2013.12.31. 14:50 – verespalne

Csinálta a fesztivált a Belga a Müpában is

2013. december 30, Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

GK__0957.JPG

"Általában a koncepció van meg előbb" - mondta Mégötlövés a Lángolónak adott interjújában, és ez a munkamódszer valószínűleg a müpás, 15 éves jubileumot ünneplő koncertre is ugyanígy igaz volt. "Ráadásul a bulizás Magyarországon fesztiválhangsúlyos lett, hiszen a nyári rendezvényekre tud az ember spórolni, és kicsit több pénzért rengeteg zenekart nézhet meg élőben. Nem hiába szerveznek egyre több fesztivált már télen is. Leszűkültek mára a lehetőségek". - tette hozzá Bauxit. A két idézet fényében már egyáltalán nem kell csodálkozni azon, hogy mit talált ki a fesztiválokon roppant népszerű zenekar egy számára teljesen idegen környezetben (Mégötlövés saját bevallása szerint koncerten még sosem járt a MüPában): fesztivált. (Fotók: Művészetek Palotája, Kotschy Gábor)


koncert hiphop fesztivál belga müpa koncertbeszámoló



2013.12.31. 10:17 – Lángoló Gitárok

Meghalt Benjamin Curtis, a School Of Seven Bells tagja

Vasárnap este, a New York-i Memorial Sloan-Kettering Rák Központban elhunyt Benjamin Curtis, az indie pop School Of Seven Bells tagja. Curtisnél még februárban diagnosztizáltak elviekben kezelhető, ritka nyirokrendszer-daganatot, de a 35 éves zenész szervezetét egy év alatt legyőzte a betegség. A testvérével alapított Secret Machinesból való kiszállása után Curtis 2007-ben harmadmagával elindította a School Of Seven Bellst, amivel több ep mellett három nagylemezt is kiadtak, a legutolsót, már duóként, Ghostory címmel 2012-ben. A februári bejelentés után olyan zenészek segítették anyagilag Curtis kezelését, mint Paul Banks vagy Albert Hammond Jr., valamint egy támogatói internetes oldal is létrejött. Alább meg lehet nézni a duó egy 2012-es berlini koncertjét.


indie pop hír gyász school of seven bells benjamin curtis



2013.12.31. 09:56 – Lángoló Gitárok

Brian May rákos lehet

Brian+May+is+a+time+traveller+_d5c653c180e2c3dd932399ee35c17582.jpg

A Queen gitárosának orvosai egyelőre még nem zárták ki annak lehetőségét, hogy az idén 66 éves zenész daganatos betegségben szenved. “Az első vizsgálatok biztatók, de nagyon meg vagyok ijedve” - írta May a saját weboldalán rajongóinak. “Pár nap és végleg eldől, hogy rosszindulatú daganatokat találtak-e a szervezetemben vagy sem.” May nagyon őszintén vallott arról, hogy amikor az orvosok először közölték vele, hogy nem tudják kizárni a rák lehetőségét, mennyire megijedt. “Amikor meghallod a “rák” szót, valami történik benned legbelül. Apám is ebbe a rettenetes betegsége halt bele, pont 66 évesen. Borzasztó érzés nem tudni, hogy mi fog történni veled. Hálistennek az orvosaim mindent megtesznek, hogy mihamarabb a dolog végére járjunk.”


rock hír rák queen brian may



2013.12.30. 14:07 – Lángoló Gitárok

Klippel kíván kellemes ünnepeket a colorStar

CS-KLIP.jpgA colorStar zenekar ugyan gőzerővel dolgozik az új lemezén, pár dallal már készen is vannak, de úgy gondolták, hogy a Blind and Deaf című közönségkedvenc számhoz forgatnak még egy videót idén. "A klip néha szorosabban, néha lazábban kapcsolódik a dal mondanivalójához, de az biztos, hogy a borongós hangulatú dallamokhoz készülő klip forgatásán rengeteget mókáztunk. Ki tudja, talán még egy rövid werkfilm is követheti az anyagot." - mondta a csapat, akik ezzel a videóval kívánnak boldog karácsonyt és egyben új évet is mindenkinek A colorStart már rögtön szilveszter után, egy kiadós Újévi Repeta keretei között a Beat Dis társaságában lehet elkapni január 4-én a Dürer Kertben. Alább a videó.


premier pop hír colorstar pszichedelic



2013.12.30. 12:28 – KirschAndrás

Végső búcsú a Caval-érától – Sepultura-lemezkritika

Sepultura_-_The_Mediator_Between_Head_and_Hands_Must_Be_the_Heart_artwork.jpgSepultura - The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart
(Nuclear Blast)

Léteznek tevékenységek, melyeket 2013 novemberében már nem abszolválhatunk büntetlenül. Például magától értetődő, hogy nem limbózunk és nem activityzünk házibuliban, nem kínáljuk kiwiszörppel ismerőseinket, és nem fütyörészünk Rick Astley-t 7Up Jordan Team-pólóban. Továbbá nem szólítjuk fel a Sepulturát internetes fórumokban, hogy szíveskedjenek újjáalakulni a Cavalera testvérek bevonásával. Mindezek ellenére sem részesíthetjük élveboncolásban azokat a(z egykori) szimpatizánsokat, akik nem tudtak maradéktalanul megbarátkozni a Derrick Green-korszakkal. Mert bár a ’98-as Against lemez (és néhány utódja) kétségtelenül egyénire sikeredett, alig volt emészthetőbb egy zsák rajzszegnél. A két évvel ezelőtti Kairosszal azonban visszatértek a direktebb, thrash-esebb szerzeményekhez, ez a tendencia pedig a The Mediator Between Head And Hands Must Be The Hearton tovább erősödik. Mint azt az autentikus, partvisbajszos ős-thrasherektől tudjuk, a „szerelem és a nosztalgia buziknak való”, így szó sincs arról, hogy Andreas Kisserék visszatértek volna 1991-be. Csupán annyi történt, hogy hardcore/punk zúzdák és atmoszférikus borongások helyett ismét a metálos szerzemények kerültek előtérbe. Mint tudjuk, a Nagy Interjús Parasztvakítások könyvében kiemelt helyen szerepel az „új lemez minden eddiginél súlyosabb lesz” kitétel. Ám ha a Sepultura pár hónapja ezzel hozakodott volna elő, utólag senki nem vádolhatná őket ordas hazugsággal.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4/5)

lemezkritika metál sepultura ezt hallgasd