2014.07.04. 13:00 – Lángoló Gitárok

A meglepetések napja - A Volt második napja

Volt 2014 - Telekom. A zenében találkozunk!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az volt a terv, hogy csapatjuk Steve Aokira is, aki a második napot zárta a Volt fesztivál Telekom Nagyszínpadán, de egy bokaficam miatt csak akkor láttunk a tortadobáló DJ-t, amikor felment a 30 Seconds To Mars koncertje közben a színpadra, és Jared Letóval fotózkodott. És ez a lényeg, ott volt az Oscar-díjas Leto. Megint. Még szerencse, hogy előtte volt Foals is.

banner_1.jpg

Bevallom őszintén, a Foals elkerült engem teljesen. Mondogatták már régóta, hogy ez nekem való zene, de valamiért soha nem jutottam el odáig, hogy elindítsam bármelyik lemezüket. Pedig van már három is. Sajó kolléga lelkesen írogatott is a zenekarról, de nálam valamiért minden elveszett egy nagy, virtuális fekete lyukban. Pedig kár volt ezt hagynom. A voltos fellépésük alapján mindenképpen. Itt olyan agyas popzenét láttam, ami néha elszállós, néha jammelős, néha rock and rollos, de mindvégig érdekes. Nem erőltetett egyik műfaj sem a másik mellett. Plusz még koncerten is lekötik az embert. Mondjuk azt nem értem, hogy miért olyan fantasztikus koncertzenekar a Foals. Nem volt rossz, amit a színpadon művelnek, de nem is volt különleges. Vagy az már különleges, ha a frontember rááll a közönség tetejére? Lehet olyanoknak igen, akik a lágyabb zenék felől érkeznek, de aki látott már mondjuk egy Dillinger Escape Plan-koncertet is, erre a foalsos mutatványra még csak pislogni sem fog. Na, de a lényeg, hogy megkésve bár, de mostantól figyelek a Foalsra. (dg)

Már megint 30 Seconds To Mars-koncert volt Magyarországon. Egyszer érdemes lenne megnézni őket valahol egészen máshol, hogy kiderüljön, vajon csak itt szeretik-e ennyire őket vagy mindenütt. Mindegy, most újra a Volton zenélt Jared Leto színész és népesnek nem mondható zenekara. Azért nem népes, mert Jared testvére, Shannon (aki mellesleg ennek a zenekarnak a legerősebb pontja) nem jött a turnéra. A pletykalapok megírták, hogy miért, én most nem foglalkoznék vele. Szóval a színpadkép egészen érdekesen alakult. Volt egy emelvény, amin Shannon szokott lenni, de most Jared használta néha. Az emelvény mögött volt felállítva – kitakarva természetesen – a kisegítő dobos cucca. A színpad bal oldalán pedig szintén emelvényen állt Tomo Milicevic. Ezen túl amúgy nagyobb színpadi elem nem volt, a hátul felfüggesztett, hatalmas háromszög jelen kívül. (-dj-)

Jared Leto most hófehér ruhában jött fel a színpadra, egy majdnem földig érő kabátban, egy koronával a fején, és napszemüvegben. Úgy nézett ki, mint Jézus, ha ebbe a korba született volna, és királynak akarta volna koronázni magát. Természetesen nem úsztuk meg, hogy lássuk igéző tekintetét. Nem is hiszem, hogy a lányok kibírták volna e-nélkül. A show kicsit visszafogottabb volt, mint legutóbb (konfetti persze volt, kétszer is), a zene pedig éppen olyan. Nem is vesztegetnék rá több szót. Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki egy 30 Seconds To Mars-koncertet képes lenne szintezni aszerint, hogy melyik jobb, vagy melyik rosszabb. Legközelebb azért megpróbálkozom vele megint, mivel lehetetlen, hogy két éven belül ne jelenjenek meg újra magyar színpadon. (-dj-)

(x) Minden nap élő közvetítés a Volt legjobb koncertjeiről a Telekom oldalán! A zenében találkozunk!


rock fesztivál volt 30 seconds to mars foals koncerbeszámoló volt2014Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása