2013.10.13. 13:04 – Sajó Dávid

Kifogytunk a frappáns címekből - klipmegosztás

jack_1.jpgA mostani klipmegosztás kicsit rövidebb a szokásosnál, ehhez például stilszerűen illeszkedik a Jack mindössze 41 másodperces klipje például. Viszont az Alvin és a mókusok négyperces kanapén heverészése már annyira nem, de legalább a hölgyek gyönyörű férfitesteket nézhetnek a Puszi Együttesnek köszönhetően. Lesz még új Compact Disco, a Csillag születikből megismert Immigrants illetve Flexible Juice Debrecenből.


jack immigrants klipmegosztás compact disco flexible juice alvin és amókusok puszi együttes2013.10.11. 16:15 – kovács m. dávid

Pusztító zajfúvás - A Place To Bury Strangers-koncertkritika

A Place To Bury Strangers @ Gozsdu Manó klub, 2013.10.10.

A sajtóban csak New York leghangosabb zenekaraként szokták emlegetni az amerikai A Place to Bury Strangerst, amely csütörtök este európai turnéja keretein belül érintette a magyar fővárost. Az Oliver Ackermann vezette trióról köztudott, hogy fellépéseiken hangszereiket nem kímélve igázzák le a koncerttermeket, hangfalakat és erősítőket tesznek tönkre, olykor pedig még a gitárjaik sem ússzák meg a könyörtelen zajongást. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mi fog történni, hogyan fognak működni az A Place to Bury Strangers számai egy ennyire aprócska helyszínen, mint a Gozsdu Manó klub. (A kép nem a helyszínen készült.)

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (4,7/5)

indie rock noise koncertbeszámoló a place to bury strangers2013.10.11. 12:03 – lánggitár

Paul McCartney meglepetéskoncertet adott a New York-i Time Square-en

183968797.jpg

Rövid meglepetéskoncertet adott csütörtökön Paul McCartney a New York-i Time Square-en az ebédszünetet tartó dolgozók, turisták és rajongók nagy örömére. A 71 esztendős McCartney és együttese néhány számot játszott a téren az Egyesült Államokban október 15-én a boltokba kerülő legfrissebb, New (Új) című szólólemezéről. Az egykori Beatles-zenész egy órával a minikoncert előtt Twitterén közölte, milyen izgatott a fellépés miatt, és mindenkit elhívott a Time Square-re.

A New című album az egykori Beatle első, kizárólag saját dalokat tartalmazó szólóanyaga a 2007-es Memory Almost Full óta. McCartney tavaly két saját szerzeménytől eltekintve dzsessz sztenderdeket dolgozott fel Kisses On The Bottom című korongján. Szerdán az énekes a Frank Sinatra művészeti középiskolában adott koncertet az egybegyűlt diákok előtt, és egyúttal feleségét is felköszöntötte második házassági évfordulójuk alkalmából. (MTI)


new york koncert meglepetés paul mccartney times square2013.10.11. 12:00 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle 5. - Fonó

Rezangyal_Klubszemle_Small_2.jpg

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk nektek. Most az idén tizennyolcadik születésnapját ünneplő Fonó mutatkozik be, kérdéseinkre Hegedűs Anna sajtófőnök válaszolt.

PalyaBea.foto Rom+ín P+ęter +ęs Zsugonits G+íbor.jpg


ajánló program szponzoráció fonó rézangyal klubszemle budai zeneház2013.10.11. 11:36 – Lángoló Gitárok

Apu csak a legjobbat akarja neked - A válaszvideó Madonna Papa Don’t Preach slágerére

Ugye mindenki ismeri a fenti dalt és videót? Madonna 1986-os slágere a kiadása óta töretlenül népszerű, a videójával pedig mindent vitt annak idején. A szám meg a klip is arról szól, hogy egy tinédzser lány teherbe esik, elmondja apjának, aki először persze kiakad, de utána elfogadja a dolgot, és a lánya mellé áll. A klipben az apát Danny Aiello játssza, aki úgy tűnik énekesi babérokra tört volna, de ez annyira befulladt, hogy még az internet is alig tud róla. Kijött ugyanis annak idején egy válaszdal és válaszvideó Madonna slágerére Papa Wants The Best For You címmel, amit Aiello énekelt fel és természetesen ő is játszotta a lányát kereső, nehéz sorsú apát a klipben, ami nem is csoda, hogy nem lett sláger. Amellett, hogy borzalmas, még annyira ismeretlen is a dal, hogy az Aiello által idén májusban feltöltött videót is csak azóta nézték meg 2500-an, hogy a Dangerous Minds felfedezte. A most 80 éves színésznek amúgy csak annyi emléke van Madonnáról, hogy az énekesnő nem volt hajlandó fotózkodni a lányával, amiért persze ki is akadtak teljesen. Szóval lehet csak gúnyolódás az alábbi pordukció.


pop hír madonna2013.10.11. 10:51 – Lángoló Gitárok

Natural Child - Vagány bluesrock hétfőn a Dürer Kertben

blind owl speaks

Natrual-Child.jpgOktóber 14-én lép fel a budapesti Dürer Kertben a nashville-i Natural Child, az utóbbi idők egyik legvagányabb bluesrock zenekara. Az együttes három nagylemez után az első európai turnéjukon vannak, zenéjükben a garázsrock, blues és punk elemek keverednek. Az évek folyamán punkos lendületüket megőrizve egyre inkább a rockzene gyökerei felé fordultak, erőteljesebb lett a blues, keményebb a rock, egyre több country került a számokba. Hangzásuk nemrég azzal teljesedett ki, hogy nagy meglepetésre egy slide-citerás meg egy orgonista csatlakozásával öttagúra bővült a csapat. Előttük a nemrég feloszlott Románia együttes tagjaiból alakult Supernaked tartja a debütáló koncertjét. A hajtás után megmutatjuk miről is van itt szó.


ajánló koncert hír lo-fi garázsrock dürer kert bluesrock natural child2013.10.11. 09:49 – Hirdetés

Radio Pro // slágerlista - 41. hét

Bő egy hónapja indult el hazánk legfrissebb internetes zenei adója, a Radio Pro, melynek főszerkesztője Csillag János, aki annak idején a Petőfi Rádió zenei adóvá alakítását vezette, majd 2010-ig főszerkesztője volt az emblematikus MR2-Petőfi Rádiónak. Hogy milyen zenét kínál a Radio Pro? Íme, a webrádió friss slágerlistája:


hír radio pro2013.10.11. 08:52 – Lángoló Gitárok

Meghallgatható az új Monster Magnet-album

albumstream

monster-magnet-last-patrol-poster_1.jpgHárom év urán elkészítette új nagylemezét a Monster Magnet, amit most a Noisey honlapján teljes egészében végig lehet hallgatni. A hivatalosan csak négy nap múlva, a Napalm Recordsnél megjelenő hanganyagon Dave Wyndorf frontember és Phil Caivano felelt a produceri munkáért, a keverést pedig Joe Barresi csinálta, aki dolgozott már a Tool, a Queens of the Stone Age és a Bad Religion lemezein is. Ráadásul a Last Patrol apropóján a zenekar Magyarországon is fellép január végén az A38-on. Wyndorf szerint ezzel az albummal visszatértek a gyökereikhez a '60-as évek hangulatát megidéző pszchedelikus space rockhoz, és az egészet csak régi vintage hangszerekkel és erősítőkkel vették fel.


rock metál hír stoner monster magnet