2014.05.25. 11:08 – Lángoló Gitárok

Metál hat dózisban

Hat metállemez a közel(meg a nem annyira közel)múltból: Sebastian Bach – vesztére - nem észleli az idő múlását, a Steel Panther tovább romantikázik, a Black Label Society erős közepes, a Sonata Arctica tigrisbukfenccel ugorja át fájdalomküszöbünket, az Alter Bridge-dzsel érdemes próbálkozni, a Five Finger Death Punch meg elmegy.


lemezkritika sonata arctica sebastian bach black label society alter bridge five finger death punch steel panther2014.05.23. 14:38 – Dankó János

Elhagynak százak, jönnek ezrek? - Blind Myself-lemezkritika

Blind Myself – Négyszögöl (szerzői kiadás)

Álszent és erőltetett dolog lenne, ha úgy tennék, mintha a Blind Myselfhez nem kötnének személyes kapcsolatok. A zenekar énekesével, Tóth Gergővel egy időben együtt is dolgoztam, de már lehet az is elég, hogy a legelső demót még kazettán rendeltem meg tőlük. A Blind Myself karrierjének minden részét láttam, hallottam (vagy legalábbis jóval többet, mint egy átlag rajongó), talán minden felállást láttam koncerten, bár ezt az utóbbi időben nehéz összehozni. Szóval nagyon messziről fogom kezdeni, hogy aztán eljussak a Négyszögölig. Ez annál is inkább indokolt, mert a Négyszögöl a zenekar legerősebb váltását jelenti, szóval érdemes megnézni honnan hová jutott a Blind Myself.


lemezkritika rock metál hardcore blind myself2014.05.23. 11:54 – dankógábor

Tupac utolsó szavai: Fuck you!

tupac_fu.jpg

És mindezt annak a rendőrnek mondta, aki először ért a helyszínre, ahol Tupacet lelőtték. Ezt állítja legalábbis maga a rendőr, Chris Carroll, aki azt is elmesélte a VegasSeven.com-nak, hogy Tupac csurom vér volt, és nem is igazán volt magánál, miután több lövést is kapott. Carroll kirángatta a rappert az anyósülésről, próbálta faggatni, hogy ki lőtt rá. Tupac egy ideig agonizált, majd felismerve, hogy egy rendőr kérdezgeti, csak annyit mondott: "Fuck you!" (Le kell fordítani?) Ezután kómába zuhant, és hat nap múlva, 1996. szeptember 13-án meghalt. Akár igaz a történet, akár nem, ennek benne kell lennie egy Tupac életéről szóló filmben, annyira trve gangszta.


hír rap tupac2014.05.23. 10:37 – dankógábor

A nap legviccesebb dobpárbaját Will Ferrell és Chad Smith játssza

Egyrészt, Will Ferrell és Chad Smith olyanok mint két tojás, pedig semmi közük egymáshoz. Másrészt Will Ferrell vicces. Harmadrészt Chad Smith nagyon jó dobos. Negyedrész még poén is van a frenetikus dobpárbaj végén. Ja, és beszélgettek is előtte, az se semmi. Ez itt van alább, illetve még lentebb megmutatjuk azt is, hogy mi ennek a kolompozásnak és a Don’t Fear the Reapernek az előzménye.


rock red hot chili peppers hír chad smith dob will ferrell2014.05.22. 14:05 – dankógábor

Pozsonyba kell menni Mayhem-koncertre

Nem titkoljuk, hogy az új Mayhem-album az idén általunk talán leginkább várt extrém metál lemez. Az utóbbi években tiszta izgalom volt az életünk, hogy a gitáros-zeneszerző Blasphemer kiszállásával mi lesz a csapattal dalírás terén, de az eddig megmutatott négy szám megnyugtatott, hogy a Nidingrből ismert Teloch is alkalmas a feladatra, tud ő is mayhemesen játszani. Jelen poszt lényege viszont nem ez, hanem hogy egyelőre nincs bejelentett magyarországi koncert, így aki élőben akarja látni Csihar Attiláékat, annak Pozsonyig kell menni. A koncert a Randalban lesz május 26-án. Lesznek egyébként új dalok is, úgyhogy alább egybe gyűjtve is meg lehet hallgatni azokat, plusz itt egy friss rajongói koncertfelvétel is, csak a miheztartás végett.


metál hír black mayhem pozsony2014.05.21. 17:00 – Lángoló

Albumfelvezető EP-t adott ki a Colorstar

A colorStar, a 2012-es Flow után, idén ősszel ismét új nagylemezzel jelentkezik, melynek előfutára az 1G Records gondozásában most megjelenő Reaction kislemez. Az anyag három új dalt tartalmaz, a címadó Reaction, és a One More Song mellett a Blind And Deafet, amihez januárban klipet is készítettek. A kislemezt május 22-én mutatják be a budapesti Akvárium klubban, különleges vizuállal kísérve. A koncerten Dj Jutasi új projektje, a Budapest Burlesque szórakoztatja még a közönséget. A koncertet követő hetekben a Reaction című dalra forgatott új klip is napvilágot lát, és látható lesz az interneten, valamint a zenecsatornákon is. A colorStar a folyamatos koncertezés és fesztiválozás mellett a nyarat stúdióban tölti, hogy őszre elkészüljön az új album. Az emlegetett kislemez bemutatója itt alább található, illetve van még egy kis magyarázat is a dalokhoz.


premier pop hír colorstar2014.05.21. 14:41 – dankógábor

Ma a Young and in the Way új lemezével pusztítsd el a világot. Meg idén minden nap

youngandintheway1.jpg

Az év metállemeze lehet az, amit a Young and in the Way összerakott When Life Comes To Death cím alatt. Az album már meghallgatható a Pitchforkon, nagyon ajánlom. Főleg olyanoknak, akik szeretik, ha egy zenekar tökéletes eleggyé gyúrja a crust punkot és a black metalt. Olyan ez az észak-karolinai négyes, mintha a Converge nagyon gonosz kistestvére lenne. A lelkizős Converge még akar valami jót a világban, de a Young and in the Way már nem szánakozik, csak ledarál mindent és mindenkit. Itt egy klipes dal a most megjelenő második nagylemezről, ez is csodálatos.


punk metál hardcore hír crust black young and in the way