2013.11.10. 19:41 – Sajó Dávid

Itt sír mindenki a totális szabadság közepén - Ivan and the Parazol-interjú (és -kislemezpremier)

IATP_in_NY (4 of 19).jpgAz Ivan and the Parazol-tagokról mindig volt egy olyan benyomásunk, hogy itt van egy rakás jóképű budai fiatal, akiknek mindenük megvan ahhoz, hogy hobbiból Mick Jaggert és Keith Richardsot játszanak a pincében. Közben itthon a népszerűségük töretlenül növekszik, idén majdnem az összes fesztiválon felléptek, teltházaztak az A38-on és túl vannak a második amerikai showcase túrájukon. Valamit biztosan tudhatnak, ezért is ültünk le beszélgetni Vitáris Iván frontemberrel illetve Simon Bálint dobossal, hogy meséljenek a New York-i CBGB fesztiválról, az évek óta döglődő magyar rockzenéről. Az interjú mellett kezdésnek rögtön egy új dalt is bemutatunk, ami a csapat jövő tavaszra várható nagylemezén lesz majd rajta. (Amerikai fotók: Róder András)


interjú rock ivan and the parazol2013.11.09. 09:41 – sixx

A rockzenébűl veszik ki az oxigént - Nickelback-koncertkritika

nickelback004

Mindig is érdekelt, hogy egy nőt mi visz rá arra, hogy a bugyiját egy zenészemberhez vágja. Eleve nem értem az egész hajigálás logisztikáját, mármint hogy ahhoz, hogy mondjuk Chad Kroeger, a Nickelback énekes-gitárosának a fejéhez hozzávághassunk egy uszkve 2 grammos, kék tangát, ahhoz kurva közel kell állni a színpadhoz, márpedig elöl nagy a nyomás, ott vannak a hardcore fanok, akik között a fent említett zenekar esetében feltűnően nagy számban vannak jelen a tinilányok. Egyébként az is érdekes, hogy a One Direction nevű fiúzenekar, Shakira és a Nickelback rajongóiból képzett halmazoknak hogy az istenbe' lehet ekkora közös metszete, de ezt most hagyjuk, maradjunk a bugyinál.


kritika rock koncert nickelback koncertbeszámoló2013.11.08. 17:00 – sajó d.

Ebayen árulják Ian Curtis konyhaasztalát

curtis.jpgRengeteg furcsa, ismert személyhez kötődő tárgy fordult már meg különféle aukciókon (John Lennon vécécsészéjétől kezdve Elvis Presley koszos alsónadrágjáig) de ez most mindegyiknél bizarrabb. Az eBayen árulják azt a konyhaasztalt, amely mellett Ian Curtis, a Joy Division egykori énekese az utolsó perceit töltötte, mielőtt felakasztotta magát. Özvegye, Debbie Curtis, a tragédia után bútorozottan továbbadott az egész házon szomszédjának, aki azóta lányára hagyta. A legmagasabb ajánlat eddig 2600 font(majdnem tízmillió forint), de még közel sincs itt az aukció vége.


ebay hír ian curtis2013.11.08. 16:01 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle 8. - Columbus Hajó

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk nektek. Mai fejezünkben a Columbus Hajó kerül sorra, a helyszínt Szűcs Zsuzsanna értékesítési menedzser mutatta be számunkra.

Hajó sötétedésben.jpg


ajánló program szponzoráció rézangyal klubszemle columbus hajó2013.11.08. 16:00 – Lángoló Gitárok

As If You Could Mess This Up - Négyszámos EP-vel mutatkozik be a Middlemist Red psych rock zenekar

ha ma csak egy magyar zenét hallgatsz meg akkor ez legyen az

red.pngA Middlemist Red formáció 2012 végén alakult egy zenei tábor után és most elkészült a négyszámos debütáló EP-jük As If You Could Mess This Up címmel. Idén augusztusban kezdtek el dolgozni a hanganyagon Beke Istvánnal, aki nem mellesleg az Ivan and the Parazol billentyűse. "A dobfelvételt leszámítva minden a lehető leggarázsabb körülmények közt, Solymáron egy 25 négyzetméteres hétvégi faházban, az erdő közepén készült, mint ahogy a Take My Hand című Parazol-szám is. Aztán a hangzásbeli kísérletezések odáig vezettek, hogy azok a gitárerősítők hangjai illettek a számokhoz a leginkább, amiket hobbiból építettem, így koncepcióvá vált, hogy csak olyan erősítők és ládák szóljanak, amik házi készítésűek. A srácok tök tehetségesek, tök jó számokat hoztak, alig kellett szinte belepofázni a számstruktúrákba, az összhangzattani kérdésekbe." - mesél az EP munkáltairól Beke. A dalokat végighallgatva nekünk elsőre a Black Box Revelation, a Black Rebel Motorcycle Club és az Archie Bronson Outfit jutott eszünkbe a Facebook-oldalukon magukat csak neo psych-ként jellemző együttes zenéjéről. A Middlemist Red egyébként november 15-én mutatja be a lemezét az Ivan and the Parazol előzenekaraként a Gödör Klubban. Hajtás után megmutatjuk az EP-t, ami nagyon úgy tűnik, hogy az idei év egyik legerősebb hazai bemutatkozása.


