2014.06.29. 11:18 – dankógábor

Ilyen, amikor a Metallica bizonyítani akar

1

Sok szart kapott a nyakába a Metallica a glastonburys fellépése miatt. Bevallom, már kezdtem kicsit sajnálni őket, de igazából inkább mókás volt, ahogy a Glastonbury zeneileg rendkívül felvilágosult fellépői fikázzák a Metallicát meg a metált, illetve az is, ahogy mondjuk Bruce Dickinson Iron Maiden-frontember kesereg azon, hogy a hard rock milyen lenézett műfaj, és hogy a Glastonbury milyen szánalmas fesztivál, oda ők be nem tennék a lábukat. Mindegy, a Metallica elment, csinált kurva vicces pólót, és még a koncerten sem dobálták meg őket. De ezt nézze meg mindenki maga alább (fent galéria is van). (Amúgy az vajon leesett-e az embereknek, hogy a Metallica olyanokat léptetett fel az anyagilag becsődölt saját szervezésű fesztiválján, mint a Japandroids, a Foals, a FIDLAR, Dillon Francis, a Modest Mouse, a Best Coast, a Fucked Up, a Titus Andronicus vagy a Wooden Shjips? Szóval nem újdonság ez a glastonburys vonzódás.)


metál hír metallica glastonbury2014.06.28. 21:15 – KirschAndrás

A Mester zenélni is tud - Steven Seagal Blues Band-koncertbeszámoló

Steven Seagal Blues Band @ Budapest Kongresszusi Központ, 2014.06.27.

stevensegal2.jpg

Vannak tények, amit mindenki tud Steven Seagalról, pl. hogy minimális összegeket költ a mimikai ráncok elleni küzdelemre. Aztán, hogy a színjátszás művészetét vélhetően egy bádog csatornafedőtől sajátította el. Végezetül pedig, hogy életművének DVD-kiadásai felett az „akció” felirat nem feltétlenül az adott film műfajára utal. De az igazán nagy szó, hogy mindezek dacára is egy olyan személyről beszélünk, akinek ikonikus mivoltát senkinek nem jutna eszébe (vagy nem merné) kétségbe vonni. (Fotók: MTI/Soós Lajos)


blues steven segal koncertbeszámoló2014.06.27. 14:50 – edicsek

Akkor Diplo új klipje most szoftpornó?

Elkészült Diplo, Steve Aoki és Deorro közös Freak című dalához a videoklip, ami hát, adhat okot félreértésekre. Egészen konkrétan nagyjából a 30. másodpercnél merül fel a kérdés, hogy vajon most itt dugás van-e vagy átverés. A dal egyébként Diplo hamarosan megjelenő, Random White Dude Be Everywhere című válogatáslemezén is kijön majd. A klipet Ryan Staake rendezte a klasszikus mutatunk is valamit meg nem is elv alapján, de nem fogjuk lelőni a poént, hogy látszódik-e benne akció vagy nem. Mindenesetere Diplót hamarosan a Balaton Soundon is meg lehet nézni, ha a zene nem is jön be, akkor már csak azért is, mert szerintem ő a twerkelő zenék királya. Aki nem tudná, a twerkelés az, amikor lányok hiányos öltözetben úgy rázzák a seggüket mint egy őrült.


hír diplo elecro2014.06.27. 09:18 – m.adi

A 10 legjobb Pet Shop Boys-szám – szerintünk

Július 7-én a Parkban lép fel a történelem legsikeresebb angol popduója, a Pet Shop Boys. A zenekar idén már 33 éves, itthon először megalakulásuk után tíz évvel jártak. A Neil Tennant és Chris Lowe alkotta kettős 2013-ban jelentette meg tizenkettedik nagylemezét Electric címmel, és ennek turnéjával látogat el Budapestre is. Ebből az alkalomból a szerkesztőségben összeszedtük a 10 kedvenc számunkat a szintipop együttestől, íme az eredmény:


koncert pet shop boys elektronikus szintipop budapest park2014.06.26. 16:31 – Dankó Gábor

Koncerten még menő a kockás ing - Pearl Jam-koncertbeszámoló

Pearl Jam @ Wiener Stadthalle, Bécs, 2014.06.25.

Eddig életemben egyszer voltam Pearl Jam-koncerten. 2007-ben, a Nova Rockon. Azért lehet ez, mert ugyan szeretem az amerikai zenekar dalait, de annyira azért nem, hogy kezem, lábam törjem egy-egy túl hamar telt házas európai koncertdátumért. A Nova Rock-os buli egyébként nagyon tetszett. Hét éve egy masszív, 90 perces koncertet adtak, ami pont úgy volt jó, ahogy. Viszont mindenhol azt olvastam, hogy a zenekar önálló koncerten ennél sokkal többet nyújt a rajongóknak, úgyhogy egyszer ezt is ki kellett próbálni. 


rock pearl jam koncertbeszámoló2014.06.26. 15:40 – minority

Chuck Schuldiner nélkül a halál

Death To All, Gorguts @ Barba Negra Track, 2014.06.25.

A ’89-ben alakult kanadai Gorgutsnak bizonyos szempontból nem volt könnyű dolga, mert – amellett, hogy nyilván megtisztelő egy ilyen turnén előzenekaroskodni – egy kezemen meg tudnám számolni, hányan jöttek szerda este miattuk a Barba Negra Trackbe. Zenéjük ráadásul az utolsó, 2013-as Colored Sandsszel talán még emészthetetlenebb lett, mint eddig volt. (A képek csak a Death koncertjén készültek.)


metál hír death death to all2014.06.26. 15:00 – m.adi

Különleges Mary PopKids-koncert lesz vasárnap

Méghozzá a Bálnában. A buli a unimusiclive.hu koncertsorozatának első állomása lesz, amin a Nagyszínpad győztesei vendégül látják Rendbenmant és Wolfie-t a Punnany Massifból, Saiidet az Akkezdet Phiaiból, Somló Tamást, Tóth Verát, és a Color Quartett-et is. Különleges a jegy is, az ugyanis alapvetően a koncert HD stream adására szól, és 300 forintba kerül. A vásárlók között kisorsolnak 75 zenekaros pólót, valamint 75 sima, és 20 dedikált PopKids-cédét. Ha pedig valaki jegyet vesz, és meghívókat is küldözget az eseményről, egy másik sorsoláson is részt vehet. Ezen lehet megnyerni a 170 darab helyszíni jegyet, amik közül tízzel a backstage-be is be lehet majd menni. Az első 1000 vásárló pedig tutira albumletöltést kap ajándékba, úgyhogy érdemes gyorsnak lenni, ha menni szeretnétek! Részletek és jegyvásárlás ide kattintva.


hír mary popkids2014.06.26. 14:11 – dankógábor

Itt a Return of the Jani, a Fostartály új nagylemeze

az év albuma lesz?

Fostartaly-Return of the Jani front.jpg

Ma, azaz János napon jelenik meg a Fostartály új lemeze Return of the Jani címmel. Az albumot itt azonnal meg is lehet hallgatni, de akár le is lehet tölteni. A 27 perces és 20 számos anyag a minőségi grindcore pusztítás mellett kísérletező jelleggel is bír, hiszen lesz rajta akusztikus gitár, női vokál, tiszta ének, breakdown és tört ritmus, valamint a megszokottnál jóval igényesebb (minőségibb) szövegek is. Ja, és rap is van rajta. A minőségre sem lehet majd panasz, hiszen a felvétel és a keverés a szegedi Black Hole Sound stúdióban történt Vári Gábor vezénylésével (aki egyébként egy rövidke vendégszereplést is vállalt az albumon), továbbá a borítót is egy szakmailag ismert és elismert grafikusra bízta a csapat, de ő nem adta a nevét a projekthez. Nem is szaporítjuk tovább a szót, itt a lemez. Ja, meg egy minőségi klip is a Szar bandák című dalra.


premier szar hír grindcore fostartály