2013.09.15. 10:38 – sajó d.

Meleg kovbojok pudingot esznek - klipmegosztás

klipmeg7.jpgSzégyelljük nagyon, de nyáron rendesen lemaradtunk jó pár magyar klipről, ezért ezt most rögtön pótoljuk tizenegy videóval, amit mellett semmiképp sem mehetünk el pár szó nélkül. Lesz itt lassított házibulis klip (Szabó Benedek), animált holdutazás (Hó Márton és a Jégkorszak), Lugosi Béla (Zagar), meleg kovboj (Möbel), de még gyilkos hűsevő növény is (Colombre Band). Ez csak az első része a nyári klippótlásnak, jövőhéten jön a következő.


zagar klipmegosztás monkeyneck colombre band hó márton nobody moves szabó benedek möbel halott pénz vagner raedawn2013.09.13. 17:20 – sajó d.

Itt egy új Wavves-dal a GTA 5-ből

valaki öltöztesse már fel az énekest rendesen

majka_2.jpgKorábban bővebben foglalkoztunk azzal, hogy a négy nap múlva megjelenő GTA 5 mennyire robosztus soundtrackkel rendelkezik majd, többek között a Wavvesnek köszönhetően. Nathan Williamsék Conan O'Brian műsorában léptek fel nemrég, ahol legutóbbi nagylemezük címadó dala mellett eljátszottak egy új dalt is, amit direkt a videojátékhoz írtak. Williams még mindig olyan hamis élőben mint általában, viszont a vitathatatlanul állati menő Los Santos-baseball sapkájához valamilyen oknál fogva lakersös kosaras gatyát, pulóvert és kabátot vett fel, mintha épp most rángatták volna a színpadra a jó reggelt cigije mellől. Aki nem bír várni a GTA 5 megjelenéséig, az megnézheti a Nine Is God élő felvételét a hajtás után.


hír2013.09.13. 16:30 – sajó d.

Tiltott reklám miatt a Youtube Majka és Caramel klipjét is leszedte

majka_1.jpgLetiltotta Majka és Caramel egy-egy videoklipjét a Youtube, mivel - a kiírás szerint - megsértették a Youtube azon irányelvét, ami a reklámokat, spameket és a hirdetési visszaéléseket érinti. Az ügy azért kellemetlen számukra, mert például Majka Nekem ez jár című számához készült videó a nyár legnézettebb magyar zenei feltöltése lett az Artisjus nyári Youtube-toplistáján (igaz, ez még hivatalosan nem jelent meg, csak Majka Facebookján láttuk) három hónap alatt majdnem két és fél millió megtekintéssel.


pop youtube hiphop hír majka rap caramel mr busta2013.09.13. 14:17 – _Hóember_

Pattog a bakelit - Sub Bass Monster-lemezkritika

SUB BASS MONSTER - FEKETE LEMEZ.jpgUgyan nem most jelent meg, de mivel Sub Bass Monster megkerülhetetlen névvé nőtte ki magát a magyar hiphopban, valamint hamarosan a Felete lemez című album hamarosan vinylen is napvilágot lát, nem mehetünk el mellette szó nélkül. Sub Bass, aki a Hemapopuban elkezdett rövidke karrierje után egyből bevágódott egy nagy kiadóhoz, mindig is érdekes színfolt volt a telepi nagyotmondók uralta palettán. Már karrierje elejétől higgadt, és összeszedett szövegekkel tudott szolgálni, ügyesen távol tartva magát a coelhói mélységekben dagonyázó „utcai költők” közhelyáradatától. A mondanivaló mellé hamarosan a flow is felnőtt, és a Funktasztikussal való közreműködésében (Fanyarország) már egy összetéveszthetetlen, ütős hang adagolja a refrént. Aztán Sub Bass Monster feltűnt itt-ott pár közreműködés erejéig, ám a Fekete lemez csak nem akart megjelenni. Aztán hét év után kijött végül az a bizonyos Fekete Lemez egy olyan időszakban, amikor a magyar hiphopot soha nem látott népszerűség övezi. A kérdés csak az, vajon megállja-e a helyét egy olyan  lemez 2013-ban, amelyen négy évvel ezelőtti dal is található.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

lemezkritika hiphop rap sub bass monster2013.09.13. 12:29 – Szponzoráció

Klubszemle - Bemutatkozik a Gozsdu Manó Klub

Rezangyal_Klubszemle_Small.jpg

Most induló Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes menni.  A sorozatban megismertetjük az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány olyan programot is ajánlunk, ami miatt érdemes odalátogatni a közeljövőben. A Klubszemle első részében a Budapest VII. kerületében, a Király utca és a Dob utca között található Gozsdu Udvarban működő Gozsdu Manó Klub mutatkozik be. Kérdéseinkre Varga Attila, a klub kommunikációs munkatársa válaszolt.

7742_1024.jpg


programajánló rézangyal gozsdu manó klubszemle2013.09.13. 11:55 – sajó d.

Jimmy Page miatt nem jött össze a Led Zeppelin visszatérése tavaly

még Obamának és Clintonnak is nemet mondott

Barack_Obama_speaks_to_Led_Zeppelin.jpgAz biztos, hogy a Led Zeppelinnél nehezebb ügy nem létezik egy koncertszervezőnek. John Bonham halála óta csak párszor álltak össze, legutoljára 2007-ben Ahmet Ertegün emlékére, amire húszmillió jegyigénylés érkezett, ezzel rekordot döntve. Azóta számtalanszor röppentek fel pletykák a nagy visszatérésről és hiába promoterek dollármilliói, a Led Zeppelin azóta sem játszott együtt. Most azonban kiderült, hogy Harvey Weinstein producer szerint a Sandy hurrikán áldozatai számára tartott 12.12.12. jótékonysági koncert miatt ismét megkeresték őket, de végül Jimmy Page miatt meghiúsult a koncert, pedig azon az eseményen még a Nirvana is összeállt egy szám erejéig.


hír led zeppelin barack obama jimmy page sandy hurrikán bill Clinton2013.09.13. 08:53 – sajó d.

Fuzz - What's In My Head

sztahanovizmus

fuzz.jpgMég csak nem is írtunk Ty Segall nemrég megjelent akusztikus lemezéről, közben a garázsrocker most épp dobosként alapított Fuzz nevű formációja ismét kihozott egy új dalt. A Loose Sutres után a What's In My Head is zenekar október elsején megjelenő bemutatkozó albumán szerepel majd, amely a korábbi Black Sabbath-os proto-metál helyett inkább hasonlít Ty Segall tavalyi Twins nagylemezére. Az pedig ismét kiderül, hogy a munkamániás Segallnak voltaképpen teljesen mindegy milyen hangszeren játszik, ugyanolyan vagányul teszi mint mindig, és közben még éneklésre is marad kapacitása. A dal meghallgatható a Consequence of Sound honlapján.


hír garázsrock fuzz ty segall2013.09.12. 14:05 – sajó d.

Hanging - Új Wet Nuns-klip

stoner blues, punk blues, dead blues, heavy blues, igazából tök mindegy

A birt Wet Nuns október elején hozza ki a már nagyon várt bemutatkozó nagylemezét, és a sheffieldi páros most egy videóval együtt jelentette meg a Hanging című számot. A számos lehetetlen műfajmegnevezéssel (death blues, punk blues, stoner blues, heavy blues) illetett duó egy koncertsátras bulin forgatta a videót, aminek a végén a közönség kicsit megszaggatja a lábdobot, majd a zenekar két tagja ripityára töri a hangszereket és a biztonság kedvéért fel is gyújtja a végén. A dal egyébként kicsit olyan, mintha a korai Kyuss a sivatagi hőség helyett a nyálkás angol hidegben nevelkedett volna. Az Arctic Monkeys kedvenc zenekara ráadásul október 24-én Magyarországon is fellép a GMK-ban.


