2014.03.23. 11:45 – dankógábor

Tessék, itt egy új Wolfmother-lemez, csak úgy

Igen, létezik a Wolfmother. Ugyan a legutóbbi hírünk az volt velük kapcsolatban, hogy a név nyugdíjba vonul, és Andrew Stockdale gitáros-énekes-főnök a saját neve alatt folytatja ugyanazokkal az emberekkel, mert minek wolfmotherezne itt, ha már úgyis mindent ő csinál, de ez időközben megváltozott. Olyannyira, hogy március 23-án, kvázi a semmiből megjelent a New Crown című harmadik Wolfmother-lemez. Ráadásul a Bandcampen, szóval akár itt alább is meghallgatható a borítóra klikkelve. A trió egy jó ideje már újra Wolfmother néven turnézik (lényegében csak két hónapig nem léteztek), szóval az maga nem nagy meglepetés, hogy léteznek, de a lemez tényleg váratlanul érkezett (még úgy is, hogy a neten már demoverzióban keringtek a dalok egy ideje). Június 24-én pedig a zágrábi INmusic fesztiválon lépnek fel. Már ha addig Stockdale meg nem gondolja magát, és rúgja ki a teljes zenekart, majd vesz be plusz négy tagot, hogy valami teljesen más név alatt játssza tök ugyanazt a zenét, mint eddig.


rock hír wolfmother2014.03.21. 15:03 – Raffer Attila

Az internet nélkül nem tartanánk ott, ahol - Chvrches-interjú Iain Cookkal

chvrches01.jpg

Nagyon régóta nem rengette meg semmi annyira az elektropop világát, mint a Chvrches debütáló albuma, a The Bones Of What You Believe többek között nálunk is bekerült a tavalyi év 20 legjobb lemeze közé. A csapat korelnökét, Iain Cookot faggattuk a nyolcvanas évekről, a világháló szerepéről, horrorfilmekről, meg úgy egyáltalán arról, hogy hogyan is néz ki pontosan náluk az alkotói munka.


interjú pop electro chvrches2014.03.21. 11:31 – dankógábor

Ozzy gitárosai elözönlik Magyarországot

Először Jake E. Lee jön Budapestre a Red Dragon Cartel nevű csapatával. Ők május 5-én lépnek fel az A38-on. Pár hónappal később, augusztus 1-én pedig Gus G. lép fel a szólólemezével a FEZEN-en. Előbbi úgy kötődik Ozzyhoz, hogy olyan klasszikus lemezein játszott, mint a Bark At The Moon vagy The Ultimate Sin. Mindkettő a nyolcvanas években jelent meg. Utóbbi már csak Ozzy legutolsó iparosmunka albumán szerepelt. Ráadásul előbbivel ellentétben Gus G. még a dalszerzésben sem vett részt Ozzy mellett, csak feljátszotta mások témáit. Biztos ezért volt szüksége a szólólemezre. Itt van egy kis zene minkét gitárostól. 

Kalinka_640x75px.jpg


gitár metál hír ozzy kalinka jake e lee gus g2014.03.21. 09:51 – dankógábor

Dr. House Budapesten koncertezik

Elég béna ez a cím, de higgye el mindenki, hogy arra jóval kevesebben kattintottak volna, ha azt írjuk, hogy Hugh Laurie Budapesten ad koncertet. De persze igazából az utóbbi történik, nem Dr. House tart előadást. Már a színész-zenész honlapja szerint, ahol felbukkant egy július 19-ei, sportarénás dátum. Aki nem lenne vele tisztában, a nagyon népszerű színész elég jó zenész is. A Dr. House sorozatban sem véletlenül vannak néha zenei utalások a karakter magánéletét tekintve. Laurie bluest játszik, és mivel csak az utóbbi években feküdt rá a zenélésre úgy isten igazából, így csak mostanában jelent meg az első két lemeze. A második pont tavaly, úgyhogy jöhet is a lemezbemutató. Alább van zene is.


hír blues dr house hugh laurie2014.03.20. 15:25 – _fá_

A hónap egyik legfontosabb fellépése lesz a Moderat koncertje

Márciusban egy csomó jó koncert volt/lesz Budapesten, de talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Moderat március 30-i fellépése az idei év legfontosabb története eddig. A német Apparat és a szintén német Modeselektor közös produkciója tavaly szülte meg második lemezét, amin komolyabb változtatás nélkül hozzák a 2009-ben bemutatott kísérleti technót. A kísérleti techno alatt itt nem öncélú monoton döngölést kell érteni: a Moderat éppúgy érdekes hallgatnivaló egy Radiohead-rajongónak, mint egy mélázni vágyó ambientesnek. Szerencsére a háromtagú zenekar ügyel arra is, hogy az atmoszférateremtő zene méltó körítést is kapjon: a Moderat által használt színpadkép legendásan szinkronban van az elektronikát és élő hangszereket keverő zenével a koncerteken. A végeredmény így bármire alkalmas: akit nem zavar a vasárnap, az igazán eufórikus hangulatba hozhatja magát, az átlag földi halandóknak pedig a hétvége tökéletesen nyugodt lezárását hozhatja a II című lemez bemutatója.


hír program techno electro moderat2014.03.20. 12:06 – Nagy Kátya

Dalok Pesttől Budáig – Petruska András-interjú és -dalpremier

Petruska András folyton úton van. Egyszemélyes zenekarként megjárt már számos nagyszínpadot, több száz hazai és külföldi klubot, most pedig a négyes metró vonalán barangol. Első, Metropolita című nagylemezének dalai ugyanis budapesti arcokat és történeteket jelenítenek meg megállóról-megállóra, hangos életképekként. Petruska Andrással beszélgettünk hamarosan megjelenő albumáról, az interjú végén pedig megmutatjuk a Móricz Zsigmond körtér című számot is.


interjú folk pop rock petruska andrás2014.03.20. 11:16 – Lángoló

Minden idők egyik legjobb pszichedelikus folklemeze élőben a BMC-ben

Joel_Fredriksen_Ensemble_Phoenix_Munich_140321_cThomas_Zwillinger_02.jpg

Az életében csak egy egészen szűk kör által ismert, 26 évesen bekövetkezett tragikus halála után csak több évvel „felfedezett” Nick Drake-et manapság már a hetvenes évekbeli angolszász folk revival kultikus alakjaként tartják számon. Drake utolsó, 1972-es lemeze, a csupán négy óra alatt rögzített Pink Moon felkerült számos „minden idők legjobb”listájára, így szerepel a Melody Maker, a Rolling Stone összeállításában, a Pitchfork Media pedig a 13. legjobb 70-es évekbeli albumnak nevezte. Drake sajnos évtizedek ezelőtt elhunyt, egy régizenére specializálódott együttes vezetője azonban felkarolta dalait. Lemezük, ami ECHO Klassik-díjat ért, most élőben hallható a Tavaszi Fesztivál első napján a BMC-ben, március 21-én. Vajon hogy jön Drake-hez a régizene? Hajtás után kiderül, kikről van szó.


folk nick drake hír program pink moon joel fredriksen