2013.11.22. 15:20 – Lángoló Gitárok

24 órás klipet készített Pharrell Williams a Gru 2 zenéjéhez

A héten először a Queens of the Stone Age, majd Bob Dylan, most pedig Pharrell Williams készített lenyűgöző interaktív videoklipet, ami a világ első 24 órás zenés videója. Ezen az oldalon oda-vissza tudjuk tekergetni az órát, így mindig mások táncolnak és tátognak Pharrell zenéjére, köztük például Steve Carrell, Magic Johnson, az Odd Future, Jimmy Kimmel és a csávó a Black Keys Lonely Boy klipjéből, de biztos másokat is ki lehet szúrni. A dalt egyébként a Gru második részéhez írta Pharrell és a türelmetlenek kedvéért csináltatott egy rendes négyperces verziót is belőle..


hír klip pharrell gru2013.11.22. 14:00 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle 9. - YUK Budapest

Rezangyal_Klubszemle_Small_2.jpg

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk nektek.  Mai fejezetünkben a YUK kerül sorra, kérdéseinkre Tóth Balázs válaszolt.

supersonic4.jpg


ajánló program szponzoráció rézangyal klubszemle yuk budapest2013.11.22. 12:30 – Lángoló Gitárok

Afterlife - Új Arcade Fire-videó

af.jpgNem ez az első klip az Arcade Fire legutóbbi lemezéről, ráadásul az Afterlife-hoz korábban már készült egy szöveges videó is. A majdnem nyolcperces kisfilmet Emily Kai Bock rendezte, aki dolgozott már Grimesszal és a Grizzly Bearrel is. A történet egy apáról és két fiáról szól, az idősebbik például kiszökik a házból bulizni, amíg a faterja a kanapén alszik a kisebbel. Nemrég egyébként óriási felháborodást keltett, hogy az Arcade Fire dress code-ot akart bevezetni a koncertjeire. A heves ellenkezések hatására Win Butlerék elmondták, hogy egyáltalán nem kötelező senkinek kiöltözni a fellépéseiken, csak így akartak valami plusz látványt adni a produkciónak. Hajtás után mutatjuk az új videót.


hír arcade fire .pop2013.11.22. 10:32 – Lángoló Gitárok

Ordinary Love - Új dal a U2-tól

u2.jpgÚj dalt hozott ki a U2, amihez ráadásul egy egész látványos szöveges videót is forgattak. Az Ordinary Love a nemsokára megjelenő Nelson Mandela önéletrajzi filmhez készült. Később egy másik számot is megjelentetnek szintén ehhez a filmhez, Adam Clayton basszusgitáros szerint még arra is van esély, hogy november végére befejezik az új albumukat, de minden bizonnyal csak jövőre lesz kész teljesen. A klip egyelőre csak a U2 Facebookján érhető el.


rock hír u22013.11.22. 09:00 – Hirdetés

Slam poetry, vagy amit akartok - W.H. meets Akkezdet a Trafóban

wh_mika_sena_foto_pereszl_nyi_r_ka.jpg

Ha még nem döntötted el, hogy mit csinálj szombat este, akkor érdemes lenézned a Trafóba, ahol este nyolc órától egy minden túlzás nélkül egyedülálló programot láthat az eredeti ötletekre fogékony közönség. Az igazi kuriózumnak ígérkező estén W.H. zenekar és az Akkezdet Phiai Shakespeare-verseket tolmácsoknak modern felfogásban. Részletek a hajtás után! 


ajánló program trafó shakespeare akkezdet phiai sena slam poetry2013.11.21. 15:41 – Lángoló Gitárok

Bullet - Új Franz Ferdinand-videó

ff_3.jpgAnnyi mindent történt mostanság a Franz Ferdinand körül, volt itt új nagylemez, szigetes koncert és interjú, illetve videoklipek is. Most az utóbbiból készült még egy, a Bullet című vagány garázsrockos, Hivesot és a korai Strokesot idéző dalhoz. Jó, hát nem egy Evil Eye, de ebből a százak által ellőtt körfahrtos stúdióklip műfajból nagyjából kihozták a maximumot. A szám meg pont olyan tökös, amilyen jampira maszkírozta őket a stylist, Alex Kapranos például tiszta Alex Turner. Már csak a dal miatt megéri a továbbra kattintani, ha valaki lemaradt volna a Franz Ferdinand idei lemezéről.


rock franz ferdinand hír klip2013.11.21. 13:53 – Sajó Dávid

Milyen zene kell, hogy leszokjak a cigiről?

hendrix.jpgMa van a nemzetközi Füstmentes Nap, amikor elvileg a világ egy napra lerakja a cigit. Dohányosoknak biztos ismerős az érzés, hiszen az újévi fogadalom mellett az ehhez hasonló események szoktak némi motivációt jelenteni ahhoz, hogy másnap se gyújtson rá az ember, hátha örökké kitart a lendület. Azonban az egész folyamat sok mindentől függ, még attól is, hogy éppen milyen zenét hallgatunk. Vajon milyen zene segíti a leszokást? Mi az, ami biztos nem? Megpróbáltuk összeszedni a legjobb példákat pro és kontra.


dohányzás cigi füstmentes nap2013.11.21. 12:00 – Lángoló Gitárok

Ilyen a valóságban nincsen - TEJ-klippremier

tej.jpgAz Ilyen a valóságban nincsen című dalukhoz forgatott videót a TEJ, ami most a Lángoló Gitárokon debütál. A forgatás háttérsztorija egy brazil szappanopera-írónak is becsületére válna. Intrika és cselszövés övezte ugyanis a háttérmunkálatokat, mégpedig egy magát valaki másnak kiadó rajongóval és egy beígért szponzorációs összeggel, ami végül rejtélyes módon kámforrá vált. A két napig tartó forgatás Budapest legnagyobb rendezvényhajóján, az Európán zajlott, és olyan nem szokványos elemeket tartalmazott, mint az Utolsó vacsora jellegű nászasztal, vagy a balkáni fiúbandákat megszégyenítő ciklámen egyenzakó. Az időben sci-fi-tévésorozatokhoz hasonlóan ugráló lányszöktetés történetét a zárójelenetben beindított űrhajó koronázza meg. - áll a hozzánk eljuttatott sajtószövegben. A szürreális TEJ-videót megmutatjuk a hajtás után.


premier pop hír tej exkluzív elektronikus klip