premier rock hír psych rock middlemist red2013.11.08. 14:30 – _Hóember_

BLK WICCAN - Új Zebra Katz-videó

zebra.jpgA New York-i meleg rap színtér egyik extravagáns figurája, Zebra Katz az olasz származású divatfotóssal, Mara Zamperiolóval karöltve forgatta le új klipjét. A BLK WICCAN-hoz készített videó minden kétséget kizáróan az év egyik leginkább zavarba hozó alkotása, és nem feltétlenül csak hiphop berkekben. A rendezői székben helyet foglaló Zamperiolo úgy nyilatkozott, hogy meg akarta mutatni a művész sötét oldalát, annyi színnel, amennyivel csak lehet, és olyan világítással, amely még egy fogkrémreklámhoz is elég lenne. Nos, a vállalkozást siker koronázta: van itt miniszoknyás Kaszás, aszott vénasszony, és egy Freddie Mercury-bajuszt viselő táncos furcsa platform cipőben. A zseniális klip egyszerre szemet gyönyörködtető, és kelt visszatetszést (sőt undort), miközben Zebra Katz egy old school hangmintával megfejelt minimál alapra tolja a szöveget. A klipet itt lehet megnézni.


hiphop hír rap klip zebra katz2013.11.08. 13:32 – Sajó Dávid

Túl nagy volt a színpad - Bruno Mars-koncertbeszámoló

183957056_DJ_9345_2AC265A72BBD7230B2EFDA79238C771B.JPGVajon mit tud egy aranyos hawaii srác, hogy napok alatt elkapkodják az összes belépőt a budapesti koncertjére és több olyan videója is van, amit több százmillióan láttak már. A magyar felmenőkkel is rendelkező Bruno Marsot ma már a legnagyobb aktuális popsztárok között emlegetik annak ellenére, hogy személy szerint egy dalt sem tudnék felidézni tőle. A teltházas arénában valószínűleg csak én voltam ezzel így, ennek ellenére továbbra is csak annyit tudnék róla mondani, hogy ha Petőfi Rádiót akarnék hallgatni, akkor Petőfi Rádiót hallgatnék.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (4,3/5)

pop koncert koncertbeszámoló bruno mars2013.11.08. 11:00 – Sajó Dávid

Minden punk közveszélyes - Hat mini lemezkritika

ömlesztett anyag

nobunny_credit_PaulBruening.jpgSzóval múlt hét pénteken volt a rock, hétfőn bemásztunk a garázsba, mostanra pedig maradt a punk. Elnézünk Mississippibe (Bass Drum of Death), kiderül mit tud egy elmebeteg nyúlmaszkban Arizonából (NOBUNNY), de Illinois-ban is találni említésre méltó formációt (The Orwells). Van aki a San Francisco-i gay punkból hardcore punkra váltott (Hunx and His Punx) illetve meghallgattuk még mik vannak Ausztráliában (Dune Rats, TV Colours).


lemezkritika punk nobunny bass drum of death tv colours hunx and his punk dune rats the orwells2013.11.08. 09:30 – Lángoló Gitárok

Lady Gagát tényleg kilövik az űrbe

Lady-Gaga-HD-2013-Wallpaper.jpgLassan kezdenek kifogyni az ötletekből a zeneipar marketingesei. Will.i.am a Marsot szennyezi, a 30 Seconds To Mars űrhajósokkal cseszik ki, a Metallica pedig pingvineknek készül koncertet adni, de Lady Gaga még ezt is überelni próbálja azzal, hogy ő lesz az első előadó, aki egy űrhajón ad koncertet. Richard Branson multimilliomos Virgin Galactic gépén énekel majd el egyetlen dalt, amikor a jármű kiér a világűrbe. Ehhez egy hónapnyi speciális hangképzés szükséges a különleges környezeti viszonyok miatt és az énekesnő már meg is kötött egy horribilis összegű életbiztosítást. Az egész produkció a Zero G Colony rendezvény része, ami egy high-tech zenei fesztivál lesz Új-Mexikóban. Hasonló projekten dolgozik Sarah Brightman is, aki orosz kozmonautákkal készül, hogy két év múlva a Nemzetközi Űrállomáson vehessen fel egy dalt.

(X) Lady Gaga új albuma megrendelhető a Popshop.hu oldalán


pop hír lady gaga