2014.09.28. 15:06 – dankógábor

Milyen zenét néztek ki ebből a lányból?

Nem, nem olyat játszik!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

myrkur.jpeg

Így ránézésre valami északi popot, nem? Szintipop, egyénien, éterien eladlolva vagy valami zongorázgatós, gitározgatós muzsikát. A lány projekthez használatos művészneve az, hogy Myrkur. Ez még nem visz közelebb a megfejtéshez, bár egyesekben elkezdhet valahol, az agy eldugott részében gyanús lenni a dolog. A myrkur szó izlandiul van, azt jelenti sötétség. Na, így máris közelebb leszünk a valósághoz, bár még így is lehet zongorázós artpop, főleg ha ránézünk az Amalie Bruun néven anyakönyvezett dán modellre, aki például a Chanelnek is dolgozik. De nem az, nem zongorázós artpop.

Hanem black metal.

Igen, Bruun, amikor éppen nem fotózzák és nem a brooklyni illetőségű, Ex Cops nevű indie-pop-zenekarával zenélget, akkor Myrkurként black metalt játszik. Jó, nem a vérhányósat, hanem a shoegaze-eset, a trendit. Bruun állítólag régóta szereti a black metalt, és olyan zenekarokat sorol fel hatásaként, mint a Darkthrone vagy az Ulver.

A most megjelent lemezét a Relapse adta ki, és egyáltalán nem rossz, bár sok károgás nincs rajta, és a blastbeatre is női ének megy legtöbbször. Szokni kell, de rendben van a valóban ulveres produkció.

És akkor jöjjön a zene! Ez itt a Myrkur első klipje:

Itt a most megjelent teljes lemez:

A projekthez készült promókép:

myrkur_web.jpg

Ilyen, amikor nem black metalt játszik:

Néha a saját neve alatt is zenél:

És ilyen, amikor éppen Martin Scorsese rendezi egy reklámban (ő a durcás, fekete hajú nő):


metál hír black myrkur



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása