2014.07.12. 17:17 – Raffer Attila

Sárdagasztás az éjszakában - A Balaton Sound első fele

Balaton Sound 2014 - Telekom. A zenében találkozunk!

DSC 8564

A Balaton Sound első két napja igazából egyetlen dolog miatt marad igazán emlékezetes, ezt meg mindenki tudja, aki az elmúlt két napban hallott legalább egy félmondatnyi híradást a helyszínről. Az időjárásra még csak azt sem lehetett eddig mondani, hogy változékony, mivel gyakorlatilag eső és viharos erejű szél váltogatta egymást végig, már amikor a kettő nem egyszerre csapott le. Ez azzal járt, hogy a fesztivál amúgy megnövelt területének jó 80%-a olyan talajúvá változott, ami a Földön összesen egy élőlénynek kedvez, a varacskos disznónak. Viszont ha ezen sikerült túllépnünk, egy-két igazi zenei csemegét is elkaphattunk, na meg persze pár bazári kilengést, főleg a nagyszínpad körül. Balaton Sound, első és második nap. (Fotók: Bődey János/Index.hu)

sound banner.jpg


fesztivál balaton sound partybeszámoló balaton sound 20142014.07.12. 11:24 – Szponzoráció

A legjobb #telekomcashtag-fotók a Soundról

Balaton Sound 2014 - Telekom. A zenében találkozunk!

A Volt alatt is csináltunk egy összeállítást a legjobb #telekomcashtag-fotókból, azaz azokból a képekből, amiket a fesztiválozók azért töltöttek fel Instagramra, hogy utána különböző fesztiválkellékeket kapjanak értük. A részletes szabályok ebben a posztban megtalálhatók, most inkább jöjjön egy Top 10-es lista a Balaton Sound hasonló képeiből.

sound banner.jpg


balaton sound2014.07.11. 14:47 – Hirdetés

Jövő héten Festival 4 You Komáromban!

Játék páros belépőért!

KCS_allos_nagy.jpgIdén nyáron a komáromi Monostori Erőd ad otthont Magyarország „legkiszámíthatóbb fesztiváljának”, a Festival 4 You-nak, amelynek már a neve is nagyon beszédes. A rendezvény két napja alatt legnagyobb magyar zenekarok lépnek színpadra a Quimbytől az Anna and the Barbies-on és a Magna Cum Laude-n át a New Level Empire-ig, a stílus kedvelőit pedig egy, több, mint 12 órás Hip Hop Maraton várja majd a komáromi Monostori Erődben. A Lángoló Gitárokkal most egy páros belépőt nyerhettek a fesztiválra, ha válaszoltok néhány kérdésünkre. A részletekért olvass tovább!


ajánló játék program komárom festival 4 you2014.07.11. 12:50 – Lángoló

Elektronikus világzene a vébédöntő után

Ha valami közeli helyen nézitek a brazíliai focivébé döntőjét, és nem lesz hosszabbítás, akkor még pont átértek az A38-ra az éjfélkor kezdődő Ethno Music rendezvényre. Na persze ha nem csípitek el az elejét, akkor is érdemes lesz megnézni az ingyenes bulit, ahol lengyel, cseh, szerb és magyar fellépőt is láthattok majd.


a38 elektro világzene2014.07.11. 10:56 – Lángoló Gitárok

Olyan, mintha egy zenekarban játszanánk mindannyian - Beck Zoli- és Egyedi Péter-miniinterjú

30Y - Óriás

beck_egyedi_D__KB20140626005.jpg

Szombaton a 30Y ad koncertet a Barba Negra Trackben, a zenekar vendége pedig az Óriás lesz. Ennek kapcsán itt egy interjú Beck Zolival és Egyedi Péterrel, amiből többet is megtudhatunk a két csapat korábbi együttműködéséről. Egyébként mindkét együttes jelentkezett új anyaggal a közelmúltban, a 30Y idei második Ep-jéről itt, az Óriás új lemezéről pedig itt írtunk. A lemezek ingyen letölthetőek a zenekarok honlapjairól. (Fotó: Kallos Bea)


interjú pop rock óriás 30Y2014.07.10. 15:15 – m.adi

Carl Barât szerint jövőre lesz új Libertines-lemez

Úgy néz ki, annyira jól sikerült a reunion, hogy a zenekar már új albumát tervezgeti, amin elvileg Németországban fognak dolgozni. A Libertines másik frontembere, Pete Doherty szerint a sessionök valamikor október-novemer tájékán lesznek Hamburgban. Barât arról is beszélt, hogy semmiképp sem akar csak a meglévő számokkal turnézni, mindenképpen szükség van újakra is. 


hír the libertines2014.07.10. 14:53 – Szponzoráció

Szombaton lezenekocsizunk a Soundra

Balaton Sound 2014 - Telekom. A zenében találkozunk!

zenekocsi.jpg

Írtam már korábban arról, hogy a Telekom kezdeményezéséből idén a nagy vidéki fesztiválokra Zenekocsival is el lehet jutni, de a Volton még nem próbáltam ki a dolgot. Most viszont úgy gondoltam, jobb lesz, ha keresek egy jófej sofőrt az alkalmazásban ahelyett, hogy nyomorogjak a balatoni vonaton, úgyhogy regisztráltam is a szolgáltatásra.

sound banner.jpg


balaton sound zenekocsi2014.07.10. 09:48 – raffera

Miattuk mész idén a Soundra - Tíz kihagyhatatlan program a fesztiválon

Balaton Sound 2014 - Telekom. A zenében találkozunk!

Mintha csak tegnap lett volna, hogy Calvin Harris zöld lézerei megtörtek az ugráló tömeg fényrudain, a 2013-as Balaton Sound nagyszínpadának utolsó programjaként, máris újra itt a tóparti fesztivál, ami sok visszatérő mellett bőven hoz új neveket is. A kínálat az utóbbi éveket nézve talán kicsit homogénebb, mint eddig, de mivel az egész mainstream e-zene amúgy is egy irányba tart, aminek meg ki tudja, mi lesz a vége, ez igazából tökmindegy. Álljon most itt tíz olyan név, amit még holtfáradtan, az előző este megpróbáltatásaitól kicsit még szédelegve sem szabad kihagyni. Természetesen nem csak ennyi program van, mi is megyünk ennél többre, de ezekért ide érdemes kattintani.

sound banner.jpg


fesztivál balaton sound balaton sound 20142014.07.09. 17:00 – Lángoló

Ilyen volt a Pet Shop Boys a Parkban – galéria

Két nap alatt két, saját műfajában kiemelkedő angol zenekar is ellátogatott Magyarországra. Vasárnap még az Arctic Monkeys adott elég megosztó koncertet a Volton, aztán másnap egy egészen más stílusú, ikonikus együttes lépett fel Budapesten, nevezetesen a Pet Shop Boys. A koncert előtt összeszedtük a 10 kedvenc számunkat a duótól, amiből 8-at el is játszottak hétfőn a Parkban. Följebb, az Artlasso Photography helyszínen készített képein megnézhetitek, milyen volt a Pet Shop Boys-koncert.

Suzuki_PartsOfCar_Banner640x90_GIF.gif


galéria pet shop boys2014.07.09. 16:18 – Szponzoráció

A Balaton Soundon sem csak bulizni lehet

Balaton Sound 2014 - Telekom. A zenében találkozunk!

Azt persze mindenki tudja, hogy strandolni is lehet. De itt most nem elsősorban erre gondolunk, hanem a Magyar Telekom által fémjelzett egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőségekre, amilyenekről már a Volt kapcsán is írtunk (a helyszíni képek még ott készültek). Alább összeszedtük azokat, amelyeket mi már kipróbáltunk, és azokat is, amiket még nem, de érdemes.

sound banner.jpg


balaton sound