2014.05.17. 13:03 – Gnosis

Nem lennénk most kilencévesek

A Five Finger Death Punch és a szórakoztatás

A Five Finger Death Punch mindig is keménykötésű metálbanda volt, tomboló zenével és megmondó szövegvilággal. Egy áprilisi koncertjükön a színpadra került egy kilencéves kislány, akinek együtt kellett volna énekelni az énekessel, ám itt most nem a Happy Birthday örökbecsű sanzon szólalt meg, hanem a Burn MF című dal, aminek a refrénje annyi: „Burn motherfucker, burn!” A gyermek apukája a színpad mellől mindezt lekamerázta, ez látható a lenti videón is.


hír five finger death punch ffdp menő?2014.05.16. 14:23 – Hirdetés

NAGY-SZÍN-PAD! Ki kicsoda?

Nagyszínpad_Cover.jpg

Jövő héten kezdődnek a NAGY-SZÍN-PAD elődöntői, keddtől csütörtökig minden este az OTP Junior által támogatott zenei verseny résztvevői veszik birtokba az Akvárium színpadát! A Lángoló Gitárokon mindhárom napra egy-egy páros belépőjegyet sorsolunk ki a jövő héten. A játék előtt bemutatjuk a három este fellépőit, a részletekért olvass tovább!

OTP_Nagyszinpad_Fejlec_Katarina_Font_01_900.jpg


ajánló akvárium zenei verseny nagy-szín-pad otp junior2014.05.16. 13:01 – Hirdetés

Brit slágergyáros a SZIN-en

szin2014.jpg

Brit slágergyárossal, az Example-lel startol a Szegedi Ifjúsági Napok. Az angol énekes, rapper és producer toplistavezető dalainak, teltházas koncert turnéinak, profi zenekarának és látványos színpadi show-inak köszönhetően napjaink egyik közkedvelt fesztivál fellépőjévé vált. Example mellett fellép még a SZIN-en a szinte már hazajárónak számító Russkaja, valamint rajtuk kívül érkeznek a hazai zenei élet meghatározó fesztiválzenekarai.


szin 30y csík zenekar example punnany massif2014.05.16. 09:37 – raffera

A japán kormány lazíthat a világ legértelmetlenebb törvényén

A Fueiho-rendelkezésről van szó, ami azt mondja ki, hogy az országban hajnali 1 óra után tilos táncolni a szórakozóhelyeken. Ennek vethet véget a héten egy ottani kormánybizottság döntése. A testület elnöke, Motoyuki Oka szerint a törvény már erősen idejétmúlt, és annak enyhítése ráadásul még a gazdaságot is felpörgetheti, ezért szavazták meg egyhangúlag a hanyagolását. A szabályozás magában foglalja azt is, hogy a 66 négyzetméteresnél kisebb klubok egész egyszerűen nem kaphatnak engedélyt arra, hogy táncoljanak bennük. A rendőrök sokáig szemet hunytak efölött, de az utóbbi pár évben megszaporodtak a razziák többek között Tokióban vagy Oszakában.


hír japán tánc2014.05.15. 11:14 – Gitárok

Elhunyt a Judas Priest alapító-gitárosa

erniechatawaysolo_638.jpg

62 éves korában, tüdőrákban elhunyt Ernie Chataway, a Judas Priest alapító-gitárosa. Chataway korábban a Black Sabbath elődjének számító Earth-ben is játszott herflin, majd csatlakozott Al Atkins énekeshez, Bruno Stapenhill basszusgitároshoz és John Partridge doboshoz. Ebből lett a Judas Priest, amiben még egy olyan tag sem zenélt, aki ma tagja a zenekarnak. Egy kétszámos demo után leszerződtek a volt Rolling Stones-menedzser kiadójához, ami nem sokkal ezután csődbe ment, majd rövid klubozgatás után a zenekar is feloszlott. Mivel Chataway lényegében bluest akart játszani, így a gyors újjáalakulásnál már nem volt jelent, helyette K.K. Downing szállt be az énekes Atkins mellé, akivel Ian Hill basszusgitáros is megérkezett. Ez a felállás volt az alap 1973-ig, akkor Atkins pénzügyi okok miatt kiszállt, jött helyette Rob Halford valamint Glenn Tipton gitáros és az első Judas Priest-lemez, a Rocka Rolla. Chataway halálhírét Atkins osztotta meg a Twitteren.


metál hír gyász judas priest2014.05.14. 16:12 – dankógábor

Tavasztól őszig tart majd a Nagyon Balaton

Majdnem sokkot kaptam, amikor megláttam a az Akvárium színpadát a Nagyon Balaton sajtótájékoztatón. Nem kevesebb, mint húsz ember várt arra, hogy elmondhassa mire számíthatunk majd a tavaly elindított rendezvény idei programjaiban. Szerencsére a legtöbben visszafogták a mondandójukat, még a két ötletgazda-főszervező, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán sem beszélt sokat, de is így maratoni lett a sajtóesemény. Ez a poszt most nem lesz az, összefoglalom csak a lényeget (a ránk vonatkozó zenét), a többit pedig ide kattintva lehet olvasgatni.


fesztivál hír nagyon balaton