2014.02.18. 14:34 – Gnosis

Extrém zenék házimunkához - Négy friss metál(közeli)lemez

Az idén eddig megjelent metálközeli lemezek közül válogattunk most ki párat, amiket kellő oda nem figyeléssel, kizárólag háttérzenének érdemes hallgatni. Behatóbb tanulmányozást, mélyebb értelmezést egyáltalán nem igényelnek. A Lét és a Létezés adekvát kérdéseire nem fognak nekünk választ adni, sem zenei, sem szövegi értelemben, viszont kitűnő másodlagos zajforrások lehetnek a szokásos hétköznapi tevékenységeink során. (A képen az Alcest látható.)

Kezdjük egy hazai büszkeséggel, az Ektomorf Retribution lemezével a kalandozásainkat, a nagytakarítás mellett, hangosan hallgatva. Zotyáék most is rendesen megadják az ívet ahhoz, hogy ütemesen poroljunk, ritmusra berregtessük porszívókészülékünket. A lemezhossz is a tevékenység igazodik, azért bő egy óra kell egy-egy helyiség alapos kitisztításához. Pókhálózáshoz különösen alkalmas lesz a rendkívül sok ugrálásra késztető refrén.

A Within Temptation Hydra című lemezén ablakpucoláskor ideális, dinamikusabb, ám kevésbé tört, finomabb muzsika hallható. Külön erény, hogy női eladóval szól a Within Temtation, így ez abszolút harmonizál az inkább nők által gyakorolt ablaktisztítási folyamatokkal. Az érzelmes csúcspontoknál akár két kézzel is rámarkolhatunk a tavalyi Népszabadságra, hogy hatásosabb legyen a tisztítás.

A Behemoth The Satanist lemeze a klasszikus mosogatós zene. A zsíros, ráégett szaftot, rászáradt ételmaradékot hatásosan eltávolítani csakis ezzel a sötét, nyers erővel átitatott dalokkal képes az ember. Az üvegpoharaknál pedig pont jól jönnek a szimfonikusabb részek, az emelkedettség és pátosz pedig általunk is beteljesülhet az edényszárítás során. (A Kampfar Djevelmakt albuma is jó lenne, de ezzel vigyázni kell, mert a kezdeti lendület hirtelen álmosságba csap át, márpedig ez negatív hatással lesz az adott tevékenységünk hatásfokára.)

 

Kedvenc hobbid a szabás-varrás? Szereted meglepni szeretteid egyedileg készített gobelinekkel? Ha igen, nincs kérdés, az Alcest új, Shelter című lemeze a legjobb választás lesz céljaid eléréséhez. A sorminták precíz lekövetését, a türelemjátékot alázatosan szolgálja ki a háttérben Neige varázslatos utaztatása. Annyira befogadható, hogy nem csak hogy neked, de a nagyiknak is kifejezetten ajánlott két Dankó Pista-sláger között.

Reméljük hasznosak voltak ezek az ajánlások és vidámabban fog telni mindenkinek a házimunka.


lemezkritika pop rock metál black within temptation behemoth ektomorf alcestKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gault 2014.02.18. 23:27:08

Ennek a linkelt Within Temptation számnak a magyarítása nagyon magas labda.

Narancskommunista (törölt) 2014.02.19. 16:25:54

Ablakot mosni most nem fogok, de jó tudni, hogy van új Within Temptation album.

Neurotoxin 2014.02.23. 20:16:28

"Az érzelmes csúcspontoknál akár két kézzel is rámarkolhatunk a tavalyi Népszabadságra" Ez valami liberális humor vagy csak én nem értem?