2014.04.24. 14:39 – Hirdetés

Ma este And So I Watch You From Afar az A38 Hajón

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

andsoi.jpg

A Budapesten már többször megfordult északír poszt-rock zenekar, az And So I Watch You From Afar tavaly jelentette meg legutóbbi, minden korábbit felülmúlóan változatos, okos és szenvedélyes lemezét. A régi ismerősök ezúttal az A38 Hajóra érkeznek, hogy az elkötelezett magyar rajongótáborával együtt köszöntsék a fényes jövőt, ahogy azt a most bemutatandó lemez címe is mondja. A koncert pontosan hétkor kezdődik, legyetek pontosak, mint Rory Fryers matekos gitárjátéka!

Ha van zenekar, amelyikre illik a némiképp elcsépelt változatos jelző, akkor az And So I Watch You From Afar (ASIWYFA) biztosan az. A kilenc éve Belfastban alakult kvartett teljesen behatárolhatatlan, eklektikusnak is nevezhető, de egyben őseredeti posztrockjában valóban minden megvan, ami az elmúlt negyven évben a műfajban született. Súlyosan zuhogó stoner alapok, agyongondolt matekos ritmikák, hardrock-metál gitárzúzda (a hozzá illő művésznevekkel, mint „Face Eater” vagy „Bone Crusher”, amikkel a zenekar tagjai a korai időszakban illették magukat), pszichedelikus elszállások, és mindehhez elképesztően energikus színpadi akció. Nem tudunk jobb szót: igazi, okos, sokrétegű és nem utolsósorban gyönyörűen önironikus posztrock az ASIWYFA zenéje, amibe éppúgy belekeverik a Primus zilált jazzfunkját, mint a Mogwai fantasztikus atmoszféra-zenéjét, a Caspian monumentális témáit, vagy a Dillinger Escape Plan matekmetálját. Mindezt úgy – egyébként nem is lehet másként --, hogy közben épp annyira veszik magukat komolyan, amennyire feltétlenül szükséges, de bármikor képesek viccet csinálni bármiből.

A 2011-es év, a nagyon jól sikerült Gangs lemez után, némi törést hozott az együttes életében, ugyanis az alapító gitáros, Tony Wright kivált a zenekarból, de hiányát aránylag hamar sikerült pótolni Niall Kennedyvel. Legutóbbi budapesti koncertjén már az új felállásban játszott az ASIWYFA (azon a koncerten a punkrock- legenda Mike Watt segített ki).

Bár az ASIWYFA alapvetően instrumentális együttes, nagy hangsúlyt helyez a végsőkig kidolgozott számcímekre, és koncertjeikről egyáltalán nem hiányzik az énekhang. Az ASIWYFA alapvetően koncerten él: korábbi budapesti fellépései során is kiderült, hogy milyen elképesztő hangulatot és atmoszférát képes teremteni. Ezúttal új lemezét mutatja be az A38 Hajón, egy aránylag korán (19 órakor!) és pontosan (!) kezdődő koncerten.


hír a38 asiwyfa-



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása