2014.03.29. 10:42 – Kuklis Péter

Én találtam ki a heavy metal funkot - TM Stevens-interjú

TM_Stevens.jpg

Nem sokan ismerik TM Stevenst, pláne Magyarországon, pedig túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ő a világ egyik legjobb basszusgitárosa. Ha mi nem is, a nagy sztárok tudják, ugyanis nagyon ismert és megbízható sessionzenész. Van azonban egy zenekara, a Shocka Zooloo, amivel rendszeresen ad ki lemezeket, és turnézik. Ezzel a csapattal lép fel április 14-én a Pecsa Caféban. Alább egy interjú TM Stevensszel. 


interjú funk reggae rock metál soul tm stevens2014.03.28. 14:57 – dankógábor

Jé, jön az új Anathema-lemez

Teljesen olyan, mintha a Weather Systems című Anathema-album most jelent volna meg, de nem, két éve jött ki az általunk is kedvelt lemez. Most meg itt a következő, a Distant Satellites, ami június 9-én jelenik meg. Ez is kicsit nagy tempó, de ők tudják. Állítólag itt aztán egybe lesz gyúrva minden, amit eddig az Anathemától hallottunk, de extra magasságokba is emelkedik majd a szomorú rockzenét játszó angol csapat. Mondjuk már az előző lemezzel is annyira elemelkedtek a földről, hogy most majd már le sem lehet hozni őket a földre. Szóval egyelőre megy a süketelés, de mivel eddig nem nagyon tévedtek, így most sincs okunk kételkedni bennük. Zene még nincs, fent a borító.


rock hír anathema2014.03.28. 11:44 – dankógábor

A Strandon is ünnepel a Tankcsapda

Azért ünnepel, mert idén 25 éves, vagy, ahogy jobban hangzik, negyed évszázados. Lesz több ilyen bulijuk, az egyik ezek szerint Zamárdiban, a Strand fesztiválon augusztus 20-án. Az idén másodjára megrendezett bulin lesz még Dub FX (ő egy magyar beatboxer) valamint szintén hazai színekben érkezik a Parov Stelar Band az olyan honfitárs csapatok mellett, mint a Quimby, az Irie Maffia, a Punnany Massif vagy a Brains. Lesznek azért külföldiek is. Például a Pendulum alaptagjait tartalmazó Knife Party, a popsztár John Newman és a drum and bass DJ Wilkinson. Van pár nyilatkozat is alább.


fesztivál hír strand2014.03.28. 09:50 – dankógábor

Az egyszerűbbik oldaláról lett megfogva az új Turbo-lemez

A fenti videón Delov Jávor dobos, sárkányeregetés közben beszél a harmadik Turbo-lemezről, ami Pentagram címmel jelenik meg nemsoká. Addig lesz még három ilyen kisfilm, egy pedig már volt a héten, abban Jero, a basszusgitáros beszélt az érzéseiről. Budapesti lemezbemutató április 25-én lesz az Akváriumban, de előtte, aki akarja, Székesfehérváron is megnézheti a rockzenekart április 11-én.


rock hír turbo2014.03.28. 09:00 – Hirdetés

Nick Cave orgonistája az A38-on

140330_gallondrunk01_GeorgSchmid.jpg

A zenekar-alapító frontember és majdnem mindenes James Johnston játszott a Nick Cave and the Bad Seeds-ben, a Faust-ban, Lydia Lunch Big Sexy Noise-ában, azonban most a legütősebb, a saját formációjával, a Gallon Drunk-kal jön vadonatúj lemezét bemutató turnéján, melynek címe: The Soul Of The Hour.


hír program gallon drunk2014.03.27. 17:23 – dankógábor

Megint jó lett Pajor Tamás új klipje és dala

Tavaly eléggé bejött nekünk Pajor Tamás Te mesterséges ember című új dala, amihez a fiával, Pajor Kristóffal forgatott videót a Neurotic-kal híressé vált, majd megtérése utána az Ámenben és a HIT Gyülekezetében kikötött zenész. Aztán az év elején jött a hír, hogy zeneileg nagyjából pont ebbe az irányba indult el Pajor, ma pedig megjelent a friss koncepcióhoz tartozó első klip, A vér nem válik vízzé címmel. A videó hangulata hasonló, mint a szintén fekete fehérben forgatott Te mesterséges emberé, akár annak a második része is lehetne. Ahogy maga szám is nagyon passzol hangulatában az elődjéhez: dzsesszes, nyugodt triphopos alap, amire rájön Pajor jellegzetes szövegmondása. A videón ott fut a szöveg is, de aki akarja alább is elolvashatja a verset.


pop dzsessz hiphop hír electro pajor tamás2014.03.27. 15:57 – dankógábor

Retro lemez után retro cuccokkal támad a Daft Punk a retro kampányban

1975095_10152259577995673_373967984_n.jpg

Nem siette el a Daft Punk a tavalyi lemezéhez tartozó pólók, plakátok, egyebek piacra dobását. És nem is árazta alul. A szerdától megvásárolható szimpla pólóért például 40 dollárt kell kifizetni. Jó, ebben már benne van a szállítás is, de ez így akkor is 9 ezer forint. Van poszter is ennek feléért. Vagy övcsat 25 dollárért. Nagyjából ennyiben ki is merül a Daft Punk nagyon retro online kínálata, amit nagyon retro plakátokkal hirdetnek. Itt van alább az összes.


funk pop disco hír daft punk electro