2013.02.03. 13:25 – Sajó Dávid

YOLO Tengo - klipmegosztás

The-Knife-Full-Of-Fire-A-Film-By-Marit-Östberg.jpgA héten mintha kicsit elfogyott volna a kreativitás egyes videókban, hiszen a Yo La Tengo éd s Grizzly Bear is az erdőben forgatott, Evil Nine és Danny Brown pedig a dzsungelben, de Bob Mould egész ötletes klipje se mozgatta meg a röhögőizmainkat. Persze ebben a Lonely Island YOLÓ-ja bőven alulmúlta őt, elég volt pluszba Adam Levine és Kendrick Lamar vendégszereplése. A The Knife viszont egy tabudöntögető filmetűddel tért vissza, a Dropkick Murphys pedig megidézi azt a kort, amikor minden keményebb gitárzenekarnak kötelező volt bokszringben videót forgatni. Jutott még mára látványos Jamie Lidell-klip, látványosnak szánt Animal Collective-videó és egy egészen aranyos kisfilm a norvég Audrey Horne-tól. (A kép a Knife videójából van.)


yo la tengo the knife jamie lidell dropkick murphys animal collective bob mould evil nine klipmegosztás lonely island audrey horne kendrick lamar adam levine danny brown2013.02.03. 10:06 – Lángoló Gitárok

Magyar blues siker Amerikában - Little G. Weevil nyert a Nemzetközi Blues Párbajon

little_G_.jpgMinden idők legnagyobb magyar sikerét könyvelhetik el a hazai blues rajongók. Little G. Weevil, azaz a 36 éves Szűcs Gábor nyerte a Memphisben véget ért 29. Nemzetközi Blues Fesztivál szóló/duó kategóriáját. Szűcs magyar idő szerint február 3-án hajnali 3 óra körül vehette át a díjat a memphisi Orpheum Színház nagytermében, ami mellett megkapta a legjobb gitárosnak járó címet is, szintén a szóló/duó kategóriában.


hír blues little g weevil2013.02.03. 09:29 – Lángoló Gitárok

m b v - Itt az új My Bloody Valentine-nagylemez

mbv_20130201035136-43d5f5d9-375a-4cff-bcac-49c31dcb19f2.jpgTavaly májusban írtunk arról, hogy az ír gyökerű My Bloody Valentine 2012-ben végre talán kiadja azt a lemezt, amit majd' húsz éve ígérgetett. Nos, ez majdnem összejött, ugyanis, ha egy hónap késéssel is, de szombat éjféltől három formátumban (digitálisan, CD-n és vinylen) is kapható az m b v című album, ami tele van eddig nem hallott My Bloody Valentine-szerzeménnyel. A noise pop csapat rajongóinak 22 évet kellett várni az m b v-re. Az utolsó kiadott albumuk az 1991-es Loveless volt, ami után Kevin Shields főnök akkora alkotói válságba került a friss multikiadós szerződés ellenére, hogy egy évvel az 1997-es feloszlásuk előtt is csak ígérgette az új lemezt. Ezek után senki nem számított arra, hogy valóban megjelenik majd valami My Bloody Valentine név alatt, így igazi meglepetés, hogy a január 27-ei, 2009 óta az első koncertjükön elejtett "pár napon belül jön a lemez" mondat után tényleg pár napon belül jött a lemez. Az albumot hivatalos stream formájában is meg lehet hallgatni a Youtube-on, valamint akár itt a Lángoló Gitárokon is. 


pop hír my bloody valentine shoegaze2013.02.02. 13:54 – Kántor Eszter

Fonal a zene útvesztőjében - Zeneimenedzsment-képzés Magyarországon

Angliában egyetemen és akkreditált szakokon tanulhatják a diákok a zenei menedzsmentet. Hazánkban is van lehetőség iskolai keretek között foglalkozni különböző könnyűzenei képzésekkel, de ezek általában fizetősek és egy- két hónapos, maximum fél éves tanfolyamok formájában indulnak. (A képen: Majdnem Híres hétköznapok, Tövisházi Ambrus előadása)


hír képzés zenei menedzsment2013.02.01. 13:45 – Lángoló Gitárok

Strictly 4 My Jeeps - Új Action Bronson-dal 3D-s borítóval

actionbronson.jpgA tavalyi évben két nagylemeznek is beillő mixtape-t megjelentető Action Bronson mostanában nagy kedvencünk, nemrég például egy jópofa koncertvideó kapcsán írtunk róla, szerepelt a The Symbol klipje a 2012-es év végi klipválogatásban is illetve utólag megkritizáltuk a Party Suppliesszal közös Blue Chips mixtape-jét. A New York-i rapper idén rendes albummal készül Saab Stories címmel, aminek produceri munkáját egy fiatal brooklyni feltörekvő beatmaker, Harry Fraud végzi. A Strictly 4 My Jeeps ennek a lemeznek az első nyilvános hanganyaga, amiben Action Bronson egy kicsit keményebb hangnemet üt meg és a védjegyévé váló élőhangszeres hangminták helyett egyszerűbb old school alapot raktak alá. Bónuszként a dal borítója a 3D-s, de szemüveg híján mi kaptunk egy sima fejfájást tőle. Az új dal és 3D-s borító a hajtás a után.


hiphop hír rap action bronson2013.02.01. 12:36 – Lángoló Gitárok

Lance Armstrong a Radiohead énekese

armstrong.jpgLance Armstrong többszörös Tour de France-győztes sportoló énekli a Radioheadtől a Creepet Pontosabban egy borzasztó cikire sikerült Lance Armstrong Oprah-interjú szövegrészleteit vágták össze a Radiohead zenéjére, amit egyszerűen hallani, látni kell. Például Oprah Winfrey arcát 0:33-nál a Creeppel a háttérben, hogy aztán a dalszöveg részleteit meg Armstrong szavaiból rakják össze és az autotune-tól olyan mintha énekelne. Azért nem jobb, mint az eredeti, de nagyon vicces. Hajtás után mindkét videó.


hír radiohead lance armstrong mash-up2013.02.01. 11:44 – Lángoló Gitárok

Indul a Metal Battle Hungary - Magyaroszágon a világ legnagyobb metál tehetségkutatója

metalbattle.jpgIdén első alkalommal Magyarországon is elindul a világ legnagyobb metál tehetségkutatója, a németországi Wacken fesztiválhoz kapcsolódó, 2004-ben alapított Metal Battle, amire február elsejétől lehet jelentkezni. A magyarországi első helyezett díja a tárgynyeremények mellett egy fellépés az idei, már teltházas Wacken fesztiválon. Jelentkezni március 14-ig lehet, az élő döntő április 28-án lesz a Dürer-kertben. Aki a fesztiválos részt is megnyeri, kap egy lemezszerződést a Nuclear Blasttól, illetve egy komplett európai turnéra is elmehet. A Metal Battle-ön évente harminc zenekar vehet részt, ami így harminc induló országot jelent. A tehetségkutató nem csak Európára korlátozódik, a világ bármely országa indulhat rajta, de mivel a férőhely korlátozott, így némi fluktuáció is van az országok között, hogy ne mindig ugyanazok kapjanak lehetőséget. Az eddig részt vevő Ausztria idén nem indul, így Magyarország 2013-ban csatlakozhatott a másik 29 országhoz.


metál fesztivál hír tehetségkutató wacken metal battle2013.02.01. 10:11 – Lángoló Gitárok

Megérkezett a videó a Depeche Mode legújabb számához

depechemode2.jpgAlighogy megérkezett a legújabb Depeche Mode-dal a márciusban megjelenő Delta Machine-ről, már itt is van a Heavenhöz készült videoklip. A Timothy Saccenti által rendezett videóban az együttes egy New Orleans-i templomban zenél, miközben különböző szuggesztív elemekkel egészítik ki a dal szövegére reflektáló képeket. Meg is mutatjuk a hajtás után.


pop hír depeche mode2013.02.01. 08:54 – Lángoló Gitárok

How Long? - Új How To Destroy Angels-videó

Welcome-Oblivion-626x625.jpgTrent Reznor side projectje, a How To Destroy Angels ismét megjelentetett egy új videoklipet, ami már a harmadik dal a közelgő Welcome Oblivion nagylemezről. A How Long?-ban egy fiatal férfi keni magát testfestékkel majd megtámad egy útjába kerülő vándort és megfojtja. A végére jut egy csattanó is a disztopikus világban játszódó klipben, amiben látszólag minden embert valamilyen sugárzás érhetett. Eközben az Antiquiet már arról ír, hogy Reznor nemsokára a Nine Inch Nailsszel is visszatér, méghozzá Adrian Belew gitárossal a King Crimsonból. Az új How To Destroy Angelse-videót megmutatjuk a hajtás után.


hír industrial nine inch nails trent reznor how to destroy angels