2014.07.27. 18:44 – dankógábor

Jaj, elfelejtettem mondani, hogy jó volt a soproni Arctic Monkeys-koncert

Volt még pár hete egy szavazás, ahol megkérdeztem a Lángoló olvasóit, hogy most akkor jó volt a voltos Arctic Monkeys-koncert vagy nem volt jó. Mindezt azért voltam kénytelen megtenni, mert ennyi fikázó kommentet még soha nem kaptunk pozitív kritikára. Szerintünk ugyanis jó volt a koncert. Nem volt zseniális, nem volt életre szóló élmény, de jó volt. Nos, a szavazáson ugyanez jött ki. Rendkívül sok, 2958 válasz érkezett. Ebből 1490 gondolta azt, hogy jó volt, 903 azt, hogy nem volt jó. 248 szavazó írt valamit az egyéb rovatba, itt valaki bővebben kifejtette miért volt jó, vagy éppen rossz. Szemfüles olvasók kiszúrhatják, hogy hiányzik 317 szavazat. Ők valószínűleg üresen küldték el az egyéb rubrikát. Talán tartózkodtak. Kördiagramon ez így néz ki:


arctic monkeys rock hír2014.07.26. 11:27 – Szponzorált Tartalom

Keresd meg a Punnany elveszett hangszereit!

Ha megtalálod őket, ott lehetsz a ma esti zártkörű bulin

Attachment-1.jpeg

Ahogy pár napja volt már szó róla, ma este egy limitált férőhelyes meglepetéskoncertet ad a Punnany Massif a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. A koncertre nem lehet jegyet venni, a rajongók különböző feladatok teljesítésével juthatnak be az eseményre. Időközben kiderült, hogy mi ez a feladat!


játék koncert szponzoráció meglepetés otp bank punnany massif 100 élmény2014.07.25. 14:45 – dankógábor

Pár teljesen izgalommentes kép a nagyon unalmas HIM-koncertről

Már teljesen el is felejtettem mennyire unalmas zenekar a HIM élőben. Pedig szerintem ott voltam az összes magyar koncertjükön. A Budapest Park-os fellépés most ráébresztett miért is nem emlékszem egyikre sem. Tény, hogy a HIM-nek vannak jó dalai, ez a darkos popmetál kitermelt pár slágert, de élőben soha nem voltak jók. Annyira nem történik semmi a színpadon, hogy szinte már a tagok is unják az egészet, és még az amúgy néhol valóban jó számok sem működnek élőben. Ez a zene maximum otthon hallgatásra jó, azt is csak akkor, ha szomorkodunk valamiért. Tipikus ilyen helyzet lehet a szerelmi bánat. Lovemetal, ugye. Mindegy, pár kép van fentebb a galériában, és beszélgettünk is egy jót Ville Valóval, ami nemsoká olvasható lesz.


rock metál hír dark him2014.07.25. 14:13 – Juhász Edina

Teljesen szilárd a pozícióm a zenekarban - Dream Theater-interjú Mike Manginivel

Szombat este a Budapest Parkban ad több mint háromórás koncertet a Dream Theater. A progresszívmetál-zenekar talán ilyen hosszan még nem is zenélt, mint azt mostanában teszi, szóval a nagyon lojális magyar rajongók kiélvezhetik a koncert minden pillanatát. A szerénységgel egyáltalán nem vádolható Mike Mangini dobossal beszélgettünk egyet telefonon.


interjú rock metál progresszív dream theater2014.07.25. 08:52 – Hirdetés

Idén is lehet tanulni az A38 akadémiáján

a38_akademia3801_1.jpg

Budapest egyik leggazdagabb zenei programját kínáló, kivételes technikai adottságokkal bíró független kulturális központ, az A38 Hajó tavaly indította az Akadémia38 elnevezésű koncerttechnikai iskoláját. Az első évfolyam sikereit látva az Akadémia38 már az idén bővül: a hangosítóképzés mellett idén két féléves világítástechnikus-képzés is indul. A képzésekre augusztus 23-ig lehet jelentkezni az Akadémia38 honlapján. Az iskolával, a tanárokkal és a hansznált technikával pedig 2014. augusztus 19-én, egy nyílt napon lehet megismerkedni. Akadémia38 – Az élő zene iskolája.


hír a382014.07.24. 17:40 – Dankó János

A Mastodon régen jó volt. Meg most is az. Lemezkritika.

Mastodon - Once More ’Round The Sun (Reprise/Magneoton)

Az okos metálzenét hallgatók számára a Mastodon szent tehénnek számít. Aki nem szereti őket, szinte már undorral várja, hogy egy kritika ismét leírja, hogy milyen óriási lemezt csináltak, mekkora koncertet adtak, és talán még azt is hozzáteszik, hogy mindez jó, de régen a Mastodon is jobb volt. Aki nem akar, ne olvasson tovább: a Mastodon most is jó, és akkor is jó volt. Egy tehetséges zenekar, egyedi elgondolásokkal és stílussal. Szóval innentől jöhet a dicséretcunami, mivel a Once More ’Round The Sun is nagyon fasza, de inkább kezdjük az elejéről.


lemezkritika rock metál mastodon ezt hallgasd2014.07.24. 16:35 – Szponzorált Tartalom

Limitált férőhelyes koncertet ad a Punnany Massif Veszprémben

Legyél ott a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, ha szeretnél bejutni!

1280x720.jpg

Különleges meglepetéskoncerttel kedveskedik rajongóinak a Punnany Massif a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. A belépés ingyenes, azonban a férőhelyek száma korlátozott, így szemfülesnek kell lennie annak, aki jegyet szeretne szerezni az eseményre. A részletekért olvass tovább!


programajánló szponzoráció otp bank punnany massif veszprémi utcazene fesztivál 100 élmény