2014.04.13. 13:25 – Lángoló Gitárok

Húsz évesen már a vörös szőnyegen - Interjú a Fran Palermo frontemberével, Henri Gonzalezzel

Azt tudjuk, hogy a Fran Palermo tavaly nyáron feloszlott, mégis volt április 5-én egy alkalmi koncert a Kuplungban, telt ház előtt. De kár lenne keseregni a feloszlás miatt, van élet a zenekar után is. A koncert előtt Henri Gonzalezt, a frontembert kérdeztük londoni életéről, terveiről, az utcazenélésről és arról, hogy hogyan lett jelölt a Marseilles-i filmfesztiválon.


interjú folk rock fran palermo2014.04.11. 15:16 – dankógábor

Nem ember dobol az új Dillinger Escape Plan-dalban?

Gyanús, nagyon gyanús. De lehet tévedek. Ettől persze még üt a Happiness Is A Smile, amit a jelenlegi amerikai turnén lehet beszerezni kazettán vagy vinil kislemezen. Utóbbiból állítólag csak 500 darab készült, szóval egy magyar rajongó se álmodjon róla, hogy olyan könnyen beszerezi. Minden bizonnyal a kazetta sem készült több példányban. Nem baj, fent a dal, lehet élvezni.


rock metál hardcore hír dillinger escape plan2014.04.11. 10:32 – Lángoló

A magyar döntővel folytatódik a világ egyik legnagyobb dj tehetségkutatója

CafeMambo_2013.jpg

Lezárult a burn Residency DJ tehetségkutató versenyének jelentkezési szakasza. A magyar zsűri 175 hazai indulóból választotta ki azt az öt fiatalt, akik Budapesten élőben mérkőznek meg egymással a továbbjutásért. A döntő nyertese Ibizára repül egy kéthetes táborba, ahol csatlakozik a külföldi versenyzőkhöz. A táborban világsztár dj-k (Carl Cox, Peter Tong), neves hangtechnikusok, zenei producerek és klub tulajdonosok tanítják a versenyzőket. A nemzetközi mezőny három legjobban szereplő versenyzője egy-egy rezidensi pozíciót kap Ibiza legnevesebb klubjaiban. A legkiemelkedőbb résztvevő pedig egy 100 ezer euró értékű dj szerződéssel is gazdagodik.


dj hír electro burn residency dj2014.04.11. 09:15 – mista

Egy kicsit fogom a potit, egy kicsit felemelem a kezemet, sztárdídzsé vagyok, keményen megdolgozok a sikerért!

Igazán távol álljon tőlünk, hogy minden híres dj-t pusztán parasztvakításból élő, a potmétereket céltalanul tekergető haknihuszárnak állítsuk be, de azért tény, hogy bőven vannak ilyenek. Velük kapcsolatosan a legjobb, amit tehetünk, hogy jó hangosan, a térdünket csapkodva, mutogatva kiröhögjük őket. A fenti rövid videó éppen ezt a célt szolgálja, Steve Aoki és a valaha szebb napokat megélt Laidback Luke láthatók rajta produkció közben, DJ Ravish posztolta csütörtök délelőtt a Facebookon, aztán később törölte. Viszont az internet nem felejt.


dj pop hír elektronikus electro laidback luke steve aoki2014.04.10. 16:21 – Raffer Attila

Organikus űrutazás

tizenöt elektronikus lemez, amit mindenképpen hallanod kell 2014 első negyedévéből (1. rész)

Tudjátok, van az az érzés, amikor tíz minősíthetetlenül rossz vagy maximum közepes lemez után rátalálsz arra az egyre, amire nem nyomsz egyből shift+delete-et, sőt, idővel nagyon jóban lesztek egymással. Hiába van telerakva a playlisted mindenféle más cuccal, valahogy mindig annál az egynél kötsz ki, de sokadik hallgatás után sem tud annyira kiüresedni, hogy simán továbblépj. Na ilyen idei lemezekből bátorkodtam összeszedni nem kevesebb, mint 15 darabot, szigorúan az elektronika területére koncentrálva. Ezen lista első harmadát olvashatjátok most, erősorrend nélkül, folytatás a napokban következik. Osztályozástól itt eltekintenék, beszéljenek inkább a szavak, még ha nagyobb nyűg is végigolvasni az egyperceseket, mint rápillantani a perjel két oldalán lévő számra.


lemezkritika french fries tensnake brock van wey kangding ray francis harris2014.04.10. 14:41 – dankógábor

Az összes hazudós zenekar felmegy a netre

Pár hónapja az egyik streaming szolgáltatónál össze akartam rakni egy lejátszási listát az 1995-ös Hazudós zenekarok turnéja alapján, de koppantam. Sem a Tankcsapda, sem a Kispál és a Borz korai dalai közül nem tudtam válogatni. Egyszerűen nem voltak sehol. Átmentem egy másik szolgáltatóhoz, de ott sem találtam őket. Pál Utcai Fiúk és Nyers akadt, de a két főzenekartól semmi. Morogtam egyet, aztán hallgattam inkább Autopsyt. Nem gondoltam volna, hogy csak egy kicsit kell várni. Az újrakiadásokkal a Tankcsapda felvarázsolta a diszkográfiáját mindenhová, április végétől pedig a Kispál és a Borz is elérhetővé válik digitálisan. Az iTuneson már hamarabb, április 14-étől letölthető lesz az összes Kispál-lemez. Ennek örömére hallgassuk meg illegálisan a Naphoz holddalt!


streaming letöltés pop rock hír tankcsapda kispál és a borz nyers pál utcai fiúk2014.04.10. 12:23 – Gitárok

Az As I Lay Dying már nem keresztény zenekar

Igen, így jelen időben, merthogy, mint kiderült a metalcore-csapat inkább alszik, mint feloszlott. Ezt az As I Lay Dying-tagok szabadlábon lévő tagjai mondták el, tiszta vizet öntve a pohárba. Tim Lambesis, a zenekar gyilkosságra való felbujtásért jelenleg börtönben lévő énekese, és Jordan Mancino dobos a tulajdonosa az As I Lay Dyingnak, de azt senki sem tudja mi lesz a jövő. Mancino most a megmaradt három taggal készített lemezt, ami jóval rádióbarátabb, mint az As I Lay Dying zenéje. A közlemény másik fontos pontja, hogy kijelentik, Lambesis 2013-ban már nem volt keresztény, ahogy a zenekarból is már csak egy tag vallja magát annak. Az ateista nézeteik pedig már a szövegeikben is megjelentek, szóval nem egy keresztény metálost csuktak most le, bármilyen jól is hangzik ez az újságok szalagcímeiben.


hír metalcore as i lay dying2014.04.10. 11:15 – dankógábor

Űbermega metálos cukiság: a macska, ami utálja a metált

 

Ha ember legjobb barátja a kutya, akkor az ember legnagyobb kritikusa a macska? Szegény Tony Martinez csak gitárszólózni akart, hogy menőzzön egy sort az interneten. Szerencsére azonban a macskája minket meghazudtoló módon fogalmaz meg kritikát. Először építő jelleggel próbálja elterelni a figyelmét, de ha a hülyegyerek nem ért a szép szóból, akkor drasztikusabb lépéseket kell bevetni.


gitár hír cukiság macska