2013.12.22. 10:35 – dankógábor

Ingyenes lesz a Hegyalja Fesztivál

Pont a minap beszélgettünk a szerkesztőségben arról, hogy vajon mi lehet a Hegyalja fesztivállal, ilyenkor ugyanis már régen árulni szokták rá a jegyeket. Szombat este jött meg a kérdésre a válasz, idézzük a Facebookjukat: "A Jézuska a Hegyalja Fesztivál 15. és a Borsodi 40. születésnapjára szóló meghívóval érkezett. A dupla szülinap alkalmából a HEGYALJA FESZTIVÁLRA A BELÉPÉS 2014-BEN MINDENKINEK INGYENES. Add tovább karácsonyra a meghívást azoknak, akikkel együtt szeretnéd megünnepelni a Hegyalja 15. születésnapját. 2014. július 10-13. között az országból mindenki ott lesz a Hegy'en, aki valaha hallott már Tokajról és a Hegyaljáról: együtt ünneplünk mindazokkal, akik az elmúlt 15 évben buliztak, zenéltek, dolgoztak a Hegyalján." Szóval igen, ingyenes lesz a Hegyalja fesztivál, a bejegyzés alatt értetlenkedőket is megnyugtatták, hogy nem kamu a dolog. Fellépőkről még nincs hír, de amint megtudunk többet, szólunk.


fesztivál hír hegyalja2013.12.21. 14:48 – Lángoló Gitárok

Ha mindig is arra vágytál, hogy énekes legyél, most megteheted az első lépéseket!

Azt mondja, hogy: "Legyél egy estére a Csókolom énekese! A Csókolomnak hat énekese lesz december 30-án és akár te lehetsz a hetedik. A Corvintető LED-plafonja alatt egy mikrofon vár, hogy elénekeld a zenekarral kedvenc Csókolom- vagy, ha úgy tetszik, Puszi-számodat. Válaszd ki kedvenc dalokat az alább olvasható listából, egyeztesd a részleteket a zenészekkel az koncert Facebook-eseményében vagy ha szükséges, telefonon. Sőt a zenekar - hiszen a Puszi és a Csókolom tagsága megegyezik, Ujj Zsuzsanna Csoki-énekesnőt leszámítva - lehetőséget ad, hogy fellépés előtt közösen próbáljatok Mária utcai próbatermében." És akkor itt a lista:


hír csókolom puszi2013.12.21. 10:20 – Rácz Mihály

A megzenésített vers mekkájából

A Gryllus kiadó évvégére koncentrálta legfontosabb újdonságait. Ennek nyilván vannak üzleti okai is, év végén kicsit megemelkedik a vásárlókedv, de van itt más is: most ér véget a Weöres Sándor centenáriumi év. 2014 január 22-én pedig a költő halálának 25. évfordulóján lesz élőben hallható a Művészetek Palotájában egy ikerlemez bemutatója. A Kaláka és Sebő is Weöres 100 címmel adott ki válogatást életműveikből, a Kaláka közel 60 dalból válogatta ki a lemezen hallható 17-et, Sebő pedig három albumnyi anyagból a maga 29-ét.


kaláka sebő ezt hallgasd2013.12.20. 17:00 – Lángoló Gitárok

Csillagillat - Babazsúr EP-premier

babazsur_csillagillat_borito.jpgElkészült a Babazsúr együttes harmadik EP-je, amihez olyan szöveget kaptunk a zenekartól, hogy nekünk ezen a mondaton kívül már semmi mást nem kell írni. "Megjelent a Babazsúr zenekar harmadik EP-je, a CsillagillatArról még nem érkezett info, hogy a srácok a naprendszer, avagy a Földre szállt égitestek bukéját szimatolták-e ki és be. És ha az utóbbi, akkor mely testtáj felől érkezik az ihlet, de érdemes beleszagolni: a három szám mindegyike az orrunkon kívül minden érzékszervünket kereszttűz alá veszi. A dalok az őket belengő keserédes hangulattal egy magányos űrséta szonettjeiként hatnak és lebegésre csábítanak. A harmadik kislemez érettebb, egységesebb hangzást mutat, a fúvós szekció megtalálta a helyét, egyedi hangzást fonva a gitárok és a feszes ritmusok köré. A szövegek néhol ködösek és álomszerűek, különösen az erősen megzengetett hangzású Várj még. A Kalifornia a szakításban végződő, szótlan száguldás emléke egy tengerparti úton. A Nem fáj már pedig a traumák utáni küzdelmekről, a vigasztalásról és a gyógyulás utáni vágyról szól." - írják nekünk, mi pedig nem tehetünk mást, mint a hajtás után megmutatjuk mi az a Csillagillat.


premier rock hír babazsúr2013.12.20. 15:51 – Hirdetés

Öt dal, ami biztos elhangzik majd az Indoor fesztiválon

Mint arról már korábban hírt adtunk, új, háromnapos fesztivál debütál néhány nap múlva, a két ünnep között Budapesten, a Hungexpo területén. Az Indoor Fesztivál december 28-án indul, s a koncertek a szilvesztert megelőző napig, december 30-ig dübörögnek két színpadon, több mint harminc előadóval. A legnagyobb hazai sztárok, a Quimby, a Magna Cum Laude és Punnany Massif csak a legkiemelkedőbb nevek a számos műfajból érkező hazai fesztiválfellépők közül. Íme, néhány dal, ami tuti, hogy felhangzik majd a három napos monstre bulin.


fesztivál hír indoor2013.12.20. 12:10 – Lángoló Gitárok

Nyerj Queens Of The Stone Age-könyvet karácsonyra!

Queens-of-the-Stone-Age.jpgAkkor így karácsony előtt egy gyors játék: A Silenos Kiadó jóvoltából három Queens Of The Stone Age - Senki sem tudja könyvet sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi három kérdésre, és elküldik az Lángoló QOTSA-Játék tárggyal a jatek@langologitarok.hu címre: 1) Melyik zenekarban gitározott Josh Homme, amikor már feloszlott a Kyuss, de még nem hívta életre a Queens Of The Stone Age-et? 2) Mi volt az eredeti neve a Queens Of The Stone Age-nek? 3) Ki találta ki a Queens Of The Stone Age nevet?


játék rock hír queens of the stone age2013.12.20. 11:38 – Lángoló Gitárok

Ismét Magyarországon a Dope D.O.D.

Kaptunk egy programajánlót, ami a hiphoprajongónak pont megfelelő lesz. Idézünk: "Ugyan a csótány nem épp az ember legjobb barátja, a holland Dope D.O.D. mégis ezt a címet adta második stúdióalbumának. Többek közt ez is remekül példázza a hiphop formáció habitusát, hogy bírják a különcséget, hogy szeretnek rendszerint az árral szembe menni, hogy nem érdeklik őket sem a trendek, sem a szabályok. A csapat zenéje az elmúlt években rengeteget fejlődött, és egyre több drum n bass és dubstep elemet építettek produkciójukba úgy, hogy a zene központi eleme mégis a hiphop maradt. A három MC (Skits Vicious, Dopey Rotten, Jay Reaper) és DJ-jük (Dr. Diggles) tavaly több mint 115 alkalommal lépett színpadra 17 különböző országban – köztük a Sziget Fesztivál A38 színpadán is fergeteges bulit csaptak. Most pedig 2014. február 13-án a Corvintetőn újra fellépnek." Szóval ez lesz, most mutatunk zenét is.


hiphop hír dope dod2013.12.20. 10:00 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle 11. - Cinema Rock Café

Rezangyal_Klubszemle_Small_1.jpg

Péntekenként jelentkező Klubszemle rovatunkban olyan szórakozóhelyeket mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk nektek.  Mai fejezetünkben a Cinema Rock Café mutatkozik be, kérdéseinkre Szappanos Zoltán válaszolt.

Cinema-mozi01.jpg


ajánló program szponzoráció rézangyal klubszemle cinema rock café