2013.08.09. 11:14 – Lángoló Gitárok

Pretty Saro - Negyvenhárom éves Bob Dylan-szám került elő

bobdylan.jpgAmikor nagyjából a hatvanas évek végén Bob Dylan a Self Portrait-n dolgozott, állítólag hat különböző verziót gyártott le a Pretty Saro című számból, ám végül ezek egyike sem szerepelt a már kész albumon. A dal ezután a Columbia kiadó fiókos szekrényeinek a legmélyén hánykolódott, sosem került nyilvánosságra, egészen eddig, ugyanis most úgy néz ki, helyet kap Dylan augusztus 27-én érkező Another Self Portrait nevű gyűjteményében. Ennek az eseménynek pedig egy videóval is tisztelegnek, melyet Jennifer Lebeau rendezett. A rendezőnő a '40-es, '50-es, '60-as években készült, vidéki életmódot bemutató fotókat és kisfilmeket válogatott ki a kliphez a tengerentúli Mezőgazdaság-védelmi Hivatal archívumából, állítása szerint kábé 1200 darabot nézett végig közülük, mire rátalált a legjobbakra. A Pretty Saro-hoz készült videó a hajtás után érhető el.


rock bob dylan hír country2013.08.09. 10:19 – Lángoló Gitárok

What a Difference Your Love Makes - Itt a Basement Jaxx új videója

basementjaxx.jpgNégy éves videoklip-szünet után idén két új mozit is elkészített a Basement Jaxx. Az elsőt még áprilisban gyártották le a Back 2 The Wild-hoz, aminek fogyasztása csak elegendő tudatmódosító szerrel ajánlott, vagy még úgy se. Az aktuális kisfilmet a múlt hónap végén kiadott What a Difference Your Love Makes alá forgatták, és szerencsére jóval visszafogottabb, mint korábbi társa. A giccsben alaposan megmártott klipben, melyet Damian Weilers rendezett, két fiatal srácot követünk, akik végigtáncolják Dél-Afrika legrégebbi városát, Alexandrát. Az utcákon járt táncstílus nem más, mint a pantsula, ami még valamikor a '80-as években vált népszerűvé az országban, és a városi fiatalok még manapság is előszeretettel gyakorolják. Klip a tovább mögött.


elektronikus klip basement jaxx2013.08.08. 11:10 – Lángoló Gitárok

Az Arcade Fire filmhez ír zenét

her.jpgKorábban megírtuk, hogy az Arcade Fire egyelőre cím nélküli új nagylemezének megjelenése október végére várható, de a kanadai zenekar nem áll le, és a rá egy hónapra érkező Spike Jonze-féle Her zenéjét is ők szállítják majd. Hogy ez valami teljesen új anyag lesz-e, vagy azért várható 1-2 átfedés az új albummal, azt csak találgatni lehet, mivel a film friss előzetesének végén csak az a rövid mondat áll, hogy "Music by Arcade Fire". A film története szerint Joaquin Phoenix karaktere valamikor a nem túl távoli jövőben egyszercsak beleszeret a nemrég vásárolt szuperszámítógépébe, mindezt pedig úgy tűnik, hogy kőkemény dráma-köntösben adják elő. Jonze és az Arcade Fire egyébként nem először dolgozik együtt, az amerikai rendező jegyzi a csapat félórás rövidfilmjét, a Scenes from the Suburbs-t is. A Her előzetesét a hajtás mögé dugtuk.


indie rock hír arcade fire2013.08.08. 10:09 – Lángoló Gitárok

Így ne készítsünk interjút

lazer.jpgKezdő újságírótanoncok jól figyeljenek, mert rengeteget tanulhatnak az alábbi videóból arról, hogy nem szabad önjelölt laza megmondóembert játszani interjúkészítés közben. Az iHeartRadio csapatához tartozó VJ Kennedy a Major Lazerrel ült le beszélgetni, és nem elég, hogy a tagoknak látszólag már elsőre se volt semennyi kedvük az egészhez, az újságíró első mondata után végleg elszállt a beszélgetésre való hajlandóság. Kennedy azzal nyitotta az interjút, hogy úgy mutatta be a triót, mint "Diplo, és a másik két fazon, akik a Major Lazert alkotják". Na most ezen a bal oldalt látható Jillionaire úgy besértődött, hogy körülbelül a fenti képhez hasonló pofával ülte végig a beszélgetést, ami a későbbiekben sem hasonlított egy normális interjúra. Kennedy erőlködve próbált szarkasztikusan viccelődni, hiába látta, hogy a három alany erre nem nagyon vevő, azért csak folytatta. Ez azt eredményezte, hogy a társalgás későbbi szakaszában Diplo egyenesen a legidegesítőbb embernek nevezte őt, akivel valaha dolgozott. Az interjú, ami olyan további gyöngyszemeket is tartalmaz, mint a moombahton szó iszonyatos kiejtése, vagy amikor Diplo és Walshy Fire egymással kezd beszélgetni, a tovább mögött található.


