2013.10.20. 15:13 – Sajó Dávid

Lázongó ministráns fiúk - dalmegosztás

tiger2.jpgA mostani dalmegosztásban négy magyar, leginkább rockzenei előadótól válogattunk, amik között van kaotikus noise punk (Piss Crystals), reneszánsz noise punk (Gustave Tiger) meg cipőbámulós noise pop (Zombie Girlfriend), egyedül a Kristóf Norbert American Mercury nevű zenekara lóg ki egy kicsit a maga letisztultságával.


lemezkritika zombie girlfriend dalmegosztás piss crystals gustave tiger american mercury2013.10.19. 12:23 – Lángoló Gitárok

Csak a panaszkodás megy - Öt mini lemezkritika

ömlesztett anyag

chvr_c5db3e3f1914182f5d4a5b5741b5a4d3.jpgNa, már megint nyavalygunk. Nem lett jó az új Dream Theater (bár ki várt mást?), az új Korn pláne rossz lett és Terry Malts is csak közepes cuccot rakott le az asztalra. A képünkön látható Chvrches viszont odatette magát, és Drake is olyan jó lemezt csinált, ami előtt még az Arctic Monkeys is fejet hajtott. Kritikák gyorsan.


lemezkritika korn dream theater drake ömlesztett anyag terry malts chvrches2013.10.18. 20:27 – Lángoló Gitárok

Kiadják újra az összes Tankcsapda-lemezt, új dalok is jönnek

jóárasítva

Hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a Tankcsapda, hogy újra kiadják a csapat összes nagylemezét, amiket a legutóbbi soralbumhoz hasonlóan a MOL kutakon lehet majd megvásárolni darabonként 990 forintért. A Baj van!, a Punk and roll, A legjobb méreg, a Jönnek a férgek, Az ember tervez, a Connektor:567, a Ha zajt akartok, a Tankológia, az Agyarország, az Élni vagy égni, a Mindenki vár valamit, a Minden jót és a Rockmafia Debrecen albumok között két olyan is lesz, ami most először jelenik meg önállóan CD-n, ugyanis a Punk and roll és A legjobb méreg eddig csak együtt volt kapható ebben a formátumban, ráadásul ezen a változaton, helyhiány miatt nem is volt rajta az előbbi anyag összes dala. A felsorolt lemezekhez még hozzácsapnak egy bónusz CD-t is Igazi hiénák címmel, amin két új dal (Igazi hiénák és Jóképű), két régi szám (Juggler és Örökké pank) új verziója mellett lesz még nyolc, más albumon nem hallható korábbi stúdiófelvétel is. Ez utóbbiak minden bizonnyal a Legjobb mérgek válogatáson és a koncertlemezeken elpotyogtatott számokat jelentik.


rock hír tankcsapda2013.10.18. 13:16 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle 6. - Pótkulcs

Rezangyal_Klubszemle_Small_2.jpg

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk nektek. Ezen a héten a Pótkulcs mutatkozik be, kérdéseinkre Árva Csilla programigazgató válaszolt.

226916_218359474842536_397087_n.jpg


ajánló program szponzoráció rézangyal pótkulcs klubszemle2013.10.18. 12:04 – Lángoló Gitárok

A szexi rocker csajok szégyene - Új Deap Vally-klip

miafasz.jpgNemrég jelentette meg bemutatkozó albumát a kétfős Deap Vally csajrock zenekar, most pedig klipet forgattak a sokak számára biztosan ismerős kifejezésnek számító, és ezt dalba is foglaló Walk of Shame-hez. A két dögös zenész meglepő módon sokat sétál a videóban és van pár közeli kép is róluk ahogy rázzák magukat, de a nem túl izgalmas kisfilm helyett inkább érdemes a zenére figyelni, ami olyan, mintha a White Stripesot két groupie alapította volna. Egyébként pár hónappal korábbi interjúnk itt olvasható velük, a klip pedig a hajtás után látható.


rock hír klip deap vally2013.10.18. 11:00 – Lángoló Gitárok

Justin Bieber Metallicát énekel

Kétfajta hírt szeretünk nagyon írni itt a Lángoló Gitároknál, metallicásat és Justin Bieber-eset. Ennél fogva a fenti videó láttán hirtelen nem is tuduk hová kapjunk izgalmunkban, kivert minket a víz és hosszasan passzolgattuk egymásnak a feladatot, hogy ki írja ezt meg. A videón ugyanis Justin Bieber Metallicát énekel, mit énekel, egyenesen szájjal szólózik! Na most mondja valaki, hogy ez nem egy releváns hír! Ráadásul tele van gitárral, úgyhogy semmiféle vád nem érhet minket, hogy nem ide való. A hab a tortán pedig az, hogy ezzel be is bizonyítottuk, hogy Justin Bieber kökemény rocker, úgyhogy mostantól senki ne dumáljon arról, hogy nem a Lángolóra való a srác! Köszi!


pop metál hír metallica justin bieber2013.10.18. 10:11 – Lángoló Gitárok

Before Your Very Eyes - Új Atoms For Peace-videó

Új videót forgatott az Atoms For Peace a legutóbbi Amok nagylemezük nyitódalához, a Before Your Very Eyeshoz. Ebben Thom York válik eggyé egy folyamatosan mozgásban levő sivaraggal, amiből aztán felhőkarcolók ás villanypóznák nőnek ki. Az elképesztően bizarr látvánnyal rendelkező kisfilmet stop motion és animációs technikával készítették és majdnem hat perc hosszú.


rock hír klip atoms For peace2013.10.18. 09:00 – Lángoló Gitárok

Tíz éve nem adtak el annyi bakelitet Nagy-Britanniában mint idén

jay.jpgMost már egy ideje tudni lehet, hogy folyamatosan növekszik a bakeliteladások száma, Nagy-Britanniában ez már tíz évvel ezelőtti méreteket öltött. Az Official Charts Company ezt azzal magyarázza, hogy az idei új Arctic Monkeys-, Daft Punk- és David Bowie-albumok hozták meg ismét a kedvét az embereknek, hogy bakelitet vegyenek. Összesen több mint félmilliót adtak el idén eddig, ez 700 ezerig is felkúszhat év végére, köszönhetően a nemsokára megjelenő Arcade Fire- és Jake Bugg-lemezeknek. Kihozták a legeladottabb bakelitek listáját is, amiből kiderül, hogy inkább a nagy öregek (Nick Cave, Black Sabbath, David Bowie) és a hosszú idő után visszatérő zenekarokat (Daft Punk, Queens of the Stone Age, Boards of Canada) veszik vinylen, ezt a listát megmutatjuk a hajtás után.


hír bakelit lemezeladás nagy-britannia