2014.05.19. 14:53 – Lángoló

Így ritkán hallani Cloud 9+-t - Egy szál gitárral a S(o)un(d)city Szegedben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sequence 01.Still001.jpg

A S(o)un(d)city Szeged egy egyetemisták által megálmodott non-profit, szegedi, zenés-videós-irodalmi projekt. Olyan külföldi videós oldalak hagyományait szeretnék Magyarországon öregbíteni, mint a La Blogothéque. Projektjük neve egyszerre tisztelgés és játék. Tisztelegnek a Sound City Studios előtt, amelynek a falai között az elmúlt 44 évben temérdek olyan album készült, amelyért rajonganak. És játék, mivel Szeged beceneve „A napfény városa”, így a videók elején látható zárójeles nevükkel erre is utalnak.

A projekt célja, hogy a Szegedre érkező hazai és külföldi zenekarok segítségével bemutassák a várost. Legyen az a Dóm tér, a Tisza-part, egy pékség előtti pad vagy épp egy jazz kocsma. A zenekarok és előadók akusztikus, utcazenész jelleggel játszanak el egy-két dalt. A számokat a zenészek lecsupaszítják, az írók pedig asszociációs alapon, a dalok egy motívumát megragadva, novelláikkal új világot teremtenek az elkészült felvételek köré. Első alkalommal a pécsi 30Y-nal és egy fiatal szegedi duóval, a Bulgúrral forgattak, a velük készült felvételek a Quarton és a VS.hu-n debütáltak. Új videókat két-három hetente terveznek bemutatni. Itt is van az egyik alább.

"A Cloud 9+-szal még április végén dolgoztunk együtt a szegedi koncertjük előtt annak helyszínén, a Rongy Kocsmában. Velük azért is akartunk forgatni, mert esetükben külön érdekes volt szerintünk, hogy egy ennyire dinamikus és energikus zenekar, hogyan szólal meg akusztikus körülmények között. Kameráink elé végül a zenekar énekese, Szivák Zsolt ült le egy akusztikus gitárral és adta elő első nagy slágerüket, a Supernovát" - mondja Herman Ákos a Soundcity projekttől.


pop hír cloud9+ soundcity szeged



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása