2014.06.13. 12:00 – Lángoló

Két új dal a kéttagú Hősöktől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hosok_2014_miki357_01.jpg

Év elején változás állt be a veszprém-pétfürdői rapcsapat háza táján. A mikrofonszekció Brash távozásával kéttagúra fogyott, Mentha és Eckü viszont a folyamatos fellépések mellett új lemez készítésébe fogott. Ennek egyik előfutára volt a Denizzel elkészített Majd lesz valahogy című klip, mely április elején jelent meg. Most nyár elején két friss zenével lepi meg hallgatóit a Hősök. Két teljesen eltérő hiphop számmal. Mindkettő premierje itt van alább. (Fotó: miki357)

2 kaliber

Ha már ketten maradtunk, akartunk valami olyasmi zenét, amivel ezt nyomatékosítjuk. A Tango & Cash nagy kedvencünk, de ez annyiszor el lett sütve különböző szövegekben, hogy inkább egy újkori mozi címét találta ki rá Mentha. Igazi fellépős, bólogatós, újsulis rap lett. Az Aki velünk és a Betűzdel szerzeményeink keresztmetszete ez a dal. Odaszólunk néhol, de tisztelgünk is (magyar slammerek, Talib Kweli & Mos Def). A zenét Joeker házi stúdiójában fejeztük be Dunaújvárosban. Pazar volt a közös meló, sokat nevettünk, pár pálinka is lecsúszott, aztán lenyomtunk egy fellépést is a helyi klubban. És hogy még jobban erősítsük, hogy igazi Hősök munka az egész, ezért a dalhoz készülő videóklipet Brash rendezi és forgatja. Így ki is jön az alapító felállás: Brash, Eckü, Joeker, Mentha avagy - Nincs kettő négy nélkül klasszikus - ahogy Eckü szövege is mondja.

Rég láttalak közr. Diaz

A friss Viva Comet év új előadója díjas Diaz ezúttal Ecküvel együtt rakott össze egy kellemes nyári, slágergyanús szerzeményt a készülő Hősök-albumra. Régen látott ismerősöktől, gyerekkori emlékektől, ballagástól, édes nosztalgiától átitatott dalocska lett. A zenei alap tavaly ősszel elkészült, de júniusig húztuk a végleges szövegfelvételeket. Diaz szerintünk mint producer és előadó is nagyon sokat lépett előre az elmúlt években. Ő jegyzi a Szó fel 2. és az Enyém alapjait is - reméljük ez a kollaborációnk is hasonlóan sikeres lesz. Ajánljunk minden barátunknak, külföldön élő és dolgozó ismerőseinknek, családunknak, hallgatóinknak.

Az új album a tervek szerint ősz végén érkezik, többnyire Joeker zenei alapjaival. A nyár folyamatos fellépéssel telik, az ország szinte minden nagyobb fesztiválján találkozhatunk a Hősökkel. A két friss dal mindegyikéből videóklip is készül egy hónapom belül. Budapesten legközelebb az Offline Music Festivalon lép fel a csapat június 21-én, önálló koncert augusztus 7-én lesz az A38 tetőteraszán.


premier hiphop hír hősök



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása