2014.08.04. 12:00 – m.adi

Indie rock a Lágymányosi híd alatt – Twentees-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

twentees_Lénárt_Gábor (2).jpg

Egy fúvószenekari próbán az akkor szaxofonozó dobos odament az akkor trombitán játszó énekes-gitároshoz, hogy van-e kedve punk-rock zenekart alapítani – így kezdődött a hódmezővásárhelyi Twentees története, amely végül inkább az indie rock mellett tette le a voksát. A Black Keys, a Blink 182 és a Bloc Party inspirálta zenekar  legelső videoklipje nálunk debütál, amely a Never Get Enough című számhoz készült. Bemutatkozó EP-jük decemberben jelent meg 2Face címmel, a poszt végén az is meghallgatható.

A dal alapját Prjevara Miklós billentyűs-gitáros írta, a szövege pedig egy olyan lányról szól, aki nem néz szembe az elé kerülő problémákkal, hanem inkább megfutamodik előlük. A bemutatkozó EP-hez képest nagyobb szerepet kapott a dalban a szintetizátor, és ez várhatóan igaz lesz az egész jövő év elején megjelenő nagylemezre, amin a Never Get Enough is szerepelni fog.

A külvárosi képekkel operáló klip készítője, Kovács Eszter így mesélt a forgatásról:

Elsősorban az volt a koncepcióm, hogy mivel ők egy feltörekvő, vagány és dinamikus csapat, valamint első klipes előadók, ezért főleg őket akartam megmutatni. De nem kizárólag imidzsklipben gondolkodtam, hanem szerettem volna a srácokat belehelyezni egy elrugaszkodottabb környezetbe, de úgy, hogy az ne uralkodjon a klipben. Ezért Konráddal, a zenekar énekes-gitárosával a közös konzultációk során arra jutottunk, hogy a felvételeket animációval tesszük még ütősebbé. Az alapötletet Konrád dobta fel, mivel ők elég tudatosan álltak neki a klipkészítésnek, így már voltak olyan jól működő ötleteik, amik elég hasznos kapaszkodókat nyújtottak nekem ahhoz, hogy vizuálisan is megfogalmazhassam a dal hangulatát. Később ezt gyúrtuk tovább Simon Balázzsal, aki szerves része volt a produkciónak.

 

A felvételek zöme a Rákóczi híd pesti oldalán készült, itt pedig a MÜPA és a Nemzeti Színház szomszédságában elég bátor volt szabadjára engedni például a dobszerkót, főleg, hogy néhány gyanús hivatali személynek látszó ember jelenléte is fokozta az izgalmakat. De szerencsére senkit nem zavart a forgatás, azt hiszem, mondhatom, hogy még jobban élveztük, hiszen önmagában is zseniális egy ilyen helyszínen egy "mini koncert" részese lenni.

És most már jöjjön a klip, és alatta a bemutatkozó EP, ami a zenekar szerint olyan, mint egy kaján mosollyal kísért kézfogás a haverokkal, miután felcsípted a csajt egy fesztiválon. Akinek pedig megtetszett a Twentees, az legközelebb augusztus 15-én láthatja őket a szegedi Rongy kocsmában.


premier klippremier twentees



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása