2014.03.17. 14:00 – dankógábor

Ha csak egy perced van ma zenét hallgatni, akkor az a Néhai Bárány dala legyen

premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Baromi jó ez a szám. Elég lenne ennyi is, de mivel eléggé ismeretlen zenekarról van szó, így szolgáltatok némi infót is mellé. 

A Néhai Bárány 2004-ben alakult Keszthelyen, de a végleges formáját 2010-ben, Budapesten nyerte el. Ők úgy fogalmaznak, hogy a zenéjük egy alternatív egyveleg, melyben fellelhető minden stílusjegy, ami megérintette a tagokat. A 2007-es Aki keres, az talán... demo és a 2011-es Egyenes nagylemez után a zenekar éppen új anyagon dolgozik Kapcsolatok címmel. Erről származik az Egyperces dal.

"Egy szakítás utáni állapotról szól ez az egy perc. Az a stádium, amikor minden elkezd megkérdőjeleződni, ami jó volt. Ennek a tragédiájáról, igazságtalanságáról, kegyetlenségéről, az álomgyilokról szól a dal, meg arról, hogy a lírai én mennyire nem ért egyet ennek a szükségszerűségével. Ez az önvédelmi mechanizmus véleményem szerint a legtöbb vége szakadt párkapcsolat után jelentkezik, kortól függetlenül. Valószínűleg úgy borogatja az ember a lelkén ütött sebet, hogy elvesz vagy kitöröl vagy átír dolgokat, amik szépek voltak, így kevésbé fáj azok elvesztésének a ténye." - mondta Burucs Szabolcs dobos-énekes.

"Az Egypercest és a hozzá készült videoklipet a Kapcsolatok lemez előfutáraként terveztük közzétenni, minthogy kellőképp rövid is, frappáns is, de végeredményképp úgy érezzük, túlnőtte magát ezen a szerepen. Teljes értékű klip született, amit filmes oldalról Pintér Zoltán rendező-operatőr-vágónak és Pintér Levente fénytechnikusnak köszönhetünk. A hanganyag pedig további két nagyszerű ember Temesvári "T.Bali" Balázs és a pUnch-dobos Vitéz Gergő gondozásában kerül hamarosan teljes egészében a közönség elé. Minden felvétel, a hang és kép is a Blokk Alkotóközpontban készült, a forgatás egyenesen a próbatermünkben zajlott, pár óra lepörgése alatt." - tette még hozzá Burucs.

A klip meg a poszt elején van, ha valaki nem vette volna észre.

Itt egy kép róluk:

PROMO 6_4e.jpg


rock hír néhai bárány



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása