2014.05.31. 15:48 – Lángoló

Szavazd meg kit játsszanak agyon a rádiók!

cover_donto_ns2z_980.png

Öt zenekar jutott a Nagyszínpad döntőjébe. Vasárnap este Deniz, az Ivan & The Parazol, a Mary PopKids, a Cloud 9+ és a Szabó Balázs Bandája verseny majd az Akváriumban azért, hogy előkelő helyen szerepelhessen az olyan fesztiválokon, mint a Volt, a Sziget vagy a Strand, illetve a közmédia is kiemelten foglalkozik majd csapattal (meg amúgy a többivel is, csak az első még plusz dolgokat is nyer). Most teljesen lényegre törően megmutatjuk milyen zenét játszik az öt előadó, illetve, hogy hogyan lehet rájuk szavazni. (A vicc kedvéért nálunk is lehet szavazni, a poszt alján.)


hír nagyszínpad nagy-szín-pad2014.05.30. 18:41 – dankógábor

Jön az új Faith No More-lemez?

Azt írta a zenekar a fenti kép kíséretében a frissen létrehozott Twitterükre, hogy: "Ez az újjáalakulás dolog tök jó volt, de most itt az idő egy kicsit kreatívabbnak lenni." Vajon mire gondolhatnak? Esetleg Mike Patton nem egy, hanem két cipőfűzőt nyel le a színpadon? Nem fehér, hanem fekete gyászruhákban lépnek fel? Bizonyos minta alapján fognak turnézni? Nem tudjuk. Az biztos, hogy július 5-én a lengyelországi Open'er fesztiválon is fellépnek.


rock hír faith no more2014.05.30. 13:21 – Magyar Ádám

A szerelemnek mindig rossz vége lesz – The Black Keys-lemezkritika

The Black Keys - Turn Blue (Nonesuch/Magneoton)

A Black Keys átütő sikere valahol a 2010-es Brothers körül kezdődött, és igazán a 2011-es album, az El Camino kapcsán csúcsosodott ki. Mindkét említett lemez mellé Grammy-díjak is jártak, és a rétegismertségből eljutott velük a zenekar a lemezeladási listák élmezőnyébe. A folytatás, a Turn Blue nemrég jelent meg, megnéztük, átugorja-e a magasra tett lécet.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,6/5)

lemezkritika rock blues ezt hallgasd black keys2014.05.30. 10:25 – Hirdetés

Kora esti kultúrával vár az EFOTT

artist_frame_efott14.pngAz esti pörgés előtt, józanító lazulásként a verselés és a nevetés is teret kap majd hazánk legnagyobb hallgatói buliján. Az ország legjobb slammerei naponta zsonglőrködnek majd a szavakkal, míg a Dumaszínház mókamesterei is a jó hangulat elmaradhatatlan kellékei lesznek.

A sátor árnyékában, egy jó hűsítő mellett délutánonként a nevetés is regenerálja majd a fesztiválozókat, hiszen minden nap 15.00 órától a Dumaszínház oszlopos tagjaival hangolódhatnak az aznap esti őrületre. Janklovics Péter, Dombóvári István, Mogács Dániel mellett a régió szülötte, Kiss Ádám is próbára teszi majd a nevetőizmokat.

Kalinka_640x75px.jpg


hiphop fesztivál efott kalinka2014.05.30. 08:44 – Hirdetés

Nyerj az Offspring által aláírt gitárt a PaFe-n

offspring.jpgAmennyiben regisztrálsz az idei Pannónia Fesztivál játékára, és vásárolsz PaFe-jegyet vagy -bérletet. Ja, és természetesen légy ott a The Offspring koncertjén. Részletek a hajtás után.

A The Offspring által aláírt gitárt a szervezők azok közt sorsolják ki, akik regisztrálnak a játékra, rendelkeznek 2014-es érvényes Pannónia Fesztivál jeggyel vagy bérlettel, és jelen vannak a 2014. június 8-i The Offspring koncerten.A nyereményt átvenni csak és kizárólag személyesen – személyi igazolvány és az ép karszalag bemutatásával lehetséges.


fesztivál offspring pafe2014.05.29. 15:51 – Dankó Gábor

Csudajó volt a pozsonyi Mayhem-koncert

Annyira csudajó, hogy azóta sem ocsúdtam fel. (Hétfőn volt a buli, most meg ugye csütörtök van.) A Mayhem sokak szemében maga a black metal. Ismerik őket még olyanok is, akik amúgy az extrém metált még bottal sem piszkálnák meg. Na nem a zenéjüket, csak a hírüket. Nehéz eldönteni, hogy a háromötöd norvég, egyötöd magyar, egyötöd angol zenekar abból él-e még, ami a kilencvenes évek elején történt velük (aki nem tudná, felsorolásszerűen: öngyilkosság, gyilkosság, templomgyújtogatások stb.), de tény, hogy sokan még mindig velük azonosítják a stílust, és nem csak színtér figyel rájuk. (A nagyon trve iphone-os képeket Juhász Edina készítette.)


metál black mayhem koncertbeszámoló2014.05.29. 15:00 – m.adi

George Michaelt megint kórházba szállították

Az utóbbi években már harmadszor került kórházba az angol énekes, miután rejtélyes módon összeesett otthonában. Mentőautóval szállították egy londoni kórházba, ahol a szóvivője szerint csak rutinvizsgálatokat hajtottak végre rajta. A rosszullét oka még nem ismert. George Michael legutóbb 2013-ban látogatta meg a kórházat, amikor egy autópályán szenvedett balesetet, 2011-ben pedig súlyos kétoldali tüdőgyulladással kezelték Bécsben, aminek kapcsán az is felmerült, hogy AIDS-es lehet. Ha van is köze ehhez a mostani rosszullétnek, azt azért reméljük, hogy most egyik szekta sem fog imádkozni a haláláért, nem úgy, mint három éve.


pop hír george michael