2014.05.03. 11:39 – -dj-

Új Anathema-dal

Az Anathema új albuma hamarosan megérkezik, és most kikerült az első dal is róla. Úgy tűnik Steven Wilson hatása továbbra is érvényesül a zenekar dalaiban, ami nem baj. Ismét nyugodtan várható az új lemez.


anathema2014.05.02. 13:44 – -dj-

Újabb The Black Keys-dal

 The-Black-Keys-the-black-keys-29033859-1280-853.png

Május 12-én jelenik meg a The Black Keys legújabb albuma, ami az eddig kiszivárgott dalok alapján még inkább elkanyarodik a blues-vonaltól. Most egy újabb számot lehet meghallgatni egy BBC-session keretében. A korábban kikerült Fever pedig klipverzióban látható alább. Ennyi alapján már lassan mindenki eldöndtheti, hogy már most utálja-e, vagy teljesen oda van az új The Black Keysért.


klip the black keys2014.04.30. 16:20 – -dj-

Karcolatok Ákostól

22155_zene_w800_h600.jpeg

Talán ismert tény, hogy Ákos első szólóalbumának jubileumát többszörösen ülte meg, ugyanis egy 17 állomásos turnét csinált ennek kapcsán. Az előadás kifejezés alkalmasabb ezekre az alkalmakra, hiszen Ákos anekdotákkal dobta fel az egyébként átdolgozott, áthangszerelt dalokat. Az ünneplést ezután is folytatja az énekes, ugyanis a mai napon jelent meg a turnét megörökítő dupla CD és dupla DVD.
2014.04.30. 14:00 – Lángoló

Budapesten játszik Ozzy egykori gitárosa

reddragoncarttel02.jpgÚj zenekarával, a Red Dragon Cartellel érkezik Budapestre Jake E. Lee, a Badlands és Ozzy Osbourne egykori gitárosa. Az évtizedes visszavonultságból visszatérő zenész új albummal, illetve a régi idők legnagyobb dalaival áll majd színpadra május 5-én az A38 Hajón. Az idén 57 éves amerikai gitáros még a '80-as években vált ismertté: ő játszott Ozzy Osbourne Bark At The Moon és a The Ultimate Sin című lemezein. Ezt követően kettő egykori Black Sabbath-zenész, Ray Gillen és Eric Singer társulásával alapított zenekart, amely a Badlands nevet viselte, és összesen három albumot adott ki.


a38 black sabbath badlands red dragon cartel jake e. lee2014.04.30. 11:00 – dankógábor

Most már tuti, hogy várjuk az új Mayhemet

A harmadik dal jelenik meg az Esoteric Warfare című, június 10-re várt új Mayhem-lemezről, és ez is olyan lett, hogy ha a többi dal csak közepes is lesz, akkor sem fogunk csalódni. Na jó, de, akkor még csalódunk, de azt legalább leírhatjuk, hogy pár jó szám van rajta. Az alább hallható Trinity is egy nagyon zord, de egyben fogós szösszenet lett.


metál hír black mayhem2014.04.30. 10:15 – Hirdetés

Mykki Blanco az A38 Hajón

Mykki_Blanco_insert_by_OSG_Photography_courtesy_Howard_Theatre.jpg
Mikky Blanco, avagy a kaliforniai születésű, de tizenhat éves kora óta New York-ban élő Michael Quattlebaum Jr. túlzás nélkül a keleti parti nagyvárosi, artisztikus, underground hiphop egyik legeredetibb alakja jelenleg. Tulajdonképpen még nagylemeze sincs - éppen mostanában dolgozik Michael című első LP-jén -, de lényegében egyetlen mixtape és egyetlen EP után egyenesen a Village Voice címlapjára került. Röpke két év alatt a New York-i művészvilág ünnepelt sztárja lett, Terry Richardson készített róla fotósorozatot, Azealia Banks halálba dicsérte első, 2012-es mixtape-jét. Tavaly valamirevaló magazin nem jelenhetett meg Mikky Blanco-interjú nélkül, és a nemi szerepekkel könnyedén játszadozó, azokat visszájukra fordító „genderninja” (ahogy a Village Vocie címlapsztorija nevezte) akarata ellenére a „meleg rap” egyik vezéralakja lett.


a38 mykki blanco2014.04.30. 10:00 – Gitárok

Nálunk már meghallgatható az új Supernem-lemez

Valamiért az volt az érzésünk, hogy a Supernem legutóbbi nagylemeze nemrég jelent meg. Pedig nem. Több mint három éve jött ki a Tudományosfantasztikuspop. Szóval kellett várni eleget a most, május 2-án megjelenő Túl a frekvencián című albumra. A lemez rövid, velős lett. 28 perc, 8 szám, ennyi. Nem is cifráccuk tovább, itt alább meg is lehet hallgatni egy ingyenes Deezer regisztrációval. Még lejjebb Pap Szabolcs frontember kommenteli a dalokat. Szóval ez egy kvázi premier. A lemezbemutató pedig május 2-án lesz a Barba Negra Trackben.


premier punk pop hír supernem