2014.11.25. 11:00 – Lángoló

Elég szép klipet kapott Rutkai Bori és a Specko Jedno Homok a fékben - Diszkó a murván című dala

Premier!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

photo.JPG

A Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekar legfrissebb videójában egy szépen guruló melankolikus blues-sanzon félúton meggondolja magát, és hirtelen techno-diszkó számmá alakul át. Tenyérnyi, diónyi és klasszikus méretű diszkógömbök a klip főszereplői, amik utaznak bicikli csomagtartón, patakban sodródnak, dobverő üt rajtuk ösvényt és még egy csomó minden történik velük.

Enigmatikus meseklip bimbózó biciklikről, legényfogó folyami varázsformulákról, és ott felejtett fröccsök búbánatáról.

Rutkai Boriék klipje a dal a kettős műfajával párhuzamosan két helyszínen játszódik. A romantikus részhez Balaton környéki tájak tóparti, sziklás, homokdűnés képei kapcsolódnak, a techno részhez budapesti helyszínek társulnak; a Stadion szoborparkja, a Duna, az A38 hajó fedélzete.

A Homok a fékben a készülőben lévő Anticity-EP egyik dala. A korábbi Anticity-nagylemez folyatásként tavasszal megjelenő kislemez a zenekarra jellemző stílusvariációkból, kombinációkból épül majd fel. Az eddigi dalokhoz készült klipsorozat megtekinthető a Youtube-on.

Rutkai Bori eredetileg videoművészként végzett az Iparon (MOME), sajátos világa ezekben a klipekben is megmutatkozik. Horgolt jelmezeit és lényeit láthatjuk a Csárli Blúza című videóban, az Anticity-dalokhoz készült festményillusztrációkból pedig Kiss Ákossal késztettek közös munkákat (Kutyával leöntött kávé, Csillagerdő, Van egy Kicsim).

Az információk után pedig jöjjön a klip:

Ötlet: Rutkai Bori, Pajor Kristóf, Nemes Péter
Operatőr-vágó: Pajor Kristóf
Zenei producer: Németh Imre
Segédoperatőr: Firnigel Dániel
Zenészek: Rutkai Bori – ének, Mizsei Zoltán – billentyű, Szerető Dániel – basszusgitár, Szesztay Dávid – gitár, Dudás Zsombor – dob 


pop hír blues techno specko jedno rutkai bori



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása