2014.04.06. 14:32 – Gitárok

Aki ma magyar groove metalt akar hallgatni, az a Vendetta Inc.-vel tegye

VendettaInc-1.jpg

A groove metal az nagyjából az, ami a Pantera volt. A Vendetta Inc. sem tagadhatja le Phil Anselmóék hatását, de azért nem másolnak. A csapat eleinte autentikus thrash-groove zenét játszott, de időközben egyre több hatást is magába olvasztott. A doomos elemektől akár a progresszívabb témákba is belenyúltak. Az idén kétéves zenekar két demón keresztül jutott el az alább hallható EP-ig. "Az EP egy jó előre megtervezett folyamat első állomása. A Bristle With Rage felvételei már ősz közepén befejeződtek, de különböző koncertek és egyéb járulékos feladatok miatt csak mostanra nyerte el végleges formáját. A dalok szépen bemutatják a csapat haladási irányát. Szövegeink túlnyomó többsége angolul íródott, egy-két kivételtől eltekintve. Ilyen például az EP-n megjelenő Fertő című számunk." - mesél a lemezről Nemes Nimród basszusgitáros. Idén még várható tőlük egy klip és egy szöveges videó is. Az EP fizikai formátumban is megjelenik a jövőben, valamint ingyenesen letölthető a Soundcloudról. Lemezbemutató április 12-én lesz a Showbarlangban a Mandibular és a Kotniehl társaságában. Itt a sokat emlegetett EP:


premier metál hír groove vendetta inc2014.04.06. 10:57 – Gitárok

Itt az új fesztivál, a Kavics

Magyarország első stoner/doom/groove fesztiválja

2014. május 23-án és 24-én első alkalommal rendezik meg Esztergomban a Kavics Fesztet, ami Magyarország első stoner/doom/goove zenei fesztiváljára. A Kavics Fesztivál célja is van, méghozzá hogy itthon ennek a zenei műfajnak is legyen tere, ahol az ilyen stílusú zenekarok akár későbbi távlatokban gondolkozva, évente megmutathassák magukat. Az esemény önálló kezdeményezésből, egyfajta hagyományteremtő céllal jött létre a Hands Of Doom stoner blog és az Esztergomi Sportalsó együttműködéseként. Már részletes program is van, tessék hozzá lejjebb tekerni!


fesztivál hír esztergom doom stoner kavics groove2014.04.05. 09:36 – Dankó Gábor

Te mit csináltál, mikor Kurt Cobain megölte magát?

nirvana_nevermind_20th_1312806987.jpegÉn nem tudom mit csináltam április 5-én, lehet, pont Nirvanát hallgattam, mert tetszett a nem sokkal korábban megjelent In Utero lemez. Arra viszont tisztán emlékszem, mikor április 8-án bemondták a rádióban, hogy Kurt Cobain öngyilkos lett. A fodrásznál ültem, hogy valami menő hajam legyen a közeledő 17. születésnapomra. Arra is emlékszem, hogy akkor éppen nem a kockás ingemben, hanem a csíkos piros-fekete pulóveremben voltam, amit édesanyám egy Kurt Cobain-koncertkép alapján kötött nekem. Eléggé beégett a pillanat, mondhatjuk.

Talán ez volt az első olyan helyzet az életemben, amikor megrázott egy zenész halála. Azóta is csak kétszer esett meg, hogy elgondolkoztam, most mi a franc történt. Egyszer akkor, amikor 2002. április 20-án, egy új-zélandi backpacker hostelben bemondta a rádió, hogy Layne Staley drogtúladagolásban meghalt, illetve mikor öcsém 2004. december 9-én rám telefonált, hogy Dimebag Darrellt agyonlőtték. A Ramones-tagok halála volt még hasonló, de ott nem emlékszem az adott helyzetre, csak arra, hogy nagyon rosszul esett. 

Szóval igen, már 1994. április 8-án is tudni lehetett, hogy itt valami komoly megrázkódtatás érte a zenei világot, de azt senki nem gondolta volna, hogy 20 év múlva is minden apró Nirvana-hír vezető helyre kerül a sajtóban. Mintha a világ leghíresebb aktív zenekara volna. Most olyan nagy a zsizsgés a híres/hírhedt dátum körül, hogy ha a felhajtást legendásan gyűlölő Kurt Cobain feléledne, talán képes lenne egymás után többször is meghúzni a ravaszt, hogy biztosra menjen.


rock kurt cobain évforduló2014.04.04. 22:05 – dankógábor

Valaki végre tényleg kreatívan töltötte az idejét - Legendás lemezborítók hátulról

A sok mérsékelten vicces lemezborító-kiforgatós hülyülés mellé tessék, itt van egy olyan, ami tényleg ér is valamit. A Dark Side Of The Covers blog készítője fogja magát, és teljesen más szögből mutat be harminchárom híres lemezborítót. A nyitó képünk mindent elárul a projekt zsenialitásáról, de mind jó. Fent végig lehet lapozgatni az egészet. Tényleg ajánljuk!


hír lemezborító2014.04.04. 14:07 – Hirdetés

Hidden Orchestra az A38-on. Megint.

Az edinburgh-i Hidden Orchestra két dobossal, organikus hangmintákkal és mély basszusvonalakkal filmszerű, érzelem dús, ütősökben gazdag hangzásvilágot hoz az A38-ra április 5-én. Egyszer már magukkal ragadták és elképesztő utazásra vitték a Hajó közönségét. Most közkívánatra visszatérnek. Azok számára, akik online vásároltak és vásárolnak jegyet a Hidden Orchestra szombati koncertjére egy hónapig online elérhetővé teszik a zenekar tavalyi A38-as koncertjéről készült tv-filmet, amely újonnan induló A38 Kanapékoncertek sorozatunk első darabja.


dzsessz hír hidden orchestra2014.04.04. 12:38 – dankógábor

Michael Eavis biztos benne, hogy a Led Zeppelin még fellép a Glastonburyn

 

Michael Eavis a Glastonbury fesztivál főszervezője. A Glastonbury a világ egyik legfontosabb könnyűzenei fesztiválja. Emiatt aztán Eavis nem szokott nagyon hülyeségeket beszélni. Szóval lehet, hogy az amúgy elég nagy hülyeségnek hangzó "a Led Zeppelin játszik még majd a fesztiválon" mondatnak is van alapja. Semmi pontosat nem mondott Eavis, csak annyit, hogy biztos benne, hogy még látja majd a fesztiválja színpadán játszani Robert Plantéket együtt. Remélhetőleg Eavis nem csak abba hülyült bele, hogy már kérte egy csomószor a zenekart, hogy lépjenek fel nála, de ők mindig elutasították. Egyelőre Eavisen kívül nem igazán lát senki esélyt egy újabb Led Zeppelin-koncertre, de legyen inkább neki igaza.


rock fesztivál hír led zeppelin glastonbury2014.04.04. 10:53 – Hirdetés

Itt a Rockmaraton választási programja

Összeállt az idei Rockmaraton fesztivál végleges programja, ami a rendezvény hivatalos weboldalán részletesen megtekinthető. 2014. július 7-13. között Pécsett a rock/metal és a punk/hardcore zenei színtér közel 150 képviselője csap majd a húrok közé. 2014-ben kizárólag a Malomvölgyben lép fel az idén új lemezzel jelentkező svéd heavy metal nagyágyú, a Sabaton, míg honfitársa, a death metalban utazó Arch Enemy lemezbemutató koncertjére már új énekesnőjével, az amerikai Agonist zenekar korábbi frontemberével érkezik. A brit-punk legendás csapata, a The Exploited hosszú kihagyás után az idei évre ígéri új nagy lemezének megjelenését, és bár Wattie, az énekes, szívinfarktusa miatt a tavaszi turnét törölni kényszerültek, a nagy nyári európai fesztiválokra - köztük a Rockmaratonra -  már megújult erővel érkeznek majd. A thrash metal világsztár brazil Sepultura a fesztivál nyitónapján az Ektomorf zenekar társaságában lép majd fel, de szintén a tengerentúlról érkezik a bostoni hardcore ikon Death Before Dishonor, és az Iwrestledabearonce, a sajátos hangvételű metalcore kuriózum.


fesztivál hír rockmaraton2014.04.04. 09:02 – dankógábor

Promózza rendesen Kurt Cobain halálának évfordulóját az amerikai rendőrség

Kurt-Cobain1.jpg

Szombaton lesz húsz éve, hogy Kurt Cobain fejbe lőtte magát. Hivatalosan április 5-ét jelölték meg a halál beálltának, de csak április 8-án találták meg a Nirvana-frontember holttestét. Szóval jó kerek évforduló lesz ez. A seattle-i rendőrség úgy is kezeli. Mintha egy húsz éve pihenő zenekar adna ki holnap új nagylemezt. Rendesen felvezetik a megjelenést. Na de milyen megjelenést? Szinte naponta jönnek az új fotók Cobain halálának helyszínéről, egyre közelebb haladva magához a holttesthez. Ma már elérték a három napja halott ember kezét és a lábát. Ehhez már az weboldalak is hozzáteszik, hogy "durva fotók". De mi lesz holnap? Megmutatják a halott Kurt Cobaint?


rock hír nirvana kurt cobain