2014.04.20. 10:11 – dankógábor

Meglepően indul a Pegazusok Nem Léteznek-lemez

pegazusok_nem_leteznek.jpg

Az volt a tervem, hogy kirakom nyitóképnek az első Pegazusok Nem Léteznek-lemez borítóját. Aztán kis idő múlva rájöttem, hogy nem az internetem lassult be, hanem tényleg egy nagy fehér négyzet a borító. Amúgy húztam, halasztottam, hogy meghallgassam a lemezt. Nem volt olyan kedvem, amit szerettem volna még lejjebb húzni az amúgy igen jó, de nagyon depresszív Pegazusok zenéjével. De most elindítottam, és meglepődtem. Az albumnyitó Veszély annyira nem hasonlított egyetlen korábbi számukra sem, hogy azt hittem rossz helyre kattintottam. Aztán persze bejön Ács Eszter szomorú éneke, de a dal továbbra is szokatlanul pörgős sőt, a végén az év eddigi legjobb magyar rockriffjét is hallhatjuk (ami persze a dal alapriffje, csak jól betorzítva). Szóval jól indult a lemez. Emiatt aztán végig is hallgattam az albumot, még ha később a melankólia tényleg el is uralkodik mindenen. Alább megteheti más is ugyanezt.


pop rock hír pegazusok nem lézteznek2014.04.18. 15:18 – dankógábor

Seggrázással a komolyzenéért

A fenti videó lényegét 2 perc 40 másodpercnél kapjuk meg: "Most hallgattál meg három perc klasszikus zenét!" A klip lényege ugyanis nem az öt twerkelő koreai lány, hanem, hogy Dvořák 9. (Újvilág) szimfóniája szól alatta. Legalábbis ezt szeretné elérni a belga B-Classic fesztivál a fenti kvázi reklámfilmmel. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a klasszikus zene is csak zene, csak éppen nem figyelnek rá a fiatalok. Hát majd most fognak. Ráadásul szeretnék, ha nem csak ez lenne az egyetlen klip, ami a klasszikus zenét kiszakítja a megszokott környezetéből, úgyhogy várják az újabb munkákat, amik hasonlóan különleges tematikájú videók segítségével mutatnák meg a fiataloknak, hogy létezik ilyen is a világban.


hír klasszikus2014.04.18. 10:33 – Lángoló

Lesz fesztivál Tokajban, de nem Hegyalja

Azt írja a Borsod Online, hogy Hegyalja ugyan nem lesz Tokajban idén, de lesz helyette másik fesztivál. "A szponzori pénzek csökkenése és az állami támogatás hiánya miatt marad el a fesztivál" – mondja a boon.hu-nak Májer János, Tokaj polgármestere. – "Ez számunkra azért rendkívül sajnálatos, mert bármennyire is hihetetlen, ez a négynapos fesztivál hozta az utóbbi években Tokaj idegenforgalmi bevételeinek az ötven százalékát. Ez pedig akkora összeg, amiről nem mondhatunk le." Ezért aztán összefog a város, és csinálnak maguknak egy fesztivált. Amúgy is adtak volna a Hegyaljának 10 millió forintot, úgyhogy ez az induló tőke megvan, aztán ehhez hajt fel mindenki olyan szponzort, amit csak tud, így nem kell senkinek sem lemondani arról a bevételről, amit a Hegyalja miatt értek el az elmúlt 14 évben. A boon.hu cikkéből azt vesszük ki, hogy a rendezvény a belvárosban lenne. Ott biztos nem folynak olyan munkálatok, amik a Hegyalját megakadályozták az idei buli megrendezésében.


fesztivál hír tokaj hegyalja2014.04.18. 09:49 – Gnosis

Újra aktív a Green Carnation

Az 1990-ben alapított, kezdetben vállalhatatlan deathmetal demóig eljutott, majd hét évig jegelt és utána megreformált progresszív norvég csoda újra aktívvá tette magát. Igaz, új dalokat nem fogunk kapni, ám az Under The Dam néven futó happeningre összeáll a Green Carnation. További fesztiválon való feltűnés még várható tőlük idén nyáron, ám lemezt nem fognak készíteni. 


metal norvég green carnation progesszív2014.04.18. 09:00 – Hirdetés

Szombaton The Veils az A38-on

THE_VEILS_2.jpg

A személyes és karakteres gitárpopot játszó Veils régóta a kritikusok és bloggerek kedvence, és most élőben is kiderül, hogy a zenekar lemezeit kísérő lelkesedés teljesen megérdemelt. A karizmatikus énekes-gitáros és zseniális dalszerző, Finn Andrews vezette együttes egyszerre érzelmes, melankolikus és elsöprően dinamikus produkciója valóban egyedülálló.


hír a38 libertines strokes the veils2014.04.17. 15:43 – dankógábor

Két klassz klip egy posztban

Converge vs. OFF!

f4ecb3c9.png

Az elmúlt napokban adott ki klipet az OFF!, illetve a Converge is. Mindkét zenekar fellép idén Budapesten, de ez most mellékes. Nem is tudom milyen sorrendben kéne a két klipet megnézni. Talán a Converge All We Love We Leave Behind dalával kéne kezdeni, mert az amúgy kiváló videó annyira lehúzza az embert, hogy utána jól esik az OFF! nácis hülyülése. A Converge klipjében Craig Murray keveri a stop motion technikát a rajzzal, az utóbbiban pedig olyanokat vernek jól meg a nemnácik, mint Danny Carey, Dale Crover, David Yow vagy Jack Grisham. Alább a két klip.


punk metál hardcore hír converge off!2014.04.17. 14:56 – dankógábor

Itt az új Mastodon-dal hivatalosan is

 

Szerdán kiszivárgott az új Mastodon-lemez egyik dala, a High Road, de a Warner gyorsan intézkedett, leszedette mindenhonnan. Ma viszont már hivatalosan is meghallgatható a menetelős, Ozzy-énektémás szám akár itt a poszt nyitóképére kattintva is. Az album címe egyébként Once More Round the Sun lesz, és valamikor a nyáron jelenik meg.


metál hír mastodon2014.04.17. 14:04 – Lángoló

Kazettán jelent meg MVRK NTRX albuma

kazi nagy.jpg

Van annak valami romantikája, amikor az ember egy kazettát kap kézhez, azzal, hogy írjon róla. Miután elkunyeráltam anyámék özönvíz előtti magnóját, már füleltem is MVRK NTRX Halott virágok című lo-fi rapjére. A nyolc dalt számláló kazetta bővelkedik az elszállt, álom és ébrenlét közötti szövegekben, miközben az alapzenék leginkább a cloud rap felé kacsintgatnak. Van itt szarrá lassított Mariah Carey hangminta, meg eszetlenül bedrogozott Warpaint is, de belehallgatni persze nem lehet, mert ugye kinek kell a Facebook, a YouTube, meg a civilizáció összes csodája, ha van egy jó dekked. A kazetta egyébként gyári, tehát nem egy otthoni barkács klub, hanem profi gyártósorról lekerült, celofánozott darab. A lo-fi formátum összhangban van a direkt szarul rögzített, ám annál érdekesebb zenével. Aki elő tudja még kukázni a walkmanjét, az a mvrkntrx@gmail.com címre írva 800 magyar pénzegység plusz postaköltség fejében magáénak tudhatja a nem mindennapi magyar hiphop produkciót.


hiphop hír noise mvrk ntrx2014.04.17. 13:24 – Hirdetés

Nyerj páros belépőt az Amerika Kapitány második részére!

Menj moziba a Lángoló Gitárokkal!

Amerika_kapitany_foplakat_4DX_B1_kicsi.jpg

Múlt héten debütált a hazai mozikban Marvel soron következő képregényadaptációja. A Vasember és Thor után most egy újabb szuperhős, Amerika kapitány kerül a reflektorfénybe. A Lángoló Gitárokkal most páros belépőket nyerhettek a filmre, ha válaszoltok néhány egyszerű kérdésre. A részletekért olvass tovább!


játék film mozi képregény amerika kapitány fórum hungary2014.04.17. 11:53 – Lángoló Gitárok

A nagy AC/DC-s ijedtségre hallgassunk AC/DC-dalokat magyar zenekaroktól

acdctribute.jpg

14 évvel ezelőtt egy rakás magyar zenekar gondolta úgy, hogy jó ötlet készíteni egy AC/DC-tributelemezt. Bihari Balázs és Vörös András irányításával fel is vettek 17 dalt, ezt rápaszírozták egy lemezre, és ki is adták. Az elmúlt napok AC/DC-s történetei miatt mi úgy gondoltuk, jó ötlet lenne közkincsé tenni a dalokat, gyorsan beszéltünk is a 1G kiadóval, aki sebtiben fel is töltötte azt az internetre, így most már bárki meghallgathatja, hogy játszik AC/DC-t a Hooligans, az Anima Sound System, a Superbutt, a Freshfabrik, a Nyers, a Mood, a Gorilla vagy a Bomber. Alább rengeteg infó róla, és természetesen ott a zene is egy lejátszási listában.


rock hír tribute acdc