2014.06.08. 13:42 – KirschAndrás

Totális Metál - Pokolgép jubileum a PeCsában

A mai 40-es, 50-es korosztályból jobbára csak az nem hallgatott Pokolgépet, aki a 80-as éveket valamiféle kísérleti kóma stádiumban élte le. Egy kétperces magánnyomozói munka eredményeként arra is fény derülne, hogy a rőföskelesztői kistemplom fiatal plébánosa anno az Éjféli harang hatására karistolt pentagramot nagyanyja ételhordójára.


heavy metal pokolgép koncertbeszámoló2014.06.06. 18:30 – Kovács M. Norbert

Lala a Kozmixból saját Bonanzát alapított – A Respect bemutatkozó koncertje Szegeden

Deja Vu fesztivál 2014

A szerdai erős kezdés után a szegedi Deja Vu fesztivál második napját ingyenes, családi napként rendezték meg, ami nem kifejezetten rossz ötlet egy nosztalgiafesztiválon, csak egy pünkösdi hosszú hétvége előtt két nappal, egy hét közbeni munkanapon kissé nehezen értelmezhető. A csütörtöki program alapján hosszú ideig meg voltam győződve róla, hogy ez lesz az a nap, amiről egyetlen sorban sem lesz érdemes megemlékezni, aztán valahogy pár hete idekeverték a Respect nevű vadiúj magyar formációt is, így végül pár szót azért mégis érdemes szólni az estéről.


respect pop koncert fesztivál elektronikus szintipop kozmix bonanza banzai koncerbeszámoló deja vu fesztivál2014.06.06. 13:14 – Gnosis

Kis magyar seattle-érzés: Flop-koncertajánló

10420001_727645193945299_9214447999495538807_n.jpg

Az 5 éve hirtelen földbeállt grunge hazai pápái ma az R33 színpadán fogják megmutatni a kockásinges közönségnek, hogy a grunge halott, de ők ellenére mégis élvezik az újjáalakulásukat, ráadásul klasszikus felállásban. Baráti jegyár, ütős cipőbámulás és Saras kezek várják ma este a Pearl Jam és Layne Staley-imitátorokat. Emlékeztetőül néhány Flop-szám:


koncert seattle grunge flop2014.06.06. 10:31 – Hirdetés

Vasárnap kiderül, kik lesznek az idei Talentométer győztesei

talentometer.jpg

Június 8-án, vasárnap az A38 Hajón rendezik meg a negyedik Talentométer döntőjét. A Koncertteremben a döntős zenekarok lépnek fel, az A38 Étteremben és a teraszokon egész napos borfesztiválon vehetnek részt a látogatók, a Kiállítóteremben pedig átadják a legjobb koncertfotósnak járó díjakat. A programok a borkóstolót kivéve ingyenesek, de utóbbira is benevezhetünk egy 3000 Ft-os kóstolójegy megváltásával.

A több szálon futó Talentométer verseny idén már negyedik alkalommal mozgatta meg az itthoni fiatal tehetségek táborát. A legkorábban indult könnyűzenei számban, a harmadik éve futó Fiatalok Borversenyén, illetve a legfrissebb koncertfotó-pályázaton is több száz jelentkezés érkezett. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség is igen aktív volt, hiszen a nevezéseken túl számos szavazatot kaptak a versenyzők a Talentométer Internetes oldalán keresztül.

Június 8-án, amikor az idei Talentométert illetően minden eldől, szintén lesz lehetőség beleszólni a végeredményekbe. Sőt, a közönség soraiból szavazók értékes nyereményekkel térhetnek haza a nap végén. Az egész napos borfesztiválon a szavazáson túl a belépőjegyért cserébe az A38 éttermében és teraszain végigkóstolhatjuk a Fiatalok Borversenyének döntős borait.

A fotóművészet iránt érdeklődők az A38 Hajó Kiállítótermében tekinthetik meg a 25 legjobbnak ítélt koncertfotót. A kiállítást neves fotósművészek nyitják meg, így az ünnepélyes díjátadón részt vesz Bánkuti András, a Magyar Fotógráfusok Házának társalapítója, Somay Márk, az A38 Hajó koncertfotósa, és Wlcsek András, a Random Trip állandó fotósa. A zenekedvelők a magyar könnyűzenei szcéna ismert személyeiből álló zsűri - Beck Zoli, Sena, Csongor Bálint, Pándi Balázs és Kiss Ferenc - előtt élőben fellépő döntősök produkcióit élvezhetik a Koncertteremben.

Nem érdemes tehát június 8-án keresgélni Budapesten a programok után, hiszen az A38 Hajón mindenki megtalálja a számára legjobb elfoglaltságot – a negyedik Talentométer döntőinek napján.


koncert program a38 tehetségkutató talentométer2014.06.06. 09:24 – m.adi

Ősszel jön az új Interpol-album

A New York-i indiezenekar bejelentette, hogy ötödik stúdióalbuma szeptember 8-án kerül a boltokba. Az anyag címe El Pintor lesz, ami festőt jelent spanyolul, és egyben az interpol anagrammája is. Hangmérnökként James Brown (Arctic Monkeys, Foo Fighters) dolgozott a lemezen, a keverésért pedig Alan Moulder (My Bloody Valentine, Nine Inch Nails) felelt. A bejelentéssel együtt a zenekar bemutatta a lemez borítóját is, és megjelentetett egy kisfilmet, amely annak készítéséről szól. Ezt megtalálhatjátok lejjebb, a szintén nyilvánosságra hozott számlistával együtt.


indie rock hír2014.06.06. 08:23 – Lángoló Gitárok

Támad a San Diegó-i noise pop - Crocodiles a Kuplungban

crocodiles.jpg

Először koncertezik Magyarországon a kaliforniai Crocodiles, amit Brandon Welchez és Charles Rowell alapított, miután feloszlottak a punkzenekaraik. A Crocodiles azonban nem a punk, inkább valahol a lo-fi, a noise és a pop környékén érdemes keresni. A Crocodilest akkor kezdték el felfedezni, amikor 2008-ban a menőség csúcsára igyekvő No Age berakta az egyik dalukat az év végi kedvenc dalaik listájába, ennek köszönhetően szerződtette őket a kultikus Fat Possum kiadó. A 2009-es debütálásuk után a folytatást már James Forddal, a Simian Mobile Disco felével vették fel. Ezt két év szünet, és egy kiadóváltás követte, a csöndben megjelenő Endless Flowerst, aztán 2013-ban a Crimes of Passion követte, ami ismét visszatett a duót (élőben öten vannak) a Pitchfork vagy a Noisey térképére. Az album tele van olyan dalokkal, amikben mind van egy-egy isteni gitártéma, miközben az egészet lefedik gondosan kikevert zajhálóval. A San Diegó-i együttes előtt az a Headbengs játszik, akiknek annak idején mi mutattuk be a klipjüket, és kifejezetten vagány élőzenekar hírében állnak.


koncert noise pop kuplung crocodiles headbengs2014.06.05. 18:30 – Kovács M. Norbert

Lángolt a gitár a szegedi Scooter-koncerten

Deja Vu fesztivál 2014

Ezekben a napokban tartják Szegeden a második Deja Vu fesztivált, szerdán kezdődött és tavalyhoz képest az egyik legfőbb változás, hogy idén a nosztalgiázás elsősorban a kilencvenes évekről szól. Olyannyira, hogy a szervezők rögtön az első napon kijátszották a mindent vivő Scooter-kártyát, aminek köszönhetően a hét kellős közepén, munkanapon is egy csomó ember gyűlt össze a Postás-sporttelepen. A német együttes pedig ismét bizonyította, hogy megbízható társaság: szinte minden szempontból hozták azt, amire tőlük számítani lehetett. Maga a fesztivál viszont szervezési szempontból komoly csalódást okozott az első estén. (Fotók: Deja Vu Facebook)


pop fesztivál dance elektronikus scooter koncertbeszámoló deja vu fesztivál2014.06.05. 17:44 – Lángoló

Last minute belépők a Subscribe és Dope D.O.D. közös Budapest Park-os koncertjére

Mivel a Subscribe-ot valószínűleg elég sokan ismerik a Lángoló Gitárok olvasói közül, így inkább arra koncentrálunk, hogy mit tud a holland Dope D.O.D. Például azt, hogy hiphopot játszanak, és rendszeresen jönnek Magyarországra. A csótány címmel nem is olyan régen jelent meg a lemezük, színes kontaktlencsét hordanak, féloldalasra borotvált fejük van, némi vérfürdő és őrület a klipekben, dubstep basszusokkal operáló audió-agresszivitás. Ők a holland Dope D.O.D., a XXI. századi hardcore hip-hop leghíresebb európai képviselői. Ez nagyjából a velük készült interjúnk bevezetője volt, ide tessék klikkelni a tájékozódásért. Na, ők, meg a Subscribe lépnek fel június 6-án, péntek este a Budapest Parkban, és erre a bulira van nekünk most 5 darab páros belépőnk.


játék metál hiphop hír subscribe dope d.o.d.2014.06.05. 16:34 – Gitárok

Grunge, indie és progresszív rock – Perfect Pill-EP- és -klippremier

01_pp_allvany.jpg

Turbulence néven új EP-t készített a Perfect Pill (az előzőről itt írtunk). A lemez elkészítésében részt vett a zagaros és We are Rockstars-os Ligeti Gyuri, aki meglátta a fantáziát a dalokban, és így vállalta az EP keverését, és részben a produceri munkát is. A zenekar bevallása szerint a négyszámos lemez jelentős elmozdulás a korábbi számaikhoz képest: a Cardiac Arrest grunge hatásokból építkezik, a Breathe Again indiesebb hangvételű, az Understand és a Loose Ends pedig progresszív hangzással bír. A srácok lemezbemutató koncertet is adnak június 12-én a ROHAM-ban, ahol vendégük a Tea Road lesz. Alább mind a négy szám meghallgatható, és egy új klipet is láthattok.


indie premier grunge progresszív rock perfect pill2014.06.05. 15:45 – Hirdetés

Fishing On Orfű-fesztiválkvíz. Nyerj bérletet! (18+)

Itt van a nyári Kalinka-fesztiválkvíz-sorozatunk első darabja, a Fishing On Orfű-teszt (a másik három az EFOTT-hoz, a Campushoz és a Fezenhez kapcsolódik majd). Töltsétek, nyerjetek! A kérdések valószínűleg nem lesznek túl nehezek, de hogy biztos ne okozzon túl nagy fejtörést az ügy, mindenki részt vesz a játékban, aki a tízből legalább ötre helyes választ ad. A játékosok között 5 darab páros (azaz összesen 10) háromnapos fesztiválbérletet, megspékelve egy-egy üveg Kalinka Citrus vodkával, és VIP-pass-szal a nagyszínpaddal szembeni Kalinka Lounge-ba, valamint külön 15 üveg Kalinka Citrus vodkát sorsolunk ki. Tessék:

Kalinka_640x75px.jpg


fesztivál vodka kalinka fishing on orfű