2014.12.04. 11:35 – Lángoló

Előbb utóbb mindig előbújik az a kis fény - Colorstar-dalpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Itt most egy Colorstar-dalpremier következik, amihez rengeteg infót mondott a zenekar, szóval vágjunk is bele:

A most megjelenő Solarize cimű albumunkat legújabb korszakunk nyitányának szánjuk. A nyolcadik dal címét (New Beginning) ugyan a szám közben felbukkanó szöveg-hangmintákból vettük, de azért nagyban közrejátszott az előbb említett korszakváltás, vagy megújulás gondolata. A legutóbbi Flow című albumunk megjelenése körüli időszakban két tagcsere is történt. A doboknál Farkas Zoli helyére egy régebbi tanítványa, a Jurij dobos Sándor Dani érkezett. Az elektronika-billentyű poszton Szinovszki Mártont, azaz Szinyát a Secta Chameleonos Máté Szabi váltotta, aki nem mellesleg remek énekes-dalszerző-producer is.

A munkálatokról:

Mintegy másfél-két éve kezdtünk el ebben az új felállásban dalokat írni. A legerősebb változást és inspirációt talán a két énekhang megjelenése hozta. Ennek első eredménye a Blind and Deaf volt, ami gyakorlatilag egy Simon and Garfunkel stílusú ének duett. Ezután már tudatosan törekedtünk az ebben rejlő lehetőségek kiaknázására. A Reactionben például Szabi énekli a verzét és Andris a refrént. Mindeközben igyekeztünk újra felfedezni és újraértelmezni olyan zenei megoldásokat is, amelyek a zenekar első időszakát jellemezték.

És még több a munkálatokról:

Idén augusztus közepén kezdtük a felhalmozott ötleteket, elképzeléseket, szándékokat albummá gyúrni. Októberben egy hetet a Nagymarosi Művésztelepen töltöttünk, ahol elvégeztük az utolsó simításokat a dalokon. Talán csak a kezdetekkor volt a csapat ennyire aktív és termékeny. A végén a címadó dalnak még egy magyar nyelvű verziója is született, ami aztán annyira megtetszett a zenekarnak, hogy felraktuk bónusz-tracknek, sőt tavaszra tervezünk egy nagyon látványos új videót ehhez a dalhoz, ami így rögtön két nyelven fog megjelenni. A két verzió szövege konkrét jelentésében eléggé különbözik egymástól, de a kicsengésük nagyjából megegyezik. Ezt talán úgy lehetne összefoglalni, hogy habár a körülöttünk tapasztalható valóság néha meglehetősen lehangoló, de ha jól figyelünk, előbb utóbb mindig előbújik az a kis fény, vagy színesség, ami értelmet ad a dolgoknak. Ezt sugallja tehát a cím: Solarize, melynek egyik jelentése a negatív fotó kópia pozitívba fordítása.

Ennek a magyar nyelvű számnak következik most a premierje itt alább:

A lemezbemutató koncert a Rohamban lesz az év utolsó napján. Itt az esemény róla.


premier pop hír colorstar



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása