2014.06.15. 22:09 – Lángoló

Dohányfüst és Jóindulat

2005 nyarától zenél együtt a Jóindulat zenekar, amelynek tagjait rokoni szálak fűzik egymáshoz. A csapat stílusa alternatív-rock. A kezdeti stádiumban feldolgozásokat játszottak, majd saját dalokat készítettek, amelyeket 2009-ben egy demó formájában adtak ki.


rock hír jóindulat2014.06.15. 15:47 – m.adi

Holnap Szabadságkoncert lesz a Hősök terén

Nagy Imre újratemetése után 25 évvel ismét sok ember fog összegyűlni a Hősök terén, a negyedszázada lezajlott rendszerváltásnak emléket állítva ugyanis ingyenes koncertet ad az Omega és a Scorpions. A rendezvény fél 7-kor kezdődik, fővédnöke Áder János köztársasági elnök lesz. A német zenekar meghívása azért is illik az ünnephez, mert leghíresebb számuk, a Wind of Change pont a kelet-európai rendszerváltásoknak állít emléket. Sőt, az Omegával immár 40 éve jó viszont ápolnak, a Gyöngyhajú lányt is feldolgozták White Dove címmel. Aki kocsival megy, az nézzen körül itt és itt, mert útlezárások lesznek a környéken.


hír omega scorpions2014.06.14. 14:43 – Lángoló

Az Arctic Monkeys nyomvonalán - Walrus In The Sunshine-premier

wits_kep_1.jpg

Nézzük mit kell tudni az ígéretes Walrus In The Sunshine zenekarról. Hivatalos bio:

A Walrus in The Sunshine (röviden WiTS) egy körülbelül egy éve alakult indie-rock, rock együttes. A formáció kezdetben Koenig Benedek dobosból, Zwickl Ábel szólógitárosból és Zwickl Pál énekes, ritmusgitárosból állt. Fél éve csatlakozott hozzánk a Battery Band basszusgitárosa, Törőcsik Kristóf. Tavaly novemberben adtuk ki első számukat, a Dominic's Hat-et, amelyhez egy klip is készült. Februárban pedig megjelent első kislemezünk bemutatkozó száma, az Outfitters. Június elején készült el egy, a lemezen található másik számhoz tartozó videoklip, ami az Outro címet viseli. Zeneileg az Arctic Monkeys, a The Black Keys, a The Vaccines és a Two Door Cinema Club inspirált minket. Többször megtöltöttük már a Menta Teraszt és a Rocktogont, illetve legnagyobb sikereinket a Dürer Kertben és a Lelki Fröccsben értük el. Többször hívtak minket a SOTE Klubba is és vissza a Dürer Kertbe is. Első kislemezünk From Denim Street címmel június közepén jelent meg.

Szóval most június közepe van, és itt van alább az EP. Tessék élvezni így szombat délután!


rock hír warlus in the sunshine2014.06.14. 08:42 – m.adi

Jobb lenne nem látni, mik a legnépszerűbb magyar zenék

Az Artisjus ismét rémisztget bennünket az aktuális, tavaszi magyar zenei toplistákkal. Ráadásul most a szokásos YouTube- és Facebook-lista mellett kiadták a MAHASZ lemezeladási, rádiós játszási és online streaming toplistáit is, csak hogy még jobban árnyalják a hazai közízlésről eddig kialakított szomorú képünket. Ha a szokásos Kis Grófo és Mr. Busta feat. ESSEMM nem lenne elég, a listák tele vannak a magyar euróvíziós dalokkal. Mindet összevetve a tavasz slágerének Kállay-Saunders András Runningja tűnik. A legtöbb lájkja a Facebookon a Children of Distance-nek van, aztán Nótár Mary, Caramel, Majka és Vastag Csaba jön, de még Bárány Attila is befért a legjobbak közé.


magyar hír2014.06.13. 13:00 – Gitárok

A halászok hazaérnek - Grand Mexican Warlock a S(o)un(d)city Szegedben

gmw_foto_szeged1.JPG

A soundcity:szeged csapatának friss videójában a felvétel idejére trióvá alakuló Grand Mexican Warlock látható. Az idén új lemezzel jelentkezett zenekar a szegedi projekt kedvéért a nemrég klipet kapó Fisherman’s Tale-t játszotta el. „Praktikai okokból választottuk a Fisherman’s-t, amely így egy letisztultabb, egyszerűbb megközelítést kapott két akusztikus gitár és ének felállásban.” – mondta a zenekar.


rock hír grand mexican warlock soundcity szeged2014.06.13. 12:00 – Lángoló

Két új dal a kéttagú Hősöktől

hosok_2014_miki357_01.jpg

Év elején változás állt be a veszprém-pétfürdői rapcsapat háza táján. A mikrofonszekció Brash távozásával kéttagúra fogyott, Mentha és Eckü viszont a folyamatos fellépések mellett új lemez készítésébe fogott. Ennek egyik előfutára volt a Denizzel elkészített Majd lesz valahogy című klip, mely április elején jelent meg. Most nyár elején két friss zenével lepi meg hallgatóit a Hősök. Két teljesen eltérő hiphop számmal. Mindkettő premierje itt van alább. (Fotó: miki357)


premier hiphop hír hősök