rock hír blues klip stoner wet nuns2013.09.12. 12:43 – Lángoló Gitárok

Turbo, Grand Mexican Warlock és Mother's Cake az R33-ban

A két nagylemezes Fonogram-díjas Turbo és az eddig csupán egy albummal büszkélkedő Grand Mexican Warlock (képünkön) zenekarok pályafutása egy időben érkezett arra a pontra, hogy hamarosan új lemezt adnak ki. A stúdiómunkák mindkét zenekarnál már javában folynak, és bár a megjelenések még váratnak magukra, a csapatok szeptember 13-án bemutatnak több dalt is az anyagokról, egyfajta tesztként, hogy hogyan reagál rájuk a közönség. Előzenekar az osztrák Mother's Cake lesz, akik eddig olyan csapatoknak nyitottak, mint az Omar Rodriguez Lopez Group, a Velvet Revolver vagy éppen Iggy And The Stooges. Mindez az R33-ban lesz, mellesleg.


rock hír turbo grand mexican warlock2013.09.12. 11:54 – sajó d.

Berzerk - A rap hőskorát idézi meg Eminem új klipjében

valaki küldje haza Kid Rockot

Hamarosan megérkezik a Marshall Mather LP 2 Eminemtől, amin a Berzerk című számhoz készült a '80-as évek előtt tisztelgő videó. És tényleg, az egész klipnek olyan erős nosztalgiabukéja van, hogy mindjárt feltárcsázom édesanyámat a FUBU-nadrágomért. Az ismét szőkített hajjal hadonászó Eminem mellett ZZ Top-roadra hasonlító Rick Rubin is feltűnik, mellette még Kendrick Lamar, a Slaughterhouse, Alchemist és valamilyen oknál fogva Kid Rock is szerepel. A Complex egyébként ügyesen összeszedte, hogy melyik jelenet milyen raptörténelmi jelenetre utal: a boombox például LL Cool J Radio című albumának borítójára hasonlít, de a színes hátterű szövegelős jelenet is ismerős lehet a Beastie Boys So What'cha Want klipjéből.


hiphop hír rap klip eminem2013.09.12. 10:45 – Sajó Dávid

Az átmeneti időszak vége - Arctic Monkeys-lemezkritika

arctic-monkeys-am-album-artwork.jpgArctic Monkeys - AM
(Domino/Neon Music)

Ahelyett, hogy megint lejárnánk a kötelező köröket az eddigi Arctic Monkeys-albumok kapcsán, sokkal egyszerűbb mindet egy-egy gimnáziumi osztályhoz hasonlítani. A Whatever People Say I Am, That's What I'm Not az első éved középiskolában, amikor tiszta lappal indulsz és még mindenkinek új vagy, te pedig vagány gyerekként csak úgy lubickolsz a nagyok társaságában. A Favourite Worst Nightmare a gimi második éve, amikor összecsiszolódik egy kemény bagázs az osztályban, és már a tanárok is nagyobb figyelmet szentelnek nektek, amikor négyesével jártok a vécébe, hogy sunyiban bagózzatok. A harmadik év a Humbug, amikor már meg volt az első felsőbb éves csajod, eljárkálsz a végzősök házibulijaiba és a kötelező tesit ellógva spangliztok a fűzfa mögött az iskolaudvaron. Az érettségire viszont össze kell szedni magad, mert még egy nyarat nem tölthetsz el pótvizsgára készüléssel, szóval ideje visszavenni egy kicsit a füvezésből, hogy legalább fizetősre felvegyenek a Suck It and See-vel. Az egyetem viszont már egész más, és a szüleid ultimátuma az állami szakra átkerülésre ebben a fél évben lejár, szóval az AM-mel kell kinőni a tinédzseréveidet és kezdeni valamit az életeddel.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4/5)

lemezkritika arctic monkeys rock