2013.11.03. 16:04 – Lángoló Gitárok

Különleges ikerpár hétfőn a Dürer Kertben - Jön a Tegan and Sara

ezt nézd meg a hét elején!

T&S_pic.jpgNovember negyedikén először lép színpadra Magyarországon Tegan and Sara. A már 13 éves múltra visszatekintő kanadai duó idén januárban jelentette meg a kritikai és közönségsikert is arató Heartthrob című hetedik stúdióalbumát, az ezen szereplő Closer című sláger pedig remekül példázza, hogy a testvérpár az eddigiekhez képest egy kissé fülbemászóbb, populárisabb úton kezdett járni. A lemez világszerte több mint egymillió példányban kelt el, és az elmúlt évben olyan előadókkal turnézott együtt a két lány, mint a Killers, Neil Young, a Black Keys vagy a Fun, de felléptek olyan fesztiválokon is, mint a Lollapalooza vagy az Osheaga. Nemrég ráadásul egy különleges performansz erejéig Taylor Swift turnéján is vendégeskedtek, aki elmondta, hogy a Polaris-díjra (ez a brit Mercury-díj kanadai megfelelője) jelölt Heartthrob az egyik kedvenc albuma. Az ikerpár amúgy 15 évesen kezdett el dalokat írni, négy évvel később pedig szinte még tinédzserként a kezükben tarthatták első Under Feet Like Ours című nagyon erősre sikerült bemutatkozó anyagukat. Az élőben is egyedülálló, különleges és intim atmoszférát teremtő Tegan and Sara párosét a Dürer Kertben lehet megnézni hétfőn este. Alább megmutatunk az említett Closer mellett még pár dalt kedvcsinálónak.


pop hír tegan and sara2013.11.02. 10:54 – Lángoló Gitárok

Itt a Machine Head legrosszabb dala

Ezt nem mi mondjuk, hanem Robb Flynn frontember, aki főleg az énekkel nincs kibékülve. A dal refrénjét Dave McClain dobos írta, később pedig maga McClain mondta, hogy hagyják a picsába az egészet. A 2002-es szám után nem sokkal jelent meg a Machine Head kőmetálos visszatérésének számító Through The Ashes Of Empires.


metál hír machine head2013.11.01. 17:00 – Sajó Dávid

Kurt Cobain hiperaktív kistesója - Öt mini lemezkritika

ömlesztett anyag

deap2.jpgAz idei év lassan már túl sok fontos lemezt termel ki magából, így akarva-akaratlanul kihagyjuk az egyébként említésre méltóakat. Most öt alapvetően rockzenei albumot néztünk meg, van köztük egyre elérdektelenedő, lassan veterán státuszba kerülő indie-britpop (Placebo), progresszív garázsrock Texasból (White Denim), Nirvanát és Mudhoneyt nyúló ausztrál grunge (Violent Soho), csajos White Stripes (Deap Vally), na meg Kurt Cobain lökött kistesója (Cage the Elephant).


lemezkritika indie rock placebo grunge garázsrock white denim cage the elephant deap vally violent soho2013.10.31. 15:46 – Lángoló Gitárok

Mandela előtt tiszteleg új dalával a U2

Az ír zenekar 2009 óta nem jött ki újdonsággal, azonban idén november végén a Record Store Day Black Friday alkalmából egy limitált kiadású bakelittel lepik meg a rajongóikat. Az A oldalon lesz a címadó dal, az Ordinary Love, ami Harvey Weinstein producer felkérésére a Nelson Mandela életútját feldolgozó filmhez (Mandela: Long Walk to Freedom - a trailerben már hallható egy rövid részlet.) készült. A B oldalt a Breathe foglalja majd el, amit eredetileg szintén az legendás afrikai vezető tiszteletére írtak. Azonban annak sem kell elkeserednie, aki lecsúszik erről a limitált különlegességről, mivel jövőre új U2-nagylemez is várható. Bono egy interjúban megerősítette, hogy gőzerővel dolgoznak a 2014-ben megjelenő 10 Reasons to Exist című albumon, amivel a zenekar visszatér a gyökereihez, és még punk hatásokat is emlegetnek rajta.


pop rock hír u22013.10.31. 14:13 – Lángoló Gitárok

Megint David Bowie-ról szól a net

david_bowie_2.jpgElőször is, pár nap múlva megjelenik a márciusban kijött The Next Day című nagylemezének bővített kiadása. Ezen egyrészt remixek és klipek vannak, illetve, ami fontosabb, hogy négy új dal is helyet kapott rajta. Ezen kívül új videót is kiadott Bowie, amit a Mercury Prize átadóján mutattak be. Ez a Love Is Lost dal James Murphy-féle remixéhez készült, 13 dollárból. Ezt meg is mutatjuk alább, de a legnagyobb hír, bár félünk, hogy ebből nem lesz semmi, hogy Black Francis felajánlotta, hogy a zenekarával nagyon szívesen lesznek Bowie háttérzenészei, ha úgy dönt, hogy végre ismét elkezd koncertezni. Francis zenekarát Pixiesnek hívják amúgy.


pop rock hír david bowie2013.10.31. 12:20 – Lángoló Gitárok

Százból tíz jót nehezebb találni, mint ezerből - interjú a Red Bull Pilvaker közreműködőivel

pilvaker_zsuri_1.jpgAz október 23-i piros betűs ünnep alkalmával ismét összeállt a Red Bull Pilvaker társulata egy új videóra, azonban most a János vitéz helyett egy valamivel kevésbé konkrét témát dolgoztak fel. A kisfilmben szerepel Szabó Győző, Kiss Ádám, Kautzky Armand és Csuja Imre is, az alkalmi hiphop kollektívát pedig Saiid (Akkezdet Phiai), Wolfie (Punnany Massif), Dipa és Bom (mindkettő DSP) alkotja, de közreműködik még Diaz illetve zenét a punnanys Felcser Máté  (Rendben Man) írta. A klipbemutató után az előadókkal beszélgettünk.


dsp diaz bom punnany massif wolfie red bull pilvaker2013.10.31. 11:14 – _Hóember_

Tovább pörög az Odd Future - Új MellowHigh-lemez és Tyler-videó

mh_1.pngAz Odd Future kollektívát erősítő MellowHype, kiegészülve Domo Genesisszel, a Myspace-en jelentette meg új lemezét. Az így trióvá duzzadó, MellowHigh néven futó csapat 13 számot tartalmazó albumán közreműködik Earl Sweatshirt, Currency, és persze az Odd Future agytrösztje, Tyler, The Creator is. A MellowHype klasszikus DJ-MC formációjában a rímekért a szólóban is hiperaktív Hodgy Beats felelős; Domo Genesis pedig egy teljes egészében Alchemist produceri munkáját dicsérő lemezzel dobbantott nagyot a közelmúltban.


hiphop hír rap klip tyler the creator odd future mellowhigh