2014.03.04. 08:34 – dankógábor

Állítólag nagyon Kispálos az új Kiscsillag. Tényleg?

A HVG-n is azt írták, hogy visszatért a Kispál és a Borz. Erre Lovasi András ezt reagálta a portálnak: "Sejteni lehetett, hogy előkerül ez a kispálos párhuzam az album kapcsán, hiszen az a játszótér, ami anno a Kispál és a Borz és a Pál Utcai Fiúk mellett Kiscsillagként maradt nekünk, körülbelül a harmadik lemezig volt folytatható. A harmadik lemez sok dala már rabja ennek az általunk felállított keretnek, ezért nem is elég bátrak, távlatosak. Néha inkább szerepgyakorlatok. A kérdés a negyedik lemez előtt az volt, hogy a zenekar képes-e egy kanyart venni, vagy marad a jó öreg kiszámítható Kiscsillag a felépített, negyvenesek garázsrockzenekara-imázzsal, én meg csinálok egy szólólemezt, kiélve ott az egyéb dalíró ambícióim. A demo szakaszban aztán kiderült, hogy valami más formálódik a kezeink között, amiben simán elfér 2-3 olyan dal is, amit a szólóalbumomra írtam." Elég is ennyi, tessék meghallgatni a lemezt föntebb, lentebb meg klip is van. Ja, akinek fizikailag is kell, az CD mellett bakeliten is megveheti, de utóbbit csak áprilistól.

 


pop rock hír kiscsillagKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyingizik 2014.03.04. 09:07:13

Negyvenesek garázsrock zenekara (jó rock riffekkel, vicces, okos szövegekkel) még mindig jobb volt, mint a Kispál legutolsó utolsó, megfáradt korszakának (Turisták, Énszeretlek) újracsócsálása. Véleményem az új albumról: dinamikátlan, semmitmondó, alibiszámok ezek, Lovasy biztos fáradt volt, Orfűt szervezte, cikket írt a szerzői jogokról az államtitkárnak stb.

csintalan pala 2014.03.04. 11:33:05

Jó kis zene lett ez, nekem teccik:-)
Szerintem már az előzőalbumon is voltak jelei a "kispálosodásnak", nincs itt akkora nagy meglepetés. Kíváncsi vagyok koncerten és a következő albumokon merre indulnak, ez az irány ugyanúgy kifáradhat mint a "negyvenesek garázsrock zenekara"...

hmmmovo 2014.03.04. 12:04:37

@Gyingizik: az a két utolsó album is elég jó volt, és ez sem rossz. de egy "állnak a férfiak" szintű dal hiányzik nekem...

herma · http://breakthesilence.blog.hu 2014.03.04. 17:09:23

Végre valami, amit szívesen hallgatok tőlük! Lovasi zseniálisan finomkodva fogalmazta meg, hogy az előző lemez szerinte (is) szar volt már. :-)
Asszem 2x hallgattam meg, mert az 1. után azt gondoltam, biztos én csináltam vmit rosszul, de nem. Az első két lemezen volt egy pár zseniális szövegű ütős sláger (állnak, pénz miatt, van-e szándék), de sok-sok töltelék is, nemegyszer megfáradt/megcsömörlött/kiégett negyvenes szövegek, felesleges (legalábbis számomra annak tűnő) obszcenitás (benzinkút pl.), némi agresszív blaszfemizáló értelmetlenség, amit nem tudtam hova tenni. A 3.ra nagyjából ez utóbbiak maradtak, de tényleg zeneileg is maximálisan elfáradt az egész. Nem mondom, hogy ez az új mindennek a teteje, de Lovasi legjobb munkája a Lackfi lemez óta. Vagy ha azt nem számítjuk, marad az utolsó Kispál (amit mondjuk lehet egy korszaknak tekinteni a Turistákkal, de tűz és víz a 2). Zeneileg meg egyáltalán nem Kispálos, az első Kcs sokkal inkább az volt. Egyáltalán nincs jelen az a jellegzetes gitárjáték. Cserébe meglehetősen színes. Vannak rajta bugyutább cuccok is, úgyhogy a tőlem eltérő ízlésűek is örülhetnek ;-), meg tényleg sok akusztikus, elmélkedősebb "lovasis" téma, ami helyénvaló, ha már ez az ő zenekara. Nekem pozitív élmény volt egyben meghallgatva.

adamsboutique · http://adamsmoments.blogspot.hu/ 2014.03.04. 22:14:49

Nem rossz lemez az előzőhöz viszonyítva (egyszeri hallgatás után shift+delt kapott), de nekem a Kiscsillag csak egy haloványan pislákoló égitest a korábbi Lovasi munkásság egén. Ha a Kispál és a Borz egy testes, zamatos olaszrizling, akkor a Kiscsillag, csak egy erősen felszódázott tájbor, nyomokban savakat és szulfitot tartalmaz.

Dr_utcai_arcos 2014.03.05. 21:25:28

Nohát, micsoda meglepetés. Adott egy ember aki életének nagyobb hányadában azonos stílusú dalokat ír. Meglepő lenne, ha -bár másik zenekarban is- ez nagyot változna. Kérnék egy-két, akár nemzetközi, példát (Snoop Lion-t ne :) ), hogy ez kiknek sikerült már csont nélkül?!

deftones 2014.03.09. 09:26:54

Nekem nagyon tetszik, én az előző lemezt éreztem már kicsit megfáradtnak, nem töröltem le, mert volt rajta pár egész tűrhető szám, de egyben sosem tudtam végighallgatni azt a lemez. Ennek jót tett, hogy nem erőltették tovább a garázsrock életérzést, szerintem 15x zsinórban végighallgattam a lemezt anélkül, hogy egy számot is átléptem volna. Persze biztos ez is kifárad majd egyszer, talán 60+ évesen ismét tizenéves punkok lesznek :D:D

deftones 2014.03.09. 09:30:02

Ja igen, a Kispál és a Borz nagyjából a Velőrózsákkal égett ki (ami mondjuk szerintem épp a legjobb lemezük lett), de ami az után jött annál minden Kiscsillag lemez csak jobb volt :S ...szerintem (!)