2013.11.22. 15:20 – Lángoló Gitárok

24 órás klipet készített Pharrell Williams a Gru 2 zenéjéhez

A héten először a Queens of the Stone Age, majd Bob Dylan, most pedig Pharrell Williams készített lenyűgöző interaktív videoklipet, ami a világ első 24 órás zenés videója. Ezen az oldalon oda-vissza tudjuk tekergetni az órát, így mindig mások táncolnak és tátognak Pharrell zenéjére, köztük például Steve Carrell, Magic Johnson, az Odd Future, Jimmy Kimmel és a csávó a Black Keys Lonely Boy klipjéből, de biztos másokat is ki lehet szúrni. A dalt egyébként a Gru második részéhez írta Pharrell és a türelmetlenek kedvéért csináltatott egy rendes négyperces verziót is belőle..


hír klip pharrell gru2013.11.22. 14:00 – Szponzoráció

Klubszemle 9. - YUK Budapest

Rezangyal_Klubszemle_Small_2.jpg

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk nektek.  Mai fejezetünkben a YUK kerül sorra, kérdéseinkre Tóth Balázs válaszolt.

supersonic4.jpg


ajánló program szponzoráció rézangyal klubszemle yuk budapest2013.11.22. 12:30 – Lángoló Gitárok

Afterlife - Új Arcade Fire-videó

af.jpgNem ez az első klip az Arcade Fire legutóbbi lemezéről, ráadásul az Afterlife-hoz korábban már készült egy szöveges videó is. A majdnem nyolcperces kisfilmet Emily Kai Bock rendezte, aki dolgozott már Grimesszal és a Grizzly Bearrel is. A történet egy apáról és két fiáról szól, az idősebbik például kiszökik a házból bulizni, amíg a faterja a kanapén alszik a kisebbel. Nemrég egyébként óriási felháborodást keltett, hogy az Arcade Fire dress code-ot akart bevezetni a koncertjeire. A heves ellenkezések hatására Win Butlerék elmondták, hogy egyáltalán nem kötelező senkinek kiöltözni a fellépéseiken, csak így akartak valami plusz látványt adni a produkciónak. Hajtás után mutatjuk az új videót.


hír arcade fire .pop2013.11.22. 10:32 – Lángoló Gitárok

Ordinary Love - Új dal a U2-tól

u2.jpgÚj dalt hozott ki a U2, amihez ráadásul egy egész látványos szöveges videót is forgattak. Az Ordinary Love a nemsokára megjelenő Nelson Mandela önéletrajzi filmhez készült. Később egy másik számot is megjelentetnek szintén ehhez a filmhez, Adam Clayton basszusgitáros szerint még arra is van esély, hogy november végére befejezik az új albumukat, de minden bizonnyal csak jövőre lesz kész teljesen. A klip egyelőre csak a U2 Facebookján érhető el.


rock hír u22013.11.22. 09:00 – Hirdetés

Slam poetry, vagy amit akartok - W.H. meets Akkezdet a Trafóban

wh_mika_sena_foto_pereszl_nyi_r_ka.jpg

Ha még nem döntötted el, hogy mit csinálj szombat este, akkor érdemes lenézned a Trafóba, ahol este nyolc órától egy minden túlzás nélkül egyedülálló programot láthat az eredeti ötletekre fogékony közönség. Az igazi kuriózumnak ígérkező estén W.H. zenekar és az Akkezdet Phiai Shakespeare-verseket tolmácsoknak modern felfogásban. Részletek a hajtás után! 


ajánló program trafó shakespeare akkezdet phiai sena slam poetry2013.11.21. 15:41 – Lángoló Gitárok

Bullet - Új Franz Ferdinand-videó

ff_3.jpgAnnyi mindent történt mostanság a Franz Ferdinand körül, volt itt új nagylemez, szigetes koncert és interjú, illetve videoklipek is. Most az utóbbiból készült még egy, a Bullet című vagány garázsrockos, Hivesot és a korai Strokesot idéző dalhoz. Jó, hát nem egy Evil Eye, de ebből a százak által ellőtt körfahrtos stúdióklip műfajból nagyjából kihozták a maximumot. A szám meg pont olyan tökös, amilyen jampira maszkírozta őket a stylist, Alex Kapranos például tiszta Alex Turner. Már csak a dal miatt megéri a továbbra kattintani, ha valaki lemaradt volna a Franz Ferdinand idei lemezéről.


rock franz ferdinand hír klip2013.11.21. 13:53 – Sajó Dávid

Milyen zene kell, hogy leszokjak a cigiről?

hendrix.jpgMa van a nemzetközi Füstmentes Nap, amikor elvileg a világ egy napra lerakja a cigit. Dohányosoknak biztos ismerős az érzés, hiszen az újévi fogadalom mellett az ehhez hasonló események szoktak némi motivációt jelenteni ahhoz, hogy másnap se gyújtson rá az ember, hátha örökké kitart a lendület. Azonban az egész folyamat sok mindentől függ, még attól is, hogy éppen milyen zenét hallgatunk. Vajon milyen zene segíti a leszokást? Mi az, ami biztos nem? Megpróbáltuk összeszedni a legjobb példákat pro és kontra.


dohányzás cigi füstmentes nap2013.11.21. 12:00 – Lángoló Gitárok

Ilyen a valóságban nincsen - TEJ-klippremier

tej.jpgAz Ilyen a valóságban nincsen című dalukhoz forgatott videót a TEJ, ami most a Lángoló Gitárokon debütál. A forgatás háttérsztorija egy brazil szappanopera-írónak is becsületére válna. Intrika és cselszövés övezte ugyanis a háttérmunkálatokat, mégpedig egy magát valaki másnak kiadó rajongóval és egy beígért szponzorációs összeggel, ami végül rejtélyes módon kámforrá vált. A két napig tartó forgatás Budapest legnagyobb rendezvényhajóján, az Európán zajlott, és olyan nem szokványos elemeket tartalmazott, mint az Utolsó vacsora jellegű nászasztal, vagy a balkáni fiúbandákat megszégyenítő ciklámen egyenzakó. Az időben sci-fi-tévésorozatokhoz hasonlóan ugráló lányszöktetés történetét a zárójelenetben beindított űrhajó koronázza meg. - áll a hozzánk eljuttatott sajtószövegben. A szürreális TEJ-videót megmutatjuk a hajtás után.


premier pop hír tej exkluzív elektronikus klip2013.11.21. 10:00 – Lángoló Gitárok

Magyarországon koncertezik jövőre a Nine Inch Nails

NINpressshot_kisebb.jpgBejelentette a 2014-es európai turnédátumait a Nine Inch Nails, amik között megtalálható Budapest is. Trent Reznorék június 19-én lépnek fel a Budapest Arénában az öt év kihagyás után elkészült Hesitation Marks című albumukkal. A jegyvásárlás november 26-án kezdődik, de a regisztrált rajongói klubtagok már most megválthatják a belépőiket. Az Oscar-díjas Reznor egyébként nagyon beerősített, hiszen az új Nine Inch Nails-album mellett készített egy lemezt a How To Destroy Angels formációval illetve a Queens of the Stone Age idei felvételén is közreműködött. Egy ideje ismét nagyon aktívan koncertezik a Nine Inch Nails, az első állomás a japán Fuji Rock fesztivál volt, aminek a teljes hang- és képanyaga megnézhető ide kattintva, ha bárkinek kedvcsinálásra lenne szüksége.


rock koncert hír nine inch nails2013.11.21. 09:00 – Lángoló Gitárok

Új szólólemezen dolgozik David Gilmour és Roger Waters is

gilmour.jpgUgyan nem együtt, de David Gilmour és Roger Waters is új lemezen dolgozik. Előbbi csak nemrég kezdte el a munkálatokat és ismét számít Graham Nash illetve David Crosby közreműködésére. Ez még kevésbé meglepő, hiszen Gilmour viszonylag aktívnak számít még ha stúdiózásról van szó, de most Roger Waters is visszavonul dolgozni a hozzánk is eljutott The Wall-turné végeztével. Ráadásul 1992 után ismét rocklemezen dolgozik, aminek már az 55 perces demójával is elkészült. Elmondása szerint egyszerre lesz zene és színház, de erős a gyanúnk, hogy egy conceptalbumról van szó.


rock pink floyd hír david gilmour roger waters2013.11.20. 17:00 – Lángoló Gitárok

Igen, visszatért a Backstreet Boys, és szomorúbbak mint valaha

anya, anya, veszel nekem beksztritbojszos uzsidobozt?

bsb.jpgVannak olyan dolgok a '90-es évekből, amiket legszívesebben elfelejtenénk. A fiúcsapatok például pont ilyenek, ettől még úgy érezte a Backstreet Boys, hogy a negyedik iksz környékén ideje leporolni a malacperselyt. Nem is akárhogyan, egy olyan klippel és dallal, ami alapján ismét magunk előtt látjuk lányrokonunk Nick Carter-poszteres szobájának falait. Bágyadt kamerába énekléssel, fölösleges felsőtestmutogatással és olyan gondolatokkal telik el ez a négy perc, hogy például a körszakállas fazon miért nem változott semmit és mikor kezdett el külön verzét kapni a dalokban, vagy a karikafülbevalós faszagyerek mikor növesztett ilyen szép hipszterszakállt a tini fültágítója mellé. Akit felizgatott a '90-es évek álompasijainak látványa, az most nagyon örülhet, mert Amerika mellett Európában is turnéznak majd. A Show 'Em (What You Made Of) klipje a hajtás után.


pop hír klip backstreet boys