hír elektronikus diplo major lazer2013.08.07. 13:16 – Gnosis

Szintiboy - Burzum-lemezkritika

burzum-sol_austan_mani_vestan-300x300.jpgBurzum - Sôl austan, Mâni vestan
(Byelobog Productions)

Feleslegesnek érezzük lefutni a szokásos köröket egy-egy új Burzum album megjelenése kapcsán, a Wikipédia mindenki számára nyilvános, szabadon használható. Megjegyezve persze, hogy 2013-ban sem elsődlegesen a zene fontos, hanem a mellé tett körítés, ám mostanság már annyira alacsony lett általánosan az ingerküszöb, hogy egy remek templomgyújtogatás vagy késes gyilkosság a tini korosztályon kívül senkit nem nagyon izgat. Vikernes zenéje önmagáért beszélt (régen, nagyon régen) mindenféle felhajtás nélkül is. Mostanság azonban eljutott arra a szintre a szabadulása óta, hogy a zenéjéről sem nagyon érdemes hosszasan értekezni. Jónak egyáltalán nem jók (Belus, Fallen, Umskiptar), rossznak meg azért nem mondanánk, mert ezerszám rosszabbak albumok jelennek meg folyamatosan (és itt még most csak egy sima black metal műfajról beszélünk).

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (3,2/5)

lemezkritika metál burzum black metal varg vikernes2013.08.07. 10:22 – Lángoló Gitárok

Odd Look - Kavinsky új videója

oddlook.jpgVincent Belorgey folytatja Kavinsky nevű fiktív karakterének videoklipekben elmesélt legendáját, az Odd Look kisfilmje már a negyedik a sorban. A háttérsztoriról annyit, hogy valamikor a nyolcvanas években Kavinsky szakadékba zuhan a Ferrari Testarossájával, szörnyethal, majd ő és a kocsi is zombiként tér vissza kísérteni és leszámolni mindenféle rosszfiúval. Ezt nemrég egy neki dedikált mobiljáték is feldolgozta, de a sztorimódot klipekkel lehet csak igazán kibontani, ezek közül a Testarossa Autodrive és a Dead Cruiser még animált volt, az utolsó kettő viszont már élőszereplős. Az Odd Look ott veszi fel az előző Protovision által elhagyott fonalat, hogy Kavinsky épp kinyírt egy őt üldöző rendőrt, és most egy bárba érkezik meg, hogy találkozzon régi szerelmével, aki éppen ott pincérnő, és éppen rosszarcú suttyók zaklatják. A folytatást innentől bárki megfejtheti, aki valaha is látott már közelről televíziót, épp csak a naplementés/napfelkeltés furikázás hiányzik a történet végéről. Kavinskytől egyébként nem áll túl messze a színészet, haverja, Mr Oizo mozijaiban például már többször is szerepelt, az teljesen más dolog, hogy az élőszereplős klipek alapján a színészi tehetség kábé az utolsó dolog lenne, ami eszünkbe jut róla, de hát istenem.


hír elektronikus klip kavinsky electro2013.08.06. 17:00 – sajó d.

A tíz legemlékezetesebb színpadi bunyó a Rolling Stone szerint

rollins2.jpg

A Rolling Stone volt olyan jó fej, és összeszedte minden idők tíz legemlékezetesebb színpadi verekedését, amit kamera is rögzített. Természetesen bekerült Axl Rose és Henry Rollins is, de van itt óriási rapper tömegbunyó, könyöklő Amy Winehouse és egy kis dzsúdóbemutató a Toolnak köszönhetően. A hajtás után megmutatjuk mind a tíz videót.


hír henry rollins bunyó keith richards axl rose2013.08.06. 16:37 – Lángoló Gitárok

Új dal és klip a Kings of Leontól

kol.jpgA hatodik nagylemezére készül a Kings of Leon, amiről korábban bemutattuk már a Supersoakert, most ehhez W.I.Z. brit rendező forgatott egy agyonfilterezett, a '70-es évek színvilágát idéző videót. Az új klip mellé új dal is dukál, ugyanis ezzel egy időben jelentették meg a Wait For Me című számot is, ami sajnos megint azt a csöpögős vonalat képviseli, ami miatt annyira elviselhetetlenné vált a Kings of Leon az utóbbi években. Mindenesetre mi szurkolunk, hogy a szeptember végén megjelenő Mechanical Bull nagylemez jobb legyen, mint az utóbbi három stúdióalbum, de legalábbis legyen már rajta legalább két-három olyan szám, mint a Supersoaker. A hajtás után megmutatjuk a videoklipet és a friss dalt is.


rock hír klip kings of leon