2014.01.12. 15:50 – _Hóember_

Lángoló dobhártyák – Válogatás vájtfülűeknek

ana venus.jpg

Aki nem talált kedvencre az tavalyi Daft Punk- Arcade Fire- és Kanye West-lemezek között, és még az új
Eminem is hidegen hagyja, azoknak szól ez a poszt. Cikkünkben 2013 legfurcsább, legsokkolóbb és legnehezebben emészthetőbb magyar produkcióiból nyújtunk át egy csokorral. Van itt Kárpátia-feldolgozás, orosz-magyar instrumentál, és még azt is megtudhatjuk, milyen szálak fűzik Rihannát a szado-mazóhoz.


punk noise létrák ana venus halalnihil solemkin safe sex2014.01.10. 16:54 – dankógábor

Tűz és lányok a Watch My Dying új klipjében

Megint nem tudunk mást csinálni, csak idézni a Watch My Dying furcsametál-zenekar fenti kliphez tartozó szavait:

Amióta újra lélegezhető a földi levegő nagyon nagy a kereslet iránta, szerencsére a jogdíjakból mindig telik rá. Azok a chemtrailes repülők majdnem véglegesen tönkretették. Ezért is kellet a Marsra költözni. Na, most már mindegy. Szóval elkezdtük az első klipet a 4.1-hez. Kibéreltünk egy óriási gyártelepet, és csak egy egyszerű metálklipet akartunk forgatni. De ahogy híre ment a dolognak egyre többen szerepelni akartak benne. Megkeresett Rihanna, hogy ha már nem énekelhet ( a Moebius után vendégzenész stopot tartottunk vagy 5-6 évig), akkor legalább táncolhasson a klipben, Skrillex felajánlotta a gigantikus kiwetítőjét, mondván úgyis olyan WMD-s, Kirk Hammett pedig ragaszkodott hozzá, hogy a szólót a klipen is ő játssza. Mondtuk, hogy tényleg nem kell lejönnie ezért a pár másodpercért, de hajthatatlan volt. Egyszóval őrületes forgatás volt. Nagy kár hogy a vágás alatt porig égett a stúdió, és megsemmisült az egész anyag. Egyes források szerint a cadavereses Delcsik Balit látták akkor a környéken ólálkodni, de bizonyítékot sosem találtak. Végül nem is mertük elmondani senkinek, inkább rohamléptekben újraforgattuk az egészet. Persze volt is sértődés, hogy kimaradtak, mindenféle álneveken folyamatos fikaáradatot kaptunk tőlük a neten. Szerencsére találtunk egy még profibb csapatot, az Anima Prizma Mozgásműhelyt, és egy hihetetlen jó klipet dobtunk össze a végén. Valahol az archívumban biztosan meg van még az anyag, túrjátok föl, ha érdekel, megéri!

Ma este meg koncert a Dürerben.


metál hír watch my dying2014.01.10. 16:02 – Lángoló Gitárok

Istenként tekintenek majd a pedofil Ian Watkinsre a börtönben

Viszont az élete is veszélyben van. A Lostprophets volt énekesének börtönkörülményeiről egy ártatlanul elítélt, de ma már szabad fogoly beszélt. Michael O'Brient 11 évet húzott le egy el nem követett gyilkosságért a Szörnykastély becenevű Wakefield börtönben, ahová Watkinst is szállították. O'Brien a brit Mirror bulvárlapnak elmondta, hogy a bent lévő pedofilok egyfajta istenként tekintenek majd a rockénekesre, de ennek ellenére vigyáznia kell az életére. A téves büntetésének 11 éve alatt kilenc gyilkosság történt a börtönben, de csak 2012-ben például 31 támadást regisztráltak a börtönön belül. O'Brien szerint Watkinst megpróbálják majd megölni, de mindenképpen be kell illeszkednie hierarchiájába, ahol a szexuális bűnözők vannak legalul. Watkins egyébként három gyilkossal, és egy másik pedofillal van egy cellában. A volt rocksztár majdnem hetvenéves lesz, mikor szabadulhat, de szerencséjére a pénz miatt nem kell aggódnia. A Lostprophets lemezei az eset ellenére is fogynak, ráadásul erre az állam sem teheti rá a kezét, lévén a zenei tevékenysége nincs összefüggésben a bűnével. A zenekar feloszlás utáni vagyonából például majdnem 150 ezer font jár neki, illetve korábban írtuk, hogy maga a beismerése körüli hírverés is már több mint 100 ezret hozott neki jogdíjban.


rock hír lostprophets ian watkins2014.01.10. 11:46 – dankógábor

Snoop Dogg és Psy együtt

psy-ospite-del-programma-di-snoop-dogg.jpgEz valahogy tegnap elkerülte a figyelmünket az MTI hírözönében: Snoop Dogg közreműködésével készült el a dél-koreai rapper, Psy legújabb száma, amelynek videoklipjében is fel fog tűnni az amerikai hip-hop sztár. A források szerint a számhoz készülő kisfilmet még januárban leforgatják. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a közös felvétel, amelyet várhatóan jövő hónaptól láthat a közönség, Psy új albumának címadó dala lesz-e. "Abból kiindulva, hogy Psy eddig a szülőhazájában forgatta le videóit, mint ahogy azt a legutóbbi slágere, a Gentleman esetében is tette, nagy az esély rá, hogy Snoop Dogg titokban Dél-Koreába látogat, hogy szerepeljen a videóban" - mondta az egyik forrás. Snoop Dogg ugye az a magát hülyére unatkozó raplegenda, aki mostanában hol reggae- hol funksztár akar lenni. Psy-t nem tudjuk ki.


pop hír psy snoop2014.01.10. 10:20 – Lángoló

Klassz program a következő négy napra - Indul az Átlátszó Hang Fesztivál

A sajtóanyag így magyarázza el az Átlátszó Hang Fesztivál lényegét: "Hogyan válik két összekoccintott kávéscsésze hangja a zenei kompozíció részévé? Hiba-e, ha a dobos leejti a dobverőket a darab közben? Milyen hangzás szelidítheti gyönyörű zenévé a Martin Luther King életét kioltó lövések hangjait? Mi a zenei következménye annak, hogy 12 emigráns zeneszerző leül Bécsben beszélgetni? Vágysz arra, hogy átláss a hangokon? Szeretnél kreatív műhelyfoglalkozásokon részévé válni a kompozíciós munkának?" Erre lesz minden érdeklődőnek lehetősége a Zeneakadémián, a Fugában, a BMC-ben és a Trafóban január 11 és 14 között. Hangszeres színház, hagyományos kortárszenei darabok, műfaji határtalanság jellemzik majd az előadásokat, amik előtt műhelyfoglalkozásokon – kreatív részvétellel, irányított gyakorlatok által – bárki megismerheti az elhangzó darabokat, azok zeneszerzői elgondolásait. Az első Átlátszó Hang Fesztiválon rengeteg szerző sokféle zenéjét lehet meghallgatni. A programokért ide vagy ide kell kattintani.


fesztivál hír program2014.01.09. 15:06 – dankógábor

Jimmy Page hetvenéves

A száraz tények: Jimmy Page, a világ egyik legjobb rockgitárosa ma lett hetvenéves. Ráadásul nem csak mi mondjuk, hogy mekkora zseni ez a bácsi, hanem egy rakás lista is erről beszél. A Rolling Stone 2011-es Minden idők 100 legjobb gitárosa összeállításán például csak Eric Clapton és Jimi Hendrix előzi meg ezt a stúdiózenészként indult, majd a Yardbirdsöt is megjárt, végül a Led Zeppelinben kikötött gitárost. Azt meg ugye tudjuk, hogy a Led Zeppelinnel mit csinált.


rock hír led zeppelin jimmy page2014.01.09. 14:19 – dankógábor

Ők akarnak kimenni az Eurovízóra

Aki kíváncsi arra, hogy ki az a harminc előadó, akiknek esélyük van arra, hogy Magyarországot képviseljék egy olyan határtalanul fontos megmérettetésen, mint az Eurovízió, az kattintson a fenti csodálatos Belmondo-kép közepébe. A lejátszóban olyanok jönnek majd szépen sorban, mint Bogi, BülBüls, az Extensive, a Fool Moon, a Group'N'Swing, Gájer Bálint, Joni, Knoll Gabi, a New Level Empire, Szécsi Saci és Szécsi Böbe, a The Beat Or Not To Beat stb. A kedves olvasó nem tudja kik ők, hát akkor pont ezért kell kattintania! Vannak amúgy ismertebbek is a harminc között, de ők hassanak inkább a meglepetés erejével. A tavalyi győztes Byealex, a műsor webes megmondója beosztásához méltóan már meg is mondta, hogy neki melyik tíz tetszik, de csalódottak vagyunk, hogy metálosként nem a Depressziót választotta az első helyre.


eurovízió hír2014.01.09. 12:31 – dankógábor

Megint jön az Architects Budapestre

A fenti zenekart Architectsnek hívják, és elég népszerűek a metalcore színtéren belül, még itthon is. Annyira, hogy már nem először jönnek Budapestre április 3-án, amikor a Dürer Kertben lépnek fel az amerikai Stray From The Path, az ausztrál Northlane és a brit More Than Life társaságában. Szóval ez amolyan fesztiválnak is beillik. Az idén 10 éves Architects amúgy hamarosan új lemezt ad ki, aminek az a Fredrik Nordström a producere, akit leginkább az olyan svéd, a metalcore vonalra nagy hatással levő zenekarok mellől lehet ismerni, mint az In Flames, a Dark Tranquillity vagy az At The Gates, és akihez már a műfaj egyik prominense, a Bring Me The Horizon is elmerészkedett több lemezével. Szóval fültágítós, széttetovált lányok és fiúk, irány a Dürer tavasszal!


hír metalcore architects