2013.09.01. 13:45 – Chat Géza

Elmaradtak a kurvák a Hajdihó Fesztiválon - Ötéves a Soerii & Poolek

A Soerii & Poolek augusztus 31-én ünnepelte fennállásának ötödik évfordulóját. Az ehhez rendezett nagyszabású Zöld Pardon-os buli abból állt, hogy összetrombitálták a szintén zenész haverokat, akik egész este végtelenített lejátszásra rakták az Elton John című Soerii & Poolek-slágert, míg az ünnepeltek X-Faktor-zsűri módjára nézték a produkciókat a VIP-ban, és csak integettek, mint a pápák. Alapvetően így is lehet ezt, de a közönség ennél mintha kicsit több részvételre számított volna a szülinapos formációtól. Talán már az megdobta volna a folyton fasszopózó közönség hangulatát, ha a stabil Soerii & Poolek-show-elemek megmaradnak, és a félpucér kurvák ugyanúgy riszálnak a vendégzenekarok mögött, mint amúgy szokták, de csak Csirke rázta a seggét néha. Hát élet az ilyen? Soerii & Poolek-szülinap az ilyen? (Fotók: Bődey János/Index.hu)


pop koncertbeszámoló fasszopó soerii & poolek2013.08.30. 16:19 – sajó d.

A Facebookon debütált Jay Z és Justin Timberlake új videója, és ez benne a legérdekesebb

Ha nem lenne benne Justin Timberlake egyszerűen pofán röhögném Jay Z új klipjét. Azon már meg sem lepődöm, hogy az üzletemberként lassan már sikeresebb előadónak minden fontosabb kedzve az exkluzivitástól az eladási számokig, mint maga a zene, amit nemrég elénk böffentett. A súlyos Kanye West-komplexusban szenvedő Jay Z új klipjében mindent megtesz, hogy művészetét egy szinten emlegethessék Kanyével, de ebből csak nagyon fájdalmas erőlködésre és szánalmas klisékre futotta. Igen, rohadt izgalmas, hogy a Facebookon került először bemutatásra a videó meg minden, de ettől ennek csak annyi lett az eredménye, hogy még HD felbontásban is pixeles a feltöltés, gratulálok. Bocsi Jay Z, de ha egy baromira irritáló gazdag embert akarok nézni a Facebookon, akkor bejelölöm Lázár Jánost ismerősnek.


pop hiphop hír rap klip justin timberlake jay z2013.08.30. 15:33 – sajó d.

Ja, hogy itt zene is szól??? - Jess Greenberg videói

jess.gifRohadt unalmasak már a sokadik egygitáros feldolgozások a Youtube-on, ezért is örülünk annyira, hogy végre igazi talentumra lelt az internet népe. Ő Jess Greenberg énekes-gitáros hölgy, aki javarészt unalomig ismételt rockklasszikusokat és popdalokat dolgoz fel egy szál gitárral a kezében. A közepesnél kicsit jobb hangszeres képzettsége és aranyos hangja mellett azonban a legkomolyabb erényét a szívénél kell keresni.


csöcsök cicik mellek dudák keblek állítólag gitár is van valahol de nem igazán figyelek2013.08.30. 14:13 – Lángoló Gitárok

Radio Pro - Új webrádiót indít a Petőfi Rádió korábbi főszerkesztője

pro.jpgÚj internetes zenei rádió indul Radio Pro néven, amely napi 24 órában játszik zenéket pop, rock, hiphop, és világzene műfajokból. A Radio Pro a fiataloknak és a lélekben fiataloknak kínál színvonalas zenei hátteret munkához, tanuláshoz, kikapcsolódáshoz a kerületben, és persze azon túl is- nyilatkozta az indulás kapcsán Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Az elsősorban fiatalokat célzó webrádiót az Óbudai Kulturális Központ üzemelteti, és a www.radiopro.hu oldalon érhető el. A weboldalon a hallgatók nem csupán a 24 órás zenefolyamot követhetik, a Radio Pro a nonstop zene mellé gazdag zenei és kulturális tartalmat is kínál, többek közt - kerületi és budapesti - programajánlókat, friss hazai és nemzetközi zenei híreket, interjúkat és klipbemutatókat. Olyan webrádiót szeretnénk, amit elég egyszer bekapcsolni, hogy a hallgatókat magával ragadja a zene sodrása – nyilatkozta Csillag János a rádió producere, aki korábban főszerkesztőként irányította a Petőfi Rádió zenei rádióvá alakítását.


hír webrádió radio pro2013.08.30. 11:46 – _Hóember_

Timbaland készíti Michael Jackson posztumusz lemezét

Miközben a világ Justin Timberlake The 20/20 Experience albumának második részére vár, a lemez egyik producere, Timbaland - egy rejtélyes interjúrészlet tanúsága szerint - éppen egy Michael Jackson-lemezen dolgozik. A szuperproducer megannyi slágert gyártott olyan neveknek, mint Nelly Furtado, Jay-Z, Missy Elliott vagy Madonna és most a Pop Királyát is hozzá adhatja az impozáns listához. Timbaland a 2009-ben elhunyt legenda kiadójával is tárgyalt a készülő projektről, és egy bizonyos Chicago című dalt is megemlített, amely várhatóan az album első kislemeze lesz. Mivel Jackson halála után csak remix-lemezek és válogatások jelentek meg tőle, az új nagylemez hatalmas durranásnak ígérkezik.


pop hír michael jackson timbaland2013.08.30. 10:47 – Hirdetés

Skandináv és lengyel fókusz az Újbuda Jazz fesztiválon

Az A38 Hajón és a Mu Színházban szeptember 3. és 8. között megrendezésre kerülő Újbuda Jazz fesztivál idei földrajzi fókusza Skandinávia és Lengyelország lesz. A Skandináv vonalat a svéd szaxofonos - aktivista Dror Feiler (interjú vele itt) és a csak hölgyekből verbuválódott zseniális dán Selvhenter free jazz zenekar alkotják, míg lengyel színekben fellép a Hang Em High trió és a Robotobibok tagokból duóvá transzformálódott Mikrokolektyw. Alább kaphatunk egy kis ízelítőt a fellépőkről.


dzsessz fesztivál hír2013.08.30. 10:00 – sajó d.

Ébredünk - teslavox-klippremier

Itt debütál a teslavox zenekar új videója, amely a 2011-es Szőnyegváros EP Ébredünk című első számához készült. A klip minimál költségvetésből készült, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy különböző filmet jeleneteiből vágtak össze egy videomontázst. A felvételek főként a huszadik század első generációs némafilmjeiből lettek kiollózva Charlie Chaplintől Bettie Page-ig. A Szőnyegváros még amolyan tipikus dalszerzői stúdiólemez volt, amelyet a dobos és a dalszerző-énekes oldott meg. Azóta persze kialakult egy koncertfelállás, mellyel a szeptember közepére várható, kicsit punkosabb irányba nyúló tizenhárom számos albumukat rögzítették a nyáron. Az együttes előző videója korábban a klipmegosztás rovatunkban is szerepelt.


premier rock hír klip teslavox2013.08.29. 16:33 – Lángoló Gitárok

Afganisztánban is szól az Ossian

ossian_afganisztan.jpgEzt kaptuk, többek között: "Az Afganisztánban katonai szolgálatot teljesítő magyar kontingens egyik tagja nemrég posztert kért a zenekartól, amivel a körletüket szerette volna díszíteni, mivel a hazától távol neki és bajtársainak is sok erőt adnak az Ossian dalai." - a plakát láthatóan megérkezett, büszkén feszítenek a fiaink vele a fenti fotón, és még az is lehet, hogy nem csak a magyaroknak ad erőt az Ossiant ott, Afganisztánban, mert ahogy például ebben a videóban is látható, a külföldiek körében is népszerű a Paksi Endre vezette veterán magyar heavy metal csapat. Az Ossiannak amúgy tavasszal jött ki A Tűz jegyében című nagylemeze, amit szeptember 14-én mutatnak be a Petőfi Csarnokban. Alább szóljon ugyanerről a helyszínről a metál, csak két évvel ezelőttről!


metál hír heavy ossian2013.08.29. 14:53 – Sajó Dávid

Még mindig imádunk titeket, nyugi - Franz Ferdinand-lemezkritika

Right_Thoughts_Right_Words_Right_Action.jpgFranz Ferdinand - Right Thoughts, Right Words, Right Action
(Domino/Neon Music)

Amikor 2013 tele van elképesztően jó lemezekkel, akkor már az ember hajlamos legyinteni az új Franz Ferdinand hallatán. Mikor is volt, a kétezres évek közepe felé tán? Egymást érték a semmiből feltűnő izgalmas brit gitárzenék, amik a posztpunkból, garázsrockból és britpop elemekből készítettek jobbnál jobb bemutatkozó lemezeket, hogy aztán erre az egészre rásüthesse a közvélemény az indie jelzőt. Kasabian, Editors, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Libertines,  Bloc Party és természetesen a Franz Ferdinand képviselte ezt a generáció, ami napjainkra darabokra szakadt. A Bloc Party elveszett az elektronikában, az Editors stadionrockra váltott, az Arctic Monkeyst megfertőzte Amerika, a többiek pedig az egyre nehezebben definiálható indie halványuló népszerűségével kezdtek lemorzsolódni - a Libertines esetében persze más a helyzet. A Franz Ferdinand azonban maradt a jól működő sémáknál, hogy aztán a harmadik lemez kísérletezése végül megfogja a zenekart. Ezért újabb négy évet kellett várni a Right Thoughts, Right Words, Right Actionre, ami az előzetesek alapján visszahozza a seggrázós életérzést a skótok zenéjébe.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (4/5)

lemezkritika indie rock franz ferdinand