2014.01.05. 15:18 – dankógábor

A metálos Byealex ismét kritikus lett

Azt ugye mindenki tudja, hogy Byealex, a tavalyi Eurovízión előkelő helyezést elért magyar popelőadó nagy metálos, sőt metálkritikát is írt, amiről itt beszélt nekünk és amire még a Hammer World is reagált pár keresetlen szóval, lévén szerintük Byealex nem a valóságot mondta. Na, ez most annyiban kapcsolódik ide, hogy a nevezett popelőadó ismét ír kritikákat illetve inkább kommenteket, ugyanis ő A Dal című eurovíziós válogatóműsor online kommentátora, ha már a zsűribe nem rakták be. Szóval most ő mondta meg a bekerült harminc dal közül tízről a kendőzetlen véleményét, és itt buggyant elő belőle megint a metálos a Depresszióval kapcsolatban.


pop hír depresszió byealex2014.01.03. 10:18 – dankógábor

A Buda Folk Band a World Music Charts Europe második helyén

Éreztük mi, hogy ebben a Buda Folk Bandben van valami, le is írtuk egy szép hosszú kritikában. Most pedig kiderült, hogy nem csak mi gondoljuk jónak a csapatot, hanem több mint húsz másik európai ország világzenei szakembere is. A Magyar Világi Népzene című lemez ugyanis a World Music Charts Europe második helyén nyitott, ami óriási eredmény. Nem lehetetlen, hogy Lajkó Félix nemrég elért első helye irányította Magyarországra a figyelmet, ugyanis Lajkó sikere előtt csak a kilencvenes években volt magyar a listán (Sebestyén Márta volt egyszer második, a Muzsikás pedig 18.), most pedig ilyen hamar itt egy újabb előadó, akinek sikerült.


folk lista hír népzene buda folk band2014.01.03. 09:51 – dankógábor

Kell egy új Pixies-ep? Itt van, tessék!

Most kaptuk, még friss: megjelent a Pixies EP 2 című ep-je. Van rajta négy új szám, a Blue Eyed Hexe, a Magdalena, a Greens and Blues és a Snakes. Az elsőhöz még klip is készült, ez látható fent. Itt lehet kapni különböző csomagokban, bakeliten (bocs, vinylen) csak 4000 darab van belőle. És nem akarjuk elkiabálni, de júniusban a horvátoknál fesztiválozik a zenekar, szóval akár ide is átugorhatnak.


rock pixies hír2014.01.03. 09:15 – dankógábor

Little G Weevil első helyre került a magyar Itunes-listán

Csütörtökön első helyre került Little G Weevil a magyar Itunes albumlistán, magyarán az ő lemezét vették meg a legtöbbször az Apple boltjában itthon az elmúlt egy hétben. Nem akarunk szerénykedni, biztos, hogy volt valamennyi közünk hozzá, de ha nincsenek a fenti (és lenti) klassz riportfilmet készítő Sixx, Szász Barna és Nagy Dani kollégák, valamint Durkó Ádám, akkor nem lett volna mit megosztanunk a Facebookon, hogy besegítsük a lemezeladásokat. Persze ehhez meg kellett egy lemez, amit Little G Weevil csinált, és ami már nem csak a tekintélyes Mojo magazin éves blueslistáján végzett az előkelő harmadik helyen, hanem itthon is elkezdték venni. És vajon mit szól ehhez Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor?


hír blues little g weevil2014.01.02. 14:30 – Dankó Gábor

Zenélni akarsz? Vegyél laptopot! - Vakondok: Út a felszínre

vakondok02.jpgMit csinál egy ember, aki kitalálja, hogy márpedig ő mostantól zenélni fog, és ráadásul még nem is olyan, mint Kurt Cobain, aki egyes pletykák szerint nem nagyon tudta elviselni, hogy szeretik őt, hanem még be is akar futni? Vagy legalábbis törekszik arra, hogy minél több emberhez szóljon. Szóval mit csinál ez az ember? Hogyan kezd bele a legegyszerűbben? Vesz egy laptopot.


film electro dub vakondok2014.01.02. 12:45 – dankógábor

Összeáll a klasszikus Pokolgép?

pokolgepklasszik.jpgHa már heavy metal, akkor az mindenképpen nagy hír, hogy a Hammerworld tudni véli, idén összeáll a klasszikus Pokolgép, azaz Kukovecz Gábor gitáros, Kalapács József énekes, Nagyfi László gitáros, Tarcza László dobos és Pazdera György basszusgitáros. Az esemény állítólag jubileumot ünnepel majd, és semmiben nem zavarja meg a jelenlegi Pokolgép-felállást. Ilyen összeborulás amúgy 2003-ban történt utoljára, szóval pumacipő, szűk farmer, szegecses bőrdzseki fel, és jöhet a Totális Metál (igen, így á-val írva, a Pokolgép már csak tudja).


metál hír heavy pokolgép2014.01.02. 11:59 – dankógábor

Heavy metal disco a Beat On The Bratben!

Még hogy a heavy metal nem hipszter dolog! Akkor mi lesz az az Under The Blade nevű buli a Beat On The Bratben január negyedikén?! Merthogy aznap olyanok szólnak majd ebben a viszonylag új, menő pesti kocsmában, mint Twisted Sister, Judas Priest, Dokken, Ozzy, Scorpions, Tormentor, Vicious Rumors stb. Csupa nyolcvanas évekbeli gyöngyszem. Itt az esemény meghívója:

Seriously, heavy metal definitely rules!! Twisted Sister, Judas Priest, Dokken...Ozzy, Scorpions, they all rule!

Hát, ilyet még nem csináltunk! Riff hátán riff a Beat on The Bratben! Január negyedikén egy nagy utazást teszünk a tágan vett nyolcvanas években, a nyomasztó brit iparvárosoktól a legbulisabb és legagyatlanabb éveit élő Los Angeles-ig, és még annál is tovább, hogy felidézzük, milyen friss, sokszínű, veszélyes és elképesztően COOL dolog volt a HEAVY METAL. Okkultizmus, csajok, frizurák és gitárszólók, farmer és bőr, fényesre csiszolt szuperprodukciók és obskúrus b-oldalak, vérfagyasztó üvöltések és kíméletlen falzettek, slágerlistás posztersrácok és ördögimádó kamaszok, dekadencia, önpusztítás, sebesség és buli, buli, BULI!

(bizonyos dalokat visszafele fogunk lejátszani, hogy átmenjen az ÜZENET, ezen ne lepődjön meg senki)

A lemezeket olyanok pörgetik majd, mint Jehova, Magnes, Mez és Thormentor. Nem titkoljuk, utóbbi úriembernek a Lángolóhoz is köze van. Zárásképpen szóljon hát egy olyan klasszikus, ami biztosan elhangzik majd szombaton.


metál hír program heavy2014.01.02. 10:45 – dankógábor

Joey Jordison nem lépett ki a Slipknotból

joeyjordisonsolo2013_638.jpgAzoknak, akikben kétségek merültek volna fel, hogy Joey Jordison nem magától hagyta ott a Slipkonotot, most maga a dobos erősítette meg, hogy kirúgták a metálzenekarból, pedig hát a szívét lelkét beletette az alapítás óta, az meg már jó régen volt, 18 éve. A zenekar közleménye próbált úgy fogalmazni, mintha közös megegyezés lett volna a távozás, de csak a legbékésebb rajongók hitték ezt. Jelenleg Jordison nem mond többet, a többiek sem kommunikálnak erről kifelé semmit, de majd egyszer mindenki megtud mindent, azt mondják. Biztos most az ügyvédek beszélgetnek, ahogy a Tankcsapda és Cseresznye között.


metál hír slipknot joey jordison2014.01.01. 18:00 – Lángoló Gitárok

Klippel nyitja az évet a Cloud 9+

Lights című számához készített imidzsklipet a rocksteppes Cloud 9+. A videó a Red Bull Made In Garage kezdeményezésén belül jött létre. Ez amolyan évkezdő ajándék a csapattól a rajongók felé. A Cloud 9+ Supernova című első videóklipje tavaly ilyenkor jött ki. Az élőhangszeres rockot, hiphopot és az elektronikus drum and basst, dubstepet keverő zenekarra a legnagyobb hazai kiadó, a Magneoton figyelt fel. A következő klip a Breathe Inhez készült, ami a VIVA és az MR2 rotációjába egyaránt bekerült, mellette pedig reklámzene is lett.


rock hiphop hír dubstep drumandbass cloud 9