2014.06.20. 12:37 – m.adi

Korn és NOFX a Szigeten

Újabb neveket jelentettek be a Szigetre, köztük azt a Kornt, ami legutóbb 2012-ben játszott a fesztiválon. A zenekar azóta megjelentette tizenegyedik stúdióalbumat, The Paradigm Shift címmel (kritikánk itt), aminek bővített változata idén júliusban fog kijönni. Erről egy új dalt pont ma mutatott be a zenekar, de egyelőre még csak a rádióban. Egy rajongónak viszont sikerült felvennie az adást, itt meghallgatható. Íme egy másik szám az albumról:


sziget hír nofx korn2014.06.20. 01:13 – Magyar Ádám

Egy boldogabb világot hozhatna az orfűi Kispál-koncert

Egészen különleges élmény volt a Fishing on Orfű nulladik napja a Kispál-koncerttel. Már az odaúton is elfogott az a hangulat, amit csak itt lehet érezni, úgyhogy írok kicsit arról is. Csakúgy, mint már a legelső Fishingen, most is beállítottak még egy buszt a volánosok, hogy mindenki el tudjon menni Pécsről a fesztiválra. Aztán a sofőr kirakta a busz hangszóróira teljes hangerővel a rádiót, hogy hangolódjunk egy kicsit, ami még akkor is kedves gesztus volt tőle, ha a Class FM-re állította. Ezután pedig úgy nyomta a gázt a szerpentineken, hogy 10 perccel gyorsabban megérkeztünk Orfűre, mint amit a menetrendben írtak. A falu előtt nem sokkal volt egy tábla az út mentén, rajta Welcome to the Paradise felirattal.


kispál és a borz koncertbeszámoló fishing on orfű2014.06.19. 10:56 – Gnosis

A kávé nem metal

fontos hírek a nagyvilágból

Randy-Blythe-2.jpg

Randy Blythe, a Lamb Of God énekese alig ocsúdott fel a tavalyi megpróbáltatásaiból, most ismét sikerült magára irányítani a figyelmet és forró kávét. Az instagrammján szemléletesen és szenvedéllyel elmesélt történet szerint ahelyett hogy a gőzölgő forró kávéját szürcsölgette volna és közben zongoraetűdöket pörgetett volna az ipodján sikeresen tökön öntötte magát a túl meleg itallal. A metal fájdalommal jár különösen ha az ember nemesebbik szervét éri a behatás, de erre nem számított azért mégsem Randy. Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért iszik egy metalos kávét, pláne forrót, amikor evidencia, hogy a hideg sör a megoldás mindenre. Jobbulást Randy és reméljük ebből az élményedből egy tökös új albumot fogtok hamarosan összehozni a többiekkel! (A kép a tragédia megtörténtekor készült.)


kávé fájdalom dráma összeomlás lamb of god randy blythe2014.06.18. 22:47 – KirschAndrás

A fiúk balhét akartak - Dropkick Murphys-koncertkritika

Dropkick Murphys @ Budapest Park, 2014.06.17.

Akinek volt szerencséje élőben látni a Poguest, lehet némi elképzelése, hogyan festene a Loch Ness-i szörny, ha élőhelyét víz helyett sósborszesszel töltenék fel. És persze tisztában lehet vele, hogy a punk szellemben játszott ír népzenével akkor sem nagyon lehet hibázni, ha a tagok némelyike már rosszabbul fest Norman Bates édesanyjánál. Nomármost, a Dropkick Murphyst nagyon is fitt májgyilkosok alkotják, így borítékolható volt: nagy partira számíthat, akinek az Aerodrome után egy nappal maradt még energiája elzarándokolni a Budapest Parkba. Arra azonban már kevesebben mertek volna fogadást tenni, hogy az év talán legnagyobb népünnepélyének lesz szemtanúja. Egy laikus azt gondolhatta volna, hogy egy hasonló kaliberű zenekar Budapesten legfeljebb Dürer Kert méretű helyeket tud megtölteni, ehhez képest a nézőszám legalább annyi, ha nem több volt, mint az előző nap.


folk punk kelta dropkick murphys koncertbeszámoló2014.06.18. 16:54 – Lángoló

Prince a legdrágább zenész

Akarsz Green Day-koncertet a kertedben? 169 millióért már viheted is!

Mindig is szerettünk a sztárok zsebében turkálni, de a konkrét gázsikról eddig nem nagyon lehetett tudni. Most az NME, a Business Insideren keresztül kitálalt, és megmondja, mennyit kérnek a sztárok azért, hogy esetleg még otthon, a saját kertünkbe is láthassuk őket. Azt meg kell jegyezni, hogy fellépésenként változik egy egy zenekar, zenész gázsija. Az sem mindegy, hogy fesztiválról vagy önálló buliról van-e szó, szóval ezek csak megközelítő számok. Alább egy táblázat, tele nagy számokkal. Átszámoltuk forintba, hogy könnyebb legyen. A lényeg amúgy, hogy Prince tényleg jó sokba kerülhetett a Szigetnek. 


hír pénz