kézben, mint a kanadai Tim Heckernél. 2001-es origójú pályafutása során eddig 8 albummal kedveskedett az experimentális ambient rajongóinak, legutóbb a mostanában filmzenét is írogató Daniel Lopatinnal hozta össze az absztrakt-ambient Instrumental Tourist-ot, amit 2011-ben a mindenhol hatalmas elismeréseket begyűjtő Ravedeath, 1972 előzött meg. Hecker ezek után vágott bele a mostani Virgins munkálataiba, amit Kanadában, az USA-ban és Izlandon rögzített, és állítása szerint jóval szélesebb hangtérképet fog rajta prezentálni, mint az eddigiekben. Ezt vagy elhisszük neki, vagy nem, mert hát ki mondana olyat, hogy bocs srácok, de a következő lemezem ordas nagy visszalépés lesz az előzőhöz képest, ha lehet, meg se hallgassátok. A korongról egyelőre semmilyen anyaggal nem tudunk szolgálni, viszont számlistánk és egy megjelenési dátumunk az már van, utóbbi úgy néz ki, hogy október 17 lesz majd, előbbi pedig a tovább után átfutható. 


hír ambient tim hecker2013.07.19. 11:45 – Lángoló Gitárok

Nightmares On Wax új lemezt készít a Warpnak

nightmares.jpgÖt éves pihenő után idén szeptemberben új albumot ad ki a leedsi George Evelyn, vagyis Nightmares On Wax. Persze ez idő alatt az angol producer nem üldögélt tétlenül, kislemezeket és válogatásalbumokat azért adagolt fokozatosan a saját kiadóján, a Wax On-on, vagy épp a Ministry of Sound-on keresztül. Evelynnek úgy látszik, annyira jött tett az ibizai életvitel (ahol Wax Da Jam nevű műsorával heti rendszerességgel rezidenskedett), hogy az ottani élményeket hanganyaggá akarta formálni, ezért a Feelin' Good-ról majd a "pozitív gondolkodás és természetes szépség" fog áradni, ezek mellett pedig számos stílusba kóstol majd bele. A tíztrekkes korongról egy szám, a Now Is The Time már el is érhető, ami egy jó nagy nyári dubos-reggae-s marhulás, a tovább mögött meg is mutatjuk.


hír nightmares on wax2013.07.19. 10:21 – Lángoló Gitárok

2013 - új dal az Arctic Monkeys-tól

Azt eddig is tudtuk, hogy az Arctic Monkeys szeptemberben új lemezt ad ki, de hogy addig se unatkozzunk, rögtön itt is van tőlük egy teljesen új dal. A múlt hónap közepén landolt Do I Wanna Know? július 22-én megkapja a jól megérdemelt kislemezmegjelenését, aminek B-oldalán szerepel majd a 2013. A nemrég a szomszédban koncertező angol zenekar úgy döntött, hogy a két és fél perces számot nem rakja rá a közelgő AM-re, és ha meghallgatjuk, kiderül, hogy talán nem véletlenül van ez így. A 2013-t a hajtás mögé rejtettük.


arctic monkeys pop rock hír2013.07.19. 09:23 – Hirdetés

Út a közönséghez – viaDAL klipek

Sokan megnézték, és sokan látták el pozitív megjegyzéssel az Ocho Macho feat. Kowalsky Képzeld el másképp, illetve Copy Con Nyugi című dalából készült klipet az I Love Suzuki YouTube csatornán. A filmek a Suzuki viaDAL játékhoz készültek, a Magyar Suzuki Zrt. segítségével forogtak. A dalokról, a klipek utóéletéről és az online jelenlét fontosságáról beszélgettünk Kirchknopf Gergővel (Ocho Macho) és a fenti képen látható Copy Connal.


interjú viadal copy con ocho macho2013.07.18. 14:44 – Lángoló Gitárok

Szabadon engedték Varg Vikernest és feleségét

vargerdo.jpegSzabadon engedték Marie Cachet-t, Varg Vikernes francia feleségét, mivel semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy terrorcselekmény elkövetésében akart volna részt venni. Norvég állampolgárságú férjét egyelőre még őrizetben tartják. Vikernest és feleségét még kedden tartóztatták le vérontás tervezésének a vádjával, amit minden bizonnyal az váltott ki, hogy Cachet több lőfegyvert is vásárolt a közelmúltban, igaz mindegyiket legálisan, illetve, hogy Vikernes antiszemtia és rasszista oldalakra irkált a szélsőséges nézeteit hangoztatva.


metál hír black burzum2013.07.18. 11:30 – Lángoló Gitárok

Supersoaker - Új Kings of Leon-dal

kingsofleon03g.jpgMegérkezett az első dal a Kings of Leon idén megjelenő Mechanical Bull című nagylemezéről. A Supersoaker így első hallásra jobbnak tűnik, mint bármi, amit a Because of the Times óta csináltak. Nem véletlenül, ugyanis a zenekar szerint a borzalmas Come Around Sundown levette végre a nyomást a vállukról, és az új hanganyag hangzásában sokat merít az első két albumukról. Ez azért is jó hír, mert a Youth & Young Manhood illetve az Aha Shake Heartbreak tényleg állati jó lemezek, nem is érti senki, miért kellett az utóbbi években erőltetni a béna Sex On Fire-t és a bántóan semmilyen stadionrockot. Állítólag annyi dal gyűlt össze, hogy a megjelenés után azonnal hozzáfognak a folytatásához. Eközben a Supersoaker szám miatt rendesen kiakadt Nathan Williams, a Wavves frontembere. A nyugati part füves garázstrubadúrja ugyanis azt sérelmezi, hogy ő már a 2010-ben írt egy ugyanilyen című dalt a King of the Beach albumra. Williams szerint a Kings of Leon egyszerűen ellopta tőle a szám címét, bár arról persze nem beszél, hogy a Super Soaker egy vízipisztolynak a neve, de őt sem az eszéért szeretjük. Hajtás után megmutatjuk az új Kings of Leon-dalt, utána pedig beraktuk az említett Wavves-számot is, ha már ennyit nyöszörög miatta Nathan Williams,


rock hír kings of leon wavves nathan williams2013.07.18. 10:30 – Lángoló Gitárok

Egyszemélyes White Stripes, de nem Jack White. Mi az?

A dobos megint berúgott éjjel és nem veszi fel a telefont? A basszusgitáros késik a próbáról másfél órát? Az énekes egy pöcs? Sebaj, itt egy zenész, aki megmutatja, hogy az olyan kifejezések, mint a "zenekar" vagy a "társak" a mai világban nem jelentenek már semmit és nem is szükségesek ahhoz, hogy igazán klassz zenét tudjunk játszani. Ő John Marek, aki egy remek saját dalt ad elő úgy, hogy egyszerre dobol, gitározik és énekel. A lábdobot rugdosni nem újdonság gitárral a kézben, azonban olyat még biztosan nem láttunk, hogy valaki dobverővel a mancsában pengessen, menjen közben a lábcin, a lábdob, az ének, és még néha a pergőre is rácsapjon egyet. Ráadásul a szám is elképesztően vagány, mintha a fiatal Jack White-ot hallanánk, csak Meg White nem túl bonyolult dobjátékát megoldja ő magának. Az ifjú John Marek Back of My Head című száma nemsokára az iTuneson is elérhető.


rock videó hír blues john marek