2014.12.22. 09:00 – SCs

Dalok a szektából - Itt a legújabb Mansion-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A The Devil’s Blood feloszlása óta még senki nem vált méltóvá arra, hogy elfoglalja a női énekessel felálló okkult-psych-prog-doom-retro rock/metal zenekarok trónját. Sem a Jex Thoth, sem a Blood Ceremony, sem a Jess And The Ancient Ones, sem a Purson, sem a Royal Thunder, sem az Avatarium – a sor tetszés szerint folytatható – nem igazán alkalmas a szerepre, mert bár a maga módján mind kiváló, azért mindből hiányzik valami a királynőséghez. Akár valamelyik jelző a fentiek közül a rock/metal előtt, akár csak úgy általában az ördögi szikra. A Mansion sem trónkövetelő, leginkább azért nem, mert az okkult jelző rá végképp nem érvényes.

A finn zenekar tagjai ugyanis egy hazájukban rövid ideig létező keresztény szekta, a kartanoizmus köré építették fel koncepciójukat. Azonkívül, hogy énekesnőjük a szektaalapítóhoz hasonlóan Almának hívatja magát, nem sokat tudni róluk, de hát ugye a rejtélyesség ideig-óráig nagy előny ebben a szakmában (lásd még: Ghost). Okkult vagy sem, érdemes meghallgatni eddigi kiadványaikat, van bennük valami, ami nagy dolgokat ígér. A tegnap nyilvánosságra hozott daluk a napokban megjelenő Uncreation című EP-ről pedig talán még annál is többet.


rock hír okkult mansionKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása