2013.09.08. 11:23 – Lángoló Gitárok

Bizarr részletek a Metallica-filmből

Lassan a mozikba kerül a Metallica Through The Never című Antal Nimród-film, úgyhogy egyre többet tudhatunk meg róla. Ráadásul ez a mostani sokkal többet is ér, mint legutóbb a Master Of Puppets élő felvétele, ami csak a már így is töménytelen mennyiségben elérhető Metallica-koncertfelvételeket gyarapította. Szóval alább látható két másfél perces részlet a filmből, ami amúgy csak növeli a zavart az elég bizarrnak tűnő narratív szál körül. Semmit nem tudunk meg belőle azon kívül, hogy a rendőrök összecsapnak egy rakás zavargóval, plusz hogy a főszereplő Dane DeHaant megkergeti egy Mad Max-szerű lovas figura. Lars Ulrich Metallica-dobos azt nyilatkozta, hogy a film legnagyobb inspirációja a Led Zeppelin The Song Remains The Same-je volt, abban pedig voltak rendesen pszichedelikus részek, szóval lehet ezért sem kéne csodálkozni a furcsa dolgokon. Szeptember végén meg amúgy is kiderül minden a mozikban.


film metál hír metallica thrash2013.09.08. 09:57 – Lángoló Gitárok

Ez lenne az új Arcade Fire-dal?

hallgasd, amíg lehet!

reflector_355efdd9.jpgAhogy közeledik a szeptember 9-e, úgy kezd egyre jobban nyüzsögni az Arcade Fire körül minden. A kanadai indie rock zenekar ugye titokzatoskodott itt nagyon a dátum körül, de aztán lassan csak kibökték, hogy egy kislemez jelenik meg majd azon a napon, amihez ráadásul Anton Corbijn készít klipet. A fenti borító mellett lett közben egy ilyen oldal is, ami valószínűleg azokat a boltokat mutatja, ahol majd kapni lehet a Reflector című kislemezt. Azok után pedig, hogy a magát a lemezt is látták már többen fizikai formában, nem kell csodálkozni, hogy idő előtt kiszivárgott maga a dal is. Rejtély volt még, hogy a borító hátulján miért van olyan sok számcím, de a dalt hallgatva kiderül, hogy ez is direkt átverés, ugyanis az új szerzemény szövegének pár részlete olvasható rajta úgy beállítva, mintha dalcímek lennének. Ja, és úgy tűnik David Bowie is szerepel a számban. Alább lehet meghallgatni a rossz minőségű felvételt, amíg el nem tüntetik ezt is.


indie pop rock hír arcade fire2013.09.07. 16:30 – Lángoló Gitárok

Manu Chao-koncert Manu Chao-könyvvel ma a Parkban

Ma este lép fel Manu Chao a Budapest Parkban. Ez valószínűleg már mindenki tudja, aki rajongója a Mano Negra volt énekesének. Azt viszont nem sokan tudják, hogy ma, a Budapest Parkban jelenik meg Magyarországon az a könyv is, amit Peter Culshaw írt, Clandestino a címe és a Gabo adja kiCulshaw öt évig követte Manu Chaót szerte a világon. Barcelonában, New Yorkban ivott vele bárokban, meghívták egy jótékonysági koncertre a Szahara közepén álló menekülttáborba, Mexikóban a drogbandák miatt elmaradt koncertekre, vagy Buenos Aires-be, ahol Manu Chao egy elmegyógyintézet lakóival készített közös lemezt. Mi még nem olvastuk, de minden bizonnyal nem egy szokványos életrajz keveredik ki majd belőle. Mellesleg lesznek hivatalos Manu Chao-cuccok (pólók, sapkák stb.) is a Parkban, aminek a bevételéből ötven százalékot karitatív célokra fordít majd a zenész.


könyv folk punk manu chao hír2013.09.07. 13:44 – sajó d.

Így kell 16 évesen vagány rock and rollt játszani

ezekért a srácokért rajong Noel Gallagher, Dave Grohl és Jeff Beck is

TheStrypes_difford.jpgA ír Strypes zenekar szeptember 9-én hozzá ki a bemutatkozó albumát, amiről most egy CC Rider-feldolgozáshoz koncertvideó is készült. Aki esetleg nem hallott volna még róluk, a Strypes egy csupa 16-17 éves srácokból álló rockzenekar, akik régi rhythm and blues dalokat dolgoznak fel illetve saját szerzeményeket is írnak. Az igazán megdöbbentő bennük (fiatal koruk mellett), hogy olyan autentikusan nyomják a rock and rollt, mintha legalább két évtizede ezt csinálnák, pedig még az érettségi közelében sincsenek. A négy srác körül egyre nagyobb a felhajtás Nagy-Britanniában, ahol már is a következő Beatlest látják bennük és rajongóik közé tartozik Dave Grohl, Noel Gallagher, Roger Daltrey, Jeff Beck, Paul Weller és Miles Kane is. A zenekart 2008-ban alapították az írországi Cavan városában, amikor is a tagok még csak 13 (!) évesek voltak.


hír blues rock and roll rhythm and blues the strypes2013.09.07. 12:57 – Lángoló Gitárok

Új Coldplay-dal az Éhezők viadala második részéhez

November végén mutatják be az Éhezők viadala című könyv második részéből, a Futótűzből készült filmet. Ehhez raktak össze egy filmzenelemezt is, és mivel az elsőn olyanok közreműködtek, mint az Arcade Fire, a Decemberists vagy a Maroon 5, így a másodikra is villantani kellett valamit. A felvezető kislemez így a Coldplay Atlas című dala lett, ami rögtön az iTunes kislemezeladásának az élére került 18 országban. A többi közreműködőről egyelőre nem tudunk semmit, de a Coldplay-dalt meg lehet fent hallgatni/nézni, egy impozáns szöveges videó kíséretében.


pop hír coldplay2013.09.07. 10:33 – Lángoló Gitárok

Itt az új Carcass-lemez

ez is eljött végre

Teljes egészében végig lehet hallgatni a Carcass szeptember 13-án megjelenő új nagylemezét, a Surgical Steelt. Az, hogy a Carcass lemezt ad ki, nagyjából olyan esemény, sőt, nagyobb, mintha az At The Gates is nekiállna ismét dalokat írni. Ez persze nem sokat mond a metállal annyira nem tisztában lévő olvasóinknak, szóval nekik inkább egy olyan példát hozunk, hogy a Carcass lemezmegjelenése olyan, mint amikor a Portishead hosszú szünet után kiadta a Thirdöt. Vagy mondjuk a David Bowie-rajongók várhatták annyira az új lemezt, mint a metálosok a Surgical Steelt. A lényeg, hogy ez most egy bazinagy esemény, szóval tessék meghallgatni az albumot!


metál hír death carcass grindcore2013.09.06. 12:20 – sajó d.

Katy Perry dzsungellakóvá változik új klipjében

csak úgy élheted túl a dzsungelt, ha rendesen kisminkeled magad

katy.jpgAzt mondják, hogy most éppen Katy Perry Roar című száma a number one sláger a Billboardon, ezért nem csoda, hogy szüksége volt már az emberiségnek videoklipre is hozzá. Nem is akármilyenre, ugyanis a kisfilmben az énekesnőnek lezuhan a repülőgépe, amire a feltűnően épp fogsorú Indiana Jones-klón társa úgy reagál, hogy gyorsan készít magáról pár selfie-t a termékelhelyezésként használt telefonjával. Aztán szegény srácot felfalja egy tigris, és Perry kisasszony a dzsungelbe menekül lányos zavarában. Itt igazi Dzsungel Jane válik belőle, akinek a tökéletes smink és tiptop leopárdmintás felső elkészítése mellett arra is van ideje, hogy összebarátkozzon az őserdő kis lakóival. Végül a nagy gonosz tigrist is legyőzi egy olyan elementáris üvöltéssel, amilyet csak a verekedős játékokban lehet látni. Ezután válik a dzsungel királynőjévé, és ennek örömére kifesti az elefánt körmét, majd nyom még pár selfie-t a szponzormobillal a biztonság kedvéért. Klip a hajtás után.


pop hír klip katy perry2013.09.06. 11:28 – Lángoló Gitárok

Bréking! Nincs dubstep a Korn új dalában!

A Korn francia oldalán felbukkant egy új dal a bakersfieldi csapattól, a Love & Meth. A szám legnagyobb érdekessége, hogy nincs benne dubstep, de amúgy se nem rossz, se nem jó, olyan semmilyen. Nem tudjuk, hogy ez most hivatalos kislemez lenne, vagy micsoda, szóval lehet hamar eltűnik majd az mp3 erről a helyről. A kislemez státuszt erősíti, hogy állítólag klip is lesz hozzá, még a The Paradigm Shift című nagylemez október 8-ai megjelenése előtt.


rock hír numetal korn2013.09.06. 10:27 – Lángoló Gitárok

Gyerekrémisztgetés az Alice In Chainstől

Egyszerre két videóklipet is kiadott az Alice In Chains a legutóbbi nagylemezéhez, így a The Devil Put The Dinosaurus Here című albumon már négy klipes dal is van. Most a címadóhoz és a Voiceshez készült kisfilm, előbbi egy zenekar nélküli, gyereksokkolós történetet elmesélő cucc, a másikban pedig lényegében csak zenél a zenekar. Egyiket fent, másikat hajtás után lehet megnézni.


rock hír alice